وبسایت خبری کوردنیوزر،خبرها و رویدادهای ایران و جهان و مناطق کردنشین را در معرض دید بازدید کنندگان وکاربران محترم قرارمیدهد.ولازم به ذکراست وبسایت کوردنیوزکاملامستقل و وابسته به هیچ یک از جناحهای سیاسی نمیباشد. باتشکر مدیر وبسایت :علیرضاحسینی سقز
بيانيه صلح وآشتي براي قدرتمندان
سه شنبه 18 / 4 / 1391 ساعت 5:33 | بازدید : 5389 | نویسنده : علیرضاحسینی سقز | ( نظرات )
سلام عزيزان 

من ميخوام كمي وقت شما رو با ارائه اين نوشته بگيرم كه آيا اين همه كشت وكشتار ارزشش را دارد و به اين مي ارزد كه خون انسان به خاطر بر روي قدرت ماندن بريزه؟

اگر نيمه نگاهي به تاريخ بندازيم واز هابيل وقابيل شروع كنيم كه دست زدن به كشتن همديگه وبيايم و به فرعون وهيتلرو...تمامي قدرتمندان تاريخ نگاه كنيم آيا اين سوال براي شما پيش نمياد كه آنها به كجا رسيدن با اين همه خونريزي وچي نسيبشان شد؟

عزيزان من دنيا باصلح ارزش زندگي كردن را دارد وبدون صلح هيچ ارزشي ندارد چرا قدرتمندان حال از گذشته گان درس عبرت نميگيرند؟چرا به كشتارهاي خود ادامه مي دهند ؟چرا هر كدام به بهانه هاي گوناگون خون انسانها را مي ريزند؟يكي به بهانه اينكه سياسيه واون يكي به بهانه اينكه مسلمان نيست و يكي ديگر هم از قوم غير از خودشه  .آيا واقعا ارزش اين رو داره كه قاتل هم بشيم به بهانه هاي گوناگون؟مگر عزيزان من ما از خداوند بالاتريم كه بيايم از كارهاي خدا انتقاد كنيم وبگيم آن انساني كه او آفريده است نبايد زنده باشد چون بر خلاف ميل ما عمل ميكند ؟پس ما همه محكوم به مرگيم چون بر خلاف دستورات و كارهايي كه خدا دوست دارد عمل ميكنيم.ولي خداوند آنقدر بردبار است كه ميگويد با توبه كردن از بزرگترين گناهان انسان ميگذرد ولي ما انسانها اينچنين نيستيم و فقط براي قدرت خود دست به كشت و كشتار ميزنيم و نميدانيم كه با اين كار چه عذابي گريبانمان را ميگيرد .

من ميخوام عرايضم را به سمت قدرتمداران حال دنيا نشانه بگيرم وبه آنها بگويم كه اي قدرتمداراني كه حال در قدرت هستيد آيا اگرشما در قدرت نبوديد ويكي ديگر به جاي شما در قدرت بود واين رفتارهايي كه شما با مردم فقير ميكنيد با شما ميكردند شما چه مي گفتيد؟اگرشما قدرتمندان حال جاي انساني بوديد كه نميتواند نان شب را براي بچه هايش پيدا كند وزور تازيانه بر سرتان بود چكار ميكرديد؟آيا تمامي ظلم هاي دنيا را قبول ميكرديد وساكت ميمانديد وميگفتيد واقعا كه سياستمدارانمان خوب هستند و براي آنها دعاي خير ميكرديد؟...

عزيزان قدرتمدار حال دنيا بيايد از صدام وبن لادن و...كه تاريخشان دور نيست و در برابر تاريخ مثل اينكه همين الان از قدرت فرو ريختند درس عبرت بگيريد وآيا تحولات خاورميانه را نمي بينيد ؟كه مردم به خاطر ظالمانه بودن حكومت چگونه به صدا در آمده اند؟

ببينيد و هوشيار باشيد وبدانيد كهدنيا براي هيچكس جاودان نيست وفقط نام نيك است كه بجا ميماند ومردم از كساني ياد ميكنند كه نيك باشند وشما قدرتمندان حال چرا بدي تا خوبي هست؟ايا شما دوست داريد با الفاظ خوب با شما حرف بزنند يا با الفاظ ركيك وناخوشايند واي عزيزان قدرتمدار حال دنيا شما آينه هستيد كه تمامي چيزهاي منعكس از شما عملكرد خودتان است وهيچگاه آينه خار را به جاي گل نشان نميدهد.

ميخواهم در آخر عرايزم به تمام مردم دنيا بگويم كه جنگ بس است وصلح ناكافي وبكوشيد براي صلح چون از جنگ هيچ چيز جز كشت وكشتار پديد نمي آيد.

من خيلي كلمات در سينه دارم كه به خاطر ظالميت قدرتمداران اكنون دنيا نميتونم بگم و كاش روزي ما بگذاريم دنيا آروم بشه تا تمامي ناگفته ها رو براتون بگم.


نميخواهم بگويم به اميد دنيايي آرام چون دنيا خودش آرام است اگر ما بگداريم وفقط ما انسانها هستيم كه باعث نا آرامي ميشيم.

|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3


7تير سالروز فاجعه شيميايي شهرستان سردشت
سه شنبه 18 / 4 / 1391 ساعت 5:33 | بازدید : 5372 | نویسنده : علیرضاحسینی سقز | ( نظرات )
7روز از تابستان گذشته بود كه مردم سردشت با تحمل گرماي طاقت فرسا زندگي را در اين شهر كوچك مي گذراندند وتا آن روز سردشت در كمتر جاي اين جهان پهناور شناخته شده بود وكمتر كسي به فكرش مي رسيد كه اولين ضهر دنيا شود كه مورد حمله بمباران شيميايي قرار گيرد وتعداد زيادي ازمردمان بي گناه قرباني قدرت طلبي حاكمان منطقه شوند ودر اين روز گرم كه مردم برسركارهاي خودبودند مانند تمايي روزهاي ديگر ناگهان صداي هواپيماهاي عراقي بر فراز شهرشنيده مي شود واين صداها هرچندبراي مردم سردشت آشنا بود ولي اينبار اين صدا فرق داشت وفرقش درآن بود كه صداي مرگ بود وصداي درد ورنج وناراحتي كه مردم اين شهر تا آخرين لحظات عمرخود بايد آن راتحمل كنندوبا اين دردورنج بميرند.

درتاريخ 7/4/1366كه شهر سردشت مورد حملات شيميايي رژيم بحث قرار گرفت تعداد زيادي از مردم اين شهرشهيد شدندوآنان كه جان سالم به در بردند ديگرانساني كامل نبودندوهركدامشان بخاطرناراحتي قسمتي ازبدنشان تاوقت مرگشان درد را تحمل ميكنند وحتئ فكركردنش هم براي كسي كه درداين مردم راديده باشد غيرقابل تحمل است وچه برسد به اينكه درد آن را تحمل كند.

رژيم صدام كه بمبهايي ازقبيل گازخردل وتاولزا و...برسر مردم اين شهر انداخت باعث شدتاكودكان وزنان ومردان بسياري قرباني اين فاجعه تاريخي شوند وباعث شود كه هر دقيقه اززندگي مردم اين شهر مرگي باشد وتحمل دردش هم جاي خود را داشته باشد .

دراين ميان مردم اين شهر باوجود تحمل اين همه دردو مشقت تا كنون امكانات لازم براي زندگي راندارند ومردم اين شهرتابحال هم آبي راميخورند كه هيچ گونه تصفيه اي برروي آن انجام نميشود وبچه هاي اين شهر امكانات تفريحي ندارند واگر پدرومادري بخواهند لحظاتي خوش رابراي فرزندان خود مهياكنند نمي دانندكجا بروند؟واين شهر كه اولين شهرشيميايي جهان است بيمارستانش 5كيلومتراز شهر دوراست وباوجود اين راههاي پرپيچ وخم كه اگرانسان سالم هم باسرعت از آنها عبوركند مريض ميشود چه برسد به اينكه مريضي بدحال را انقال داد به بيمارستان و تا به بيمارستان ميرسد بايد خدا به اورحم كند.واقعا هركس وضعيت بيمارستان اين شهر راببيند اولين فكري كه به ذهنش ميرسد باوجود اين همه مردم شيميايي اين است كه دولت سياست انقراض جانبازان اين شهررا در پيش گرفته وهيچ كس نيست اگركمي عاقلانه به اين موضوع فكركندبه نتايج جالبتري ميرسد .اين شهر به راستي باوجود1.محروميت بخاطرمرزي بودن2.اولين شهر شيميايي جهان ميتوان به صراحت تمام گفت كه هيچ امكاناتي ندارد واز طرف دولت به آن هيچ گونه توجهي نشده واگرگروههاي خارجي به اين شهربيايند به حال آن مي خندندوهرچند كه تا بحال هم به ريش اين شهر ومردم آن خيلي خنديده اند اما واقع امر اين است مردم سردشت نيازبه اين ندارند كه مردم به آنان بخندد بلكه به اين نياز دارند با آنان همدردي كنند ولحظات شادي داشته باشند نه اينكه غصه آن را داشته باشند كه اگرمهماني به اين شهر مي ايد تمامي جاهاي شهررانبيندوازآنان نپرسد پارك شهر كجاست؟بيمارستان كجاست؟

اگراين 7تير در خاورميانه نبود ودر جاي ديگري از جهان بود از آن سمبولي مي ساختند كه ديگراز ياد جهانيان نرود ولي بازهم خداراشكر كه ميتوانيم زندگي كنيم وهرچندبازور هم شده نفس بكشيم.

كاش 7تير ازيادها نرود وديگرتكرار نشود.

مردم شهر من نمي گويند آب پاك وبيمارستان وامكانات رفاهي نداريم بلكه ميگويند هيچ چيز نداريم .

|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2


شاری شنو
سه شنبه 18 / 4 / 1391 ساعت 5:33 | بازدید : 6205 | نویسنده : علیرضاحسینی سقز | ( نظرات )

شهرستان اشنویه

شهرستان اشنویه (به کردی: شنۆ، Şino) از شهرستان‌های مرزی استان آذربایجان غربی است که در قسمت غربی این استان قرار دارد. این شهرستان از شمال با کشور ترکیه و از جنوب با کشور عراق همسایه‌است. مرکز این شهرستان، شهر اشنویه است.

جمعیت این شهرستان طبق سرشماری سال ۱۳۸۵ برابر با ۶۳٬۷۹۸ نفر بوده‌است که از این تعداد ۳۲٬۱۸۴ نفر آنان مرد و ۳۱٬۶۱۴ نفر آنان زن بوده‌اند. مردم این شهرستان به زبان کردی تکلم می‌کنند.

تقسیمات کشوری

تقسیمات کشوری این شهرستان، بنابرآنچه در نتایج آمارگیری سرشماری سال ۱۳۸۵ کل کشور آمده‌است، بر حسب بخش، شهر، دهستان و روستا به شرح زیر است:

بخش‌ها

دهستان‌های بخش نالوس

|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3


شاری پیرانشار
سه شنبه 18 / 4 / 1391 ساعت 5:33 | بازدید : 6026 | نویسنده : علیرضاحسینی سقز | ( نظرات )

پیرانشهر

پیرانشهر یکی از شهرهای کردنشین استان آذربایجان غربی و مرکز شهرستان پیرانشهر در شمالغربی ایران است.

شهر پیرانشهر در جنوب غربی استان آذربایجان غربی و در کنار مرزهای جمهوری اسلامی با عراق واقع شده است.

وجه تسمیه

نام پیرانشهر در طول تاریخ سه بار تغییر کرده است. ابتدا و در بسیاری از منابع قدیمی نام لاجان داشت.لاجان شکل کردی لاهیجان میباشد.شهر لاهیجان در شمال ایران نیز توسط گیلکها و مازندرانیها لاجان یا لاجون نامیده می شود که شکل تحریف شده واژه فارسی لاهیجان می باشد.لاجان الان دشتی است در شمال شرقی پیرانشهر و بیشتر قبایل مامش ساکن آنند. این نام به مرور به خانه تغییر یافت . برخی این نام را برگرفته از خان یا ارباب و گروهی دیگر آنرا به معنای کاروانسرا به دلیل وجود چشمه ها و کاروانسرا و نزدیکی به مرز می دانند. دسته ای از عشایرکرد بنام پیران در سال 1280 شمسی به منطقه ی خانه آمده وسکنی گزیدند. سپس در سال 1349 نام این شهر با اخذ از نام عشیره پیران به پیرانشهر تغییر یافت . نام رسمی این شهر پیرانشهر که به زبان محلی کردی آن را پیرانشار تلفظ می کنند . هر چند نام خانه هم همچنان در بین اهالی این دیار استعمال می شود. ظاهرا مکانی که یاقوت حموی بنام خان خاصبک در کنار به صور ضبط کرده می تواند اشاره به خانه باشد.

مردم‌شناسی

بر پایه سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت این شهر برابر با ۵۷٬۶۹۲ نفر بوده است[۱]. زبان رایج در این شهر کردیکردی، لهجه سورانی، زیرلهجه مکریانی تکلم می‌نمایند. این شهر دارای چهار ایل به نامهای منگور، مامش و ایل پیران وایل موریک است که مجموعاً بلباس خوانده می‌شوند. است. مردم این شهر به زبان

نرخ رشد جمعیت پیرانشهر سالانه ۸/۱ درصد است و بیشترین میانگین نرخ رشد جمعیت استان آذربایجان غربی مربوط به پیرانشهر است

کارخانه قند

این کارخانه درسال ۱۳۴۷ توسط شرکت بلژیکی اوکماس و از طریق وزارت صنایع در ۵ کیلومتری جاده پیرانشهر-نقده واقع در استان آذربایجان غربی احداث شد، و طی سالهای فعالیت خود، با استفاده از توانمندی‌های موجود از ظرفیت ۱۰۰۰ تن به ۲۵۰۰ تن چغندر در روز توسعه یافته‌است. محصول تولیدی این واحد ۳۰٬۰۰۰ تن شکر سفید و ۳ میلیون لیتر الکل طبی و ۱۵٬۰۰۰ تن تفاله خشک در سال می‌باشد. کارخانه قند پیرانشهر با جذب ۳۶۵ هزار تن چغندرقند، مقام دوم بیشترین چغندر تحویلی را در کشور کسب کرده است.

آثار باستانی

آثار باستانی شهرستان پیرانشهر عبارتند از : ـ قه لاتی شای : قه لات در کردی به معنی قلعه و شا همان شاه و ی نسبت است . تپه ای قدیمی متعلق به دوره ی ساسانیان در آبادی قدیمی پسوه در بخش لاجان و حدود 24 کیلومتری شرق پیرانشهر . ـ قه لات جلدیان : قلعه ای در روستای جلدیان بر سر راه جاده ی اشنویه . ـ قه لات شین آباد : تپه ای در روستای شین آباد در دو کیلومتری جنوب شهر واقع است. ـ تپه گرد آشوان : واقع در ر وستایی به همین نام در منطقه لاجان که الان جزیی از شهر می باشد.

مکان های دیدنی و تاریخی و یا جاذبه های طبیعی دارای آثار باستانی و مکان های دیدنی بسیاری می باشند که متاسفانه مطالعات در خوری در این مورد نشده است زیرا آثار مکشوفه تاریخی بسیار در منطقه گواه مدعای قدیمی بودن آن است

|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3


خانه قین
سه شنبه 18 / 4 / 1391 ساعت 5:33 | بازدید : 6976 | نویسنده : علیرضاحسینی سقز | ( نظرات )

خانِقین
، از شهرهای کرد نشین و پرجمعیت استان دیاله در شرق عراق در نزدیکی مرز ایران است. این شهر پیوندهای عمیقی از نظر فرهنگی و گویش با شهرهای مرزی استان کرمانشاه همچون قصر شیرین و خسروی و سر پل ذهاب و شهرستان گیلان غرب دارد. بسیاری از مردم این شهرها دارای نسبت خویشاوندی با یکدیگر هستند.

اکثریت مردم خانقین به گویش‌هایی از گورانی و کلهری تکلم میکنند. اطلاق نام لر بر این شهرها که زمانی زیر نظر والیان فیلی لرستان اداره می شدند نشان از پیوند ناگسستنی مردم این شهرها با مردمان غرب ایران دارد

پیشینه

شهر خانقین در ۱۵۵ کیلومتری شمال شرقی بعقوبه واقع شده‌است و در گذشته به راه خراسان معروف بود. خانقین در در دوران آشوری و آکادی‌ها راه بازرگانی دولت بوده و از آنجا به عنوان محلی برای استراحت بازرگانان ایرانی و هندی استفاده می‌شد که رهسپار آنجا می‌شدند.

نام خانقین در فارسی میانه دوخانَگ (دوخانه) بوده که پس از اسلام به آن شکل عربی داده و به‌جای واژه فارسی دو، پسوند عربی -َین را به آن افزودند.

در زمان صدام حسین و در پی سیاست عربی‌سازی او، شمار زیادی از مردم خانقین و روستاهای آن به جنوب عراق منتقل شدند و محله‌هایی عرب‌نشین از کوچیدگان عرب در خانقین درست شد. برای نمونه: محله «شعله» در ارکوازی، «۷ نیسان» در کاریز، الاشتراکیة در ملک‌شاه، «آبو عبیدة ابن الجراح» در عالی‌آبه کویخا زوراب، و «التآمیم» در توله‌فروش. در هر محله ۱۰۰ تا ۱۵۰ خانوار عرب مستقر شدند.

شهر خانقین امروزه به عنوان یکی از مناطق مورد بحث و جدال میان حکومت مرکزی عراق و حکومت اقلیم کردستان به‌شمار می‌آید و ادارات دولتی این شهر بعد از سقوط رژیم سابق عراق در سال ۲۰۰۳ توسط حکومت اقلیم کردستان اداره می‌شود.

پل الون

پل الون در مرکز شهر خانقین واقع است. ساسانیان در آن دوران به علت سیلاب‌های شدید این پل را که از ۲۴ پایه تشکیل شده‌است بنیاد کردند و تا دوران یاقوت حموی نیز این پل پابرجا بود، این پل در دوران ساسانی‌ها بدین شیوه کنونی نبوده‌است بلکه پهنای این پل ۱۵۰ متر و ارتفاع آن از سطح زمین ۶ متر بوده‌است.

بر پایهٔ منابع تاریخی برای نخستین بار پل اَلوَن ۱۶۰۰ سال پیش در شهر خانقین ساخته شد و بعد از تخریب آن بار دیگر در سال ۱۸۶۰ توسط یک دختر قاجار ایرانی مرمت و بازسازی شد.

خواهر محمدعلی میرزای قاجار، والی آن زمان کرمانشاه، در سال ۱۸۵۵ برای زیارت اماکن مقدس شیعیان در کربلا و نجف اشرف راهی خانقین شد، اما در آن سال سیلاب سختی جاری می‌شود و وی تصمیم می‌گیرد هزینه سفر خود را به علاوهٔ هزینه‌ای بیشتر برای ساخت پلی در خانقین صرف کند. وی شماری معمار اصفهانی را با خود به خانقین آورد و با استفاده از چوب گردوی واردشده از کرمانشاه این پل ساخته شد.


|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5


که رکوک
سه شنبه 18 / 4 / 1391 ساعت 5:33 | بازدید : 6565 | نویسنده : علیرضاحسینی سقز | ( نظرات )

کرکوک

کَرْکوکْ (به کردی: Kerkûk)، (به عربی: كركوك)، (به ترکی: Kerkük)، (به سریانی: ܐܪܦܗܐ)، شهری ازشهرهای کردستان در عراق و مرکز استان کرکوک است.

نام 

نام کرکوک بسیار باستانی است. این نام در آغاز به شکل آرافکا یا آراپخا (Arraphka) بود که از زبان هوری باستان آمده و به معنی «شهر» است.


هوریان قومی آسیانی بودند که با گرجی‌ها و لازها هم‌تبارند.

پس از سرنگونی دولت آشور، منطقهٔ پیرامون کرکوک به نام «کورکورا» معروف شد. این نام شاید به نام بابا گُرگُر که امروزه نام چاه‌های نفت کرکوک است در پیوند باشد.


در زمان سلوکیان این شهر را «کرخه د-بث اسلوخ» می‌نامیدند که در زبان آرامی به معنی "ارگ خاندان سلوکی" بود. آرامی زبان میانجی منطقه هلال بارور در آن دوره بود.

در روزگار پارتیان و ساسانیان کرکوک گَرمَکان نام داشت که در زبان فارسی به معنی «مکان گرم» است. این نام همچنان توسط کردهای منطقه و به‌صورت گرمیان استفاده می‌شود.
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3


شهرستان کامیاران
سه شنبه 18 / 4 / 1391 ساعت 5:33 | بازدید : 5127 | نویسنده : علیرضاحسینی سقز | ( نظرات )

شهرستان کامیاران

شهرستان کامیاران (به کردی : Kamyaran)، از شهرستانهای استان کردستان در غرب ایران است.

مرکز این شهرستان، شهرکامیاران است که در ۶۵ کیلومتری جنوب سنندج واقع شده است. جمعیت این شهرستان بر طبق سرشماری سال ۱۳۸۵، برابر با 105،895نفر بوده است 

تقسیمات کشوری

شهر: کامیاران

  • بخش موچش
    • دهستان امیرآباد
    • دهستان سورسور
    • دهستان عوالان
    • دهستان گاورود

شهر:موچش


|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3


شاری مه ریوان
سه شنبه 18 / 4 / 1391 ساعت 5:33 | بازدید : 6160 | نویسنده : علیرضاحسینی سقز | ( نظرات )

شهرستان مریوان

شهرستان مریوان (کردی : Merîwan) یکی از شهرستانهای استان کردستان در غرب ایران است. مرکز این شهرستان شهر مریوان است. این شهرستان از شمال به شهرستان سقز، از شرق و جنوب شرقی به شهرستان سنندج، از جنوب به بخش نوسود از شهرستان پاوه و از غرب و شمال غربی به خاک عراق محدود است.

جمعیت این شهرستان بر طبق سرشماری سال ۱۳۸۵، برابر با ۱۵۳٫۲۷۱ نفر بوده‌است.

تقسیمات کشوری

  • دهستان خاوومیرآباد

شهر: مریوان

شهر: چناره

موقعیت جغرافیایی

شهرستان مریوان با طول و عرض جغرافیایی بین ۳۵ درجه و ۴۸ دقیقه تا ۲ درجه و ۳۵ دقیقه عرض شمالی و ۴۶ درجه و ۴۵ دقیقه تا ۴۵ درجه و ۵۸ دقیقه طول شرقی نصف‌النهار گرینویچ در باختر استان کردستان قرار گرفته‌است.

|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3


بوکان
سه شنبه 18 / 4 / 1391 ساعت 5:33 | بازدید : 6732 | نویسنده : علیرضاحسینی سقز | ( نظرات )

بوکان

بوکان (کردی : بۆکان، Bokan) مرکز شهرستان بوکان در استان آذربایجان غربی ایران است. زبان مردم این شهر کردی سورانی است.


نام 

روایات زیادی در مورد ریشه نام این شهر وجود دارد از مشهورترین آنها این است که در قدیم مردم این شهر در هنگام مراسم عروسی به چشمه آب بزرگ و مشهور این شهر که کردها آن را «حه‌وزه گه‌وره» (Hewze Gewre) به معنی «آبگیر بزرگ» می‌نامند، (و این چشمه به صورت چشمه‌ای جوشان است که آب آن از سفره‌های زیرزمینی تأمین می‌شود؛) می‌آمدند و از آنجا که به کردی واژه «بوک»، به معنی عروس است این منطقه را که بعدها به شهر تبدیل شد «بوکان» (جمع بوک = عروس‌ها) نامیدند. اما این نظریه تنها در صورتی درست است که ما این اسم را با لهجه فارسی تلفظ کنیم یعنی «بوکان Bookan»، این در حالی است که ساکنین این شهر و اکثر مردم کرد زبان آن را بصورت «بوکان Bokan» ادا می‌نمایند.

در نظریه‌ای دیگر، گفته می‌شود که به هنگام حمله سپاه مغول به این مناطق، یکی از فرماندهان سپاه چنگیزخان، نام خود (بوکان) را بر روی این روستای کوچک (در آن زمان) نهاد. گفته می‌شود کوهی در مغولستان به نام بوکان وجود دارد که از همین فرمانده چشمه می‌گیرد.


|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4


الگوی مقاومت(بخشی از زندگی نامه جاسم عبدالمحمدی آزاده نمونه کشور)
جمعه 14 / 4 / 1391 ساعت 3:42 | بازدید : 6091 | نویسنده : علیرضاحسینی سقز | ( نظرات )
جاسم عبدالمحمدی آزاده برتر کشور در سال ۱۳۰۸در شهرستان کرند غرب دیده به جهان گشود.۴۰هکتار زمین داروندار پدرش بود،۱۶ساله بود که پدرش را از دست داد و شروع به فعالیت بازرگانی کرد و همراه با دوستانش از کشور عراق پارچه و چای می آورد.با شکل گیری نهضت جمهوری اسلامی و تبعید  آیت الله ربانی به شهر گیلانغرب با ایشان آشنا شد و از جمله محدود یاران و دوستان او در امر پخش اعلامیه ها و سخنرانی های امام خمینی (ره)در شهرستان گیلانغرب بود.فعالیت های جاسم بیشتر شد و ماموران ساواک به دنبال او افتادند و سرانجام در سال ۱۳۴۴برای اولین بار بازداشت شد و به اصطلاح سابقه دار شد،از او ۱۰۰پاکت فشنگ کلت گرفتندو راهی زندان شد.در سال ۱۳۴۹برای دومین بار گرفته شد و این بار او را به جرم حمل اعلامیه های امام خمینی گرفتند و۶ماه در زندان کرمانشاه ممنوع الملاقات شد۰چند ماه پس از آزادی، مجددا به جرم خروج غیرمجاز از مرز محکوم به ۵ماه زندان شد.در سال ۱۳۵۳به دستور آیت الله ربانی به عراق می رود و ۱۸ قبضه اسلحه کمری ایتالیایی با قیمت قبضه ای ۲۴۰تومان از آنجا می آورد ولی توسط نیروهای ساواک شناسایی و به ۲سال زندان محکوم می شود. در تاریخ ۶بهمن ۱۳۵۷ از مرز رد می شود و به خانه ی شیوخ مندلی می رود و از آنها تقاضای کمک می کند ولی آنها با نامردی تمام جاسم را تحویل دادگاه بغداد می دهند.ولی سرانجام با پیروزی انقلاب و با پیگیری های وزارت کشور آزاد می شود.جاسم شاهد شهد شیرین پیروزی انقلاب است که عراق به ایران حمله می کند و او درسال ۱۳۵۹در ذهاب دستگیر و۱۰سال دیگر از عمرش را در زندان های رمادیه عراق می گذراند و به این ترتیب دین خود را نسبت به انقلاب و امام ادا می کند.در کتاب از پشت سیم های خاردار به نقل از جاسم عبدالمحمدی آمده است:((روزی عراقی ها تمام اردوگاه را پاک کردند و با چیدن غذاهای جورواجور روی سفره ی بزرگی که آماده کرده بودند ما را خوشحال کردند که شاید بعد از سالها به ما یک غذای کامل بدهند.جاسم در میان تمام غذاها تنها کاسه ماست را برگزیده بود تا وقتی که اجازه ی خوردن صادر شد،به سراغش برود.چند وقت بود که ماست نخورده بود.اما عراقی فقط از سفره ی غذا و اسرایی که کنارش بودند فیلم برداری کردند و بعد هم همه را به اتاق هایشان برگرداندند.و او و تمام اسرا فقط به آن همه غذا نگاه کردند و هیچ وقت مزه ی آنها را نچشیدند .پس از این واقعه جاسم به همسرش نامه ای نوشت و از او خواست تا به همه ی اهل محل ماست نذری بدهد.))

مدال این همه خدمت جاسم به انقلاب در سال ۱۳۸۷در دومین کنگره فجرآفرینان به او اهدا گردید که از طرف رییس جمهور جناب آقای دکتر احمدی نژاد به عنوان یکی از ۳۰آزاده نمونه کشور انتخاب گشت.

|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3


منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نظر سنجی

بنظرشماكدام يك ازشهرهاي كردنشين زيربيشترهدف تهاجم فرهنكي قراركرفته است؟

آرشیو مطالب
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد
چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان kurdnews و آدرس kordstan.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را د




آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 5108
:: کل نظرات : 160

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 47

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 422
:: باردید دیروز : 11356
:: بازدید هفته : 422
:: بازدید ماه : 37885
:: بازدید سال : 866909
:: بازدید کلی : 7016016