وبسایت خبری کوردنیوزر،خبرها و رویدادهای ایران و جهان و مناطق کردنشین را در معرض دید بازدید کنندگان وکاربران محترم قرارمیدهد.ولازم به ذکراست وبسایت کوردنیوزکاملامستقل و وابسته به هیچ یک از جناحهای سیاسی نمیباشد. باتشکر مدیر وبسایت :علیرضاحسینی سقز
سلسله پست های روز زن (پایان)
چهار شنبه 22 / 12 / 1390 ساعت 4:26 | بازدید : 4925 | نویسنده : علیرضاحسینی سقز | ( نظرات )
فردا 8 مارس روز جهانی زن است یا به عبارت بهتر روز خواهر و دختر و زن .... و مادرهای ما است. توی چند روز گذشته تا جایی که دانش کم من و حوصله یک وبلاگ اجازه میداد یک چیزهایی اینجا قرار دادم. اما خیلی چیزها نگفته موند. از اوضاع زنان تو ایران تا نگاه دقیقتر به فمینیسم و اهداف و اثراتش بر جامعه و .... به هر شکل اگه حال و حوصله داشتید همه پست ها - جدید و قدیمی- تو همین صفحه هستند.در ضمن روز زن هم مبارک.

|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2


سلسله پست های روز زن (6)
چهار شنبه 22 / 12 / 1390 ساعت 4:26 | بازدید : 4798 | نویسنده : علیرضاحسینی سقز | ( نظرات )

زخمی که بازمانده

در هر10 ثانيه در جهان 1 دختر قرباني ختنه مي شود.

و از هر 10 دختر كه ختنه مي شوند 8 نفر جان مي بازند.

ختنه زنان از ديگر نمود هاي بارز خشونت علیه زنان در جهان می باشد که طبق آمار سازمان جهانی بهداشت 140-160 میلیون نفراز زنان جهان را قربانی خود کرده است.

در مورد چگونگی و تاریخچۀ پیدایش ختنه زنان نقل قول ها و اسناد متفاوتی وجود دارد که در بعضی ظهور آن را از مصر و اتیوپی دانسته و گفته می شود از 163 سال پیش از میلاد ختنه زنان رواج داشته است.

ختنه دختران از دیگر مناسبت های مرد سالاری در کشورهای آفریقایی  و برخی از کشورهای آسیایی است که جایگاه خود را در خانواده ها و قوم و قبیله های سنتی حفظ کرده است. سالانه 4 میلیون دختر در سراسر جهان ختنه می شوند که طبق آماری که یونیسف در سال 2004 ارائه کرده است 97% از زنان مصر ختنه شده اند و بر اساس آخرين آمارگيرىهای سازمان بهداشت جهانی، در تعدادی از کشورها نظير سودان و سومالی بیش از  ۹۸ درصد زنان خنته شده‌اند. طبق آخرين بررسی‌ها این آمار در گامبیا به ۸۹ درصد رسیده است. در سالهاي اخير 13 كشور آفريقايي ختنه زنان را ممنوع كردند.

تاثیرات  ختنه بسته به نوع عمل انجام شده به چهار بخش 1)پیامد های فیزیکی  2)پیامد های جنسی 3)پیامدهای روانی 4)پیامدهای اجتماعی تقسیم می شود:

 که عوارض فیزیکی شامل درد، خونریزی، شوک، تشنج، آسیب مجاری ادراری و عفونت که معمول ترین عارضه موارد مشاهده شده است.

 تحقیقات کمی در مورد عوارض روانی، جنسی و اجتماعی ختنه انجام گرفته، که طی مطالعات انجام شده بر 651 زن مصری ختنه شده نشان می دهد که کشمکش های زناشویی، مشکلات روانشناسی ، نظیرآشفتگی و استرس بعد از جراحت، اختلال رفتاری، بیماری روان جسمی، تشویش، کابوس، افسردگی، جنون و خودکشی به علت عمل های دردناک و بدون بیهوشی  از عوارض بارز ختنه می باشند.

والدین با هدف انجام یکی از فرائض دینی خود و یا به گمان رفتن به بهشت، دختران خود را به صورت مخفیانه وادار به این کار می کنند. این عمل از اعمال نفوذ قدرت مردانه در زنان در فرهنگ جامعه ی مرد سالار می باشد و متاسفانه زنان در سکوت با این مصیبت کنار می آیند زیرا از حقوق طبیعی خود آگاه نیستند و این تا جایی پیش می رود که گروهی از زنان برای مطلوب واقع شدن در جامعه داوطلب این امر می شوند.

و این در حالیست که نه تنها در هیچ یک از ادیان از این موضوع صحبتی به میان نیامده است که بسیاری از علمای دینی معتقدند که این رسم قبل از ظهور اسلام در مصر و سومالی وجود داشته و ربطی به دین اسلام ندارد و هیچ آیه قرانی یا حدیث معتبری در خصوص  انجام این عمل در متون اسلامی وجود ندارد و مربوط به عصر جاهلی می باشد که در زمره زینت و تجمل زن برای شوهر قرار می گرفته است.

رواج پدیده ی ختنه دختران با هدف کاهش میل جنسی دختر و اطمینان از باکره بودن او تا قبل از ازدواج و  همچنین حفظ پاکدامنی او صورت می گیرد که  بیشترین میزان ختنه در بین قشرهایست که کمتر آموزش دیده اند و نسبت نزدیکی -میان بالا بودن ختنه با سطح اقتصادی،فقر و همسایگی با فرهنگ های متعصب و ... وجود دارد.

منابع:-سایت جامعه شناسی ایران -سايت ویکی پدیا-سايت سازمان جهاني بهداشت و بچه های خوب دانشگاه فنی گیلان.


|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3


سلسله پست های روز زن (5)
چهار شنبه 22 / 12 / 1390 ساعت 4:26 | بازدید : 4496 | نویسنده : علیرضاحسینی سقز | ( نظرات )

نابرابری جنسیتی

مرگ و دوشیزه

بیش از یک چهارم از تمام مرگ و میرهای بیش از حد معمول  زنان در چین در هنگام تولد رخ می دهد.( هند در رده 2 قرار دارد.)

این را بانک جهانی در گزارش سالانه توسعه جهانی منتشر شده در 19 سپتامبر می گوید. این رقم از سال 1990 ازحدود 890000 به 1.1 میلیون نفر افزایش یافته است. این تعداد زیاد -  دختران مازادی هستند که متولد می شدند اگر نسبت طبیعی جنسیت در چین در هنگام تولد ( 105 پسر در برابر 100 دختر ) غالب بود و برتری داشت. اما به دلیل انجام سقط جنین های انتخاب جنسیت (سقط دختران) اینچنین نیست و روند طبیعی رخ نمی دهد.

دختران سقط شده بزرگترین سهم از مرگ و میرهای بیش از حد معمول و مفرط  زنان در سراسر جهان را به خود اختصاص می دهند. اما انواع دیگری از مرگ و میرها در حال افزایش و رشد سریعتری هستند. به ویژه در بین زنانی که  در آفریقا در دوره مناسب  بارداری و بچه زایی هستند. مرگ بیش ازحد و مفرط  زنان آفریقایی 15 تا 49 ساله بین سال های  1990 و 2008  تا 150٪ افزایش یافته است. (در مقایسه با میزان مرگ و میر زنان در کشورهای ثروتمند.) و میزان مرگ و میر بیش از اندازه و مفرط در کشورهای آفریقایی با میزان بالایی ازمبتلایان به ایدز تا 760  درصد افزایش پیدا کرده است. در واقع مرگ و میرهای بیش از اندازه و مفرط  زنان در بدو تولد در آسیا به بزرگسالی در آفریقا - در حال چرخش و تغیر موضع است.(برگردان:خودم. پس ایرادها رو ببخشید.)

 

Sep 19th 2011, 15:08 .The Economist online


|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2


8مارس
چهار شنبه 22 / 12 / 1390 ساعت 4:26 | بازدید : 8363 | نویسنده : علیرضاحسینی سقز | ( نظرات )

توضیحی تاریخی در باب 8 مارس (بخش2)

(اول پست قبلی رو بخونید.) در 1910، کلارا زتکين از زنان مبارز آلماني، در دومين کنفرانس زنان سوسياليست با عنوان «کنگره بين المللي زنان»، پيشنهاد داد كه روز 8 مارس «روز جهاني زن» ناميده شود و قرار شد اين پيشنهاد يک سال در محافل مختلف زنان بررسي شود و به تصويب همه گروه هاي زنان برسد. بحث هاي زيادي بر سر انتخاب روز جهاني زن صورت گرفت و چنين استدلال شد که بايد روزي شاخص در ميان مبارزات زنان و نمونه اي الهام بخش از کوشش هاي آنان روز جهاني زن خوانده شود. پيش از آن، زنان سوسياليست اتريشي روز اول ماه مه را پيشنهاد کرده بودند. زنان سوسياليست آلمان 19 مارس را پيشنهاد کردند که مناسبت آن، مبارزه انقلابي آن ها در 1848 با رژيم پادشاهي پروس بود. بعد از انتشار قطعنامه کنفرانس در مورد تعيين روز جهاني زن، انترناسيونال دوم (تشکيلات بين المللي احزاب سوسياليست و جنبش هاي کارگري آن دوره) از اين تصميم حمايت کرد. در 1913، دبيرخانه بين المللي زنان (يکي از نهادهاي سوسياليستي دوم) هشتم مارس را به پاس مبارزه زنان کارگر صنعت نساجي امريکا «روز جهاني زن» ناميد. همان سال، زنان انقلابي در روسيه تزاري و سراسر اروپا، مراسم 8 مارس را با تظاهرات و برگزاري ميتينگ گرامي داشتند. در 1914، که کشورهاي اروپايي درگير جنگ جهاني اول شدند، جنبش زنان به حاشيه رفت و فضاي سياسي حاکم اجازه برگزاري سراسري و گسترده روز جهاني زن را نمي داد. اما 8 مارس 1918 به روزي فراموش نشدني در تاريخ انقلاب روسيه تبديل شد که پس از پيروزي انقلاب اکتبر اين کشور رقم خورد.

از اواسط دهه 1930، که آتش يک جنگ جهاني ديگر شعله ور مي شد، برگزاري تظاهرات روز جهاني زن در برخي کشورهاي اروپايي غيرقانوني اعلام شد. با اين حال، در هشتم مارس 1936، زنان برليني به مناسبت اين روز تظاهرات کردند. در همان روز، تظاهرات هشتم مارس در مادريد اسپانيا نيز برپا شد و 30 هزار زن شعار «آزادي و صلح» سر دادند. در پي جنگ جهاني دوم، انقلاب ها و جنبش هاي رهايي بخش در گوشه و کنار جهان رخ داد. برگزاري هرساله مراسم 8 مارس نيز در بسياري از کشورهاي اروپايي به شكل علني يا غيرعلني ادامه داشت و به ويژه از دهه 1960 که موج دوم فمنيسيم شکل گرفت، با علاقه بيشتري همراه شد.

در دهه 1960، فضاي سياسي دنيا پرالتهاب بود. در آسيا و افريقا و امريکاي لاتين جنبش هاي رهايي بخش برپا شده بود و در کشورهاي اروپايي مبارزات آزادي خواهانه بالا گرفته بود. در چنين بستري، جنبش زنان نيز اوج و گسترشي چشمگير يافت. در امريکا و اروپا، زنان به مخالفت با سنن و قوانين مرد سالارانه برخاستند. آنان با طرح موضوعاتي همچون «حق طلاق»، «حق سقط جنين»، «تأمين شغلي»، «منع آزار جنسي»، «ضديت با هرزه نگاري (پ و ر ن و گر ا فی)» و «کاهش ساعت کار» مطالبات خود را مطرح كردند و به موفقيت هايي نيز دست يافتند. از اواخر دهه 1970 و با توسعه سرمايه داري، گروه هاي بزرگتري از زنان از خانه ها بيرون آمدند و درگير کار و تحصيل شدند، اما همچنان در جامعه موقعيتي درجه دوم داشتند. همين تناقض ها مسئله زنان را جديتر مي کرد و مسائل جديدي را در دستور کار فعالان زن قرار مي داد.

سرانجام سازمان ملل متحد نيز پا پيش گذاشت و در 1975(سال جهانی زن)، هشتم مارس را به عنوان «روز جهاني زن» به رسميت شناخت و در سال 1977 قطعنامه 8 مارس را تصویب کرد. از آن زمان به بعد، روز جهاني زن وجهه اي رسمي تر يافت و مقبوليت آن به نهاد هاي معتبر بين المللي نيز گسترش يافت. هشت مارس که بزرگداشتش پيش از آن نيز سابقه اي در ميان طرفداران چپ داشت، به روزي براي طرح و پافشاري بر آرمان هاي برابري جويانه همه زنان فارغ از باورهای سياسي شان تبديل شد و همه گروه هاي فعال در جنبش زنان، اعم از سوسياليست ها و ليبرال ها و..... آن را به رسميت شناختند. (پایان)

نوشین طریقی : نویسندده و روزنامه نگار



|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4


سلسله پست های روز زن (3)
چهار شنبه 22 / 12 / 1390 ساعت 4:26 | بازدید : 4776 | نویسنده : علیرضاحسینی سقز | ( نظرات )

توضیحی تاریخی در باب 8 مارس (بخش1)

نوشین طریقی*

 در تاريخ مبارزات هر گروه، روزهايي به‌ ياد‌ماندني وجود دارد که براي ارج نهادن به آرمان ‌ها و تلاش‌ هاي آن گروه پاس داشته مي‌شود. زنده كردن خاطره افرادي که در بيان خواسته‌ هاي هر نسل پيشتاز بوده و براي دست يافتن به وضعيت مطلوبي که کرامت انساني آنها را محقق مي ‌ساخته كوشيده‌اند  و همواره براي نسل‌ هاي بعد انگيزه‌اي بوده است براي ادامه راه. هشتم مارس يکي از اين روزها است. روزي که بسياري از زنان در سراسر جهان آن را ارج مي‌نهند. هم براي زنده نگه داشتن ياد نخستين فعالان جنبش عدالت‌ جويانه زنان و هم براي اعلام اينکه «برابري  و آزادي» همچنان رويايي دوردست است و راهي طولاني تا رسيدن به آن بايد پيموده شود.
آنچه امروز با عنوان 8 مارس گرامي داشته مي‌شود به واقعه ‌اي مربوط است که در سال‌هاي مياني قرن نوزدهم رخ داد. در دوره‌
اي كه انديشمندان مدرن بيش از همه بر اهميت آموزش در شكل‌گيري ويژگي‌ هاي انساني تاکید داشتند و مقولاتي چون انسان‌ مداري، خرد ورزي، برابري همه انسان‌ ها، رهايي از تحجر و اقتدارهاي سنتي، و محوريت عقلانيت انتقادي - گفتار تجدد را تشكيل مي‌داد. رواج اين گفتار، كه نه ‌تنها در ليبراليسم بلكه در سوسياليسم نيز برجسته بود و خواست برابري را تشديد مي‌كرد، زمينه مناسبي را براي رشد جنبش ‌هاي اجتماعي متعدد و ازجمله جنبش اجتماعي زنان در دهه‌هاي پاياني قرن نوزدهم و دهه ‌هاي آغازين قرن بيستم فراهم مي‌كرد.
در هشتم مارس 1857 زنان کارگري که در کارخانه‌هاي پارچه‌بافي (نساجی) امريکا کار مي‌کردند، به شرايط کاري دشوار و نا برابر خود اعتراض کردند. ساعت کار طولاني، دستمزد اندک و محروميت از هرگونه امکانات رفاهي، شرايط کار و زيست اين زنان را به کابوسي مداوم تبديل کرده بود، به ‌ويژه آنکه آنها نگهداري از فرزندان
 و کار خانگي را نيز به عهده داشتند. نا برابري ژرف دستمزد هاي زنان و مردان کارگر و شرايط فرساينده کاري اين زنان موجب شد كه نخستين تظاهرات گسترده زنان در شهرهاي نيويورک و شيکاگو شکل بگيرد. زنان کارگر به خيابان‌ ها ريختند و خواهان افزايش دستمزد، کاهش ساعت کار و بهبود شرايط کاري خود شدند. البته يک دهه پيش از آن، يعني در دهه 1840، زنان کارگر آلماني نيز با اعتراض‌هاي آرام و برپايي ميتينگ‌هايي، روز 19 مارس را روز زن نامگذاري کرده بودند.
اعتراضات کارگري زنان امريکا در سال‌هاي بعد نيز ادامه يافت تا اينكه در هشتم مارس 1906 که زنان کارگر نيويورک و شيکاگو همچون سال‌هاي پيش به تظاهرات آرام دست زده بودند، با برخورد شديد نيروهاي پليس مواجه شدند. اين زنان کارگر صنعت نساجي پس از پايان کار خود در سالن اجتماعات گردهم آمده بودند كه در ميانه برنامه‌ شان، با حمله نيروهاي پليس تعدادي از آنان کشته و زخمي و دستگير و گروه زيادي هم از کار اخراج شدند. در سالگرد حمله پليس نيويورک به زنان کارگر، که مصادف با پنجاهمين سال گراميداشت هشتم مارس بود، تظاهرات وسيعي در نيويورک برپا شد که در آن زنان کارگر بار ديگر به طولاني بودن ساعت کار، بهره‌کشي از کودکان و حق رأي نداشتن زنان اعتراض کردند. تظاهرات سال 1907 هم سرکوب شد ولي اين حرکت در سال‌هاي بعد هم ادامه يافت و از مرزهاي امريکا گذشت و به اروپا رسيد و با جنبش‌هاي سوسياليستي آن زمان که عدالتخواهي را ترويج مي‌کردند گره خورد. زنان کارگر و روشنفکر و انقلابي بسياري در صفوف اين جنبش حضور داشتند و بر ضرورت مبارزه با ستم جنسي و برقراري برابري اجتماعي و اقتصادي و سياسي ميان زنان و مردان تاکید مي‌کردند تا نشان دهند مبارزه براي استيفاي حقوق انساني زنان، بخشی لاينفک و غيرقابل چشم‌پوشي از مبارزه براي رهايي ستمديدگان جهان است. ( ادامه دارد.)

نویسنده و روزنامه نگار*

|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2


جدول مالیات حقوق کارکنان بخش دولتی و خصوصی 1390
پنج شنبه 18 / 12 / 1390 ساعت 2:5 | بازدید : 4500 | نویسنده : علیرضاحسینی سقز | ( نظرات )
                                                            
                                       

جدول مالیات حقوق کارکنان بخش دولتی و خصوصی بر مبنای تبصره 21 لایحه بودجه سال 1390

ارائه کننده : مرکز آموزشهای مجازی دایا رایان

www.dayarayan.info  

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


قوانین کار
پنج شنبه 18 / 12 / 1390 ساعت 2:5 | بازدید : 6205 | نویسنده : علیرضاحسینی سقز | ( نظرات )
1388/09/16 آيين‌نامه اجرايي قانون بازنشستگي پيش از موعد کارکنان �
1388/09/16  آيين نامه استخدام پيماني
1388/09/16 آيين نامه حفاظتي كارگاه هاي ساختماني
1388/09/16  آیین نامه جدید مشاغل سخت و زيان آور
1388/09/16 دانلود آیین نامه استخدامي دهياري هاي كشور    
1388/08/16  قانون استخدام كشوري  
1388/08/16 قانون بیمه  
 
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


دانلود صورت های مالی
پنج شنبه 18 / 12 / 1390 ساعت 2:5 | بازدید : 5091 | نویسنده : علیرضاحسینی سقز | ( نظرات )
صورتهای مالی شرکتهای سیمان قاین، نفت لاوان، بانک توسعه صادرات و ایساکو را در ادامه مطلب مشاهده و دانلود کنید...

 

|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1


در مورد وب و اینترنت
پنج شنبه 18 / 12 / 1390 ساعت 2:5 | بازدید : 4999 | نویسنده : علیرضاحسینی سقز | ( نظرات )

  نکته‌های ویندوزی

  آشنایی اولیه با دنیای اینترنت

  روش‌های دسترسی به اینترنت

  پست الکترونیک

  آشنائی با مرورگرها

  ابزارهای گفتگوی آنلاین

  فرهنگ اصطلاحات وب

  انواع سایت‌های اینترنتی

  جستجو در اینترنت

  چگونه می‌توانید سایت داشته باشید؟

  سیر تا پیاز «وبلاگ» و «فتوبلاگ»

  ابزارهای جانبی برای سایت، وبلاگ و فتوبلاگ

  آشنائی با سیستم‌های مدیریت محتوی

  دانلود

  کسب درآمد از وب

  راهنمای سایت‌های فارسی

  آینده وب

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


قوانین ثبت شرکتها - شرکت سهامی
پنج شنبه 18 / 12 / 1390 ساعت 2:5 | بازدید : 4381 | نویسنده : علیرضاحسینی سقز | ( نظرات )

 ماده 20 - شرکتهای تجارتی برهفت قسم است :

شرکت سهامی .

شرکت بامسیولیت محدود.

شرکت تضامنی

شرکت مختلط غیرسهامی .

شرکت مختلط سهامی .

شرکت نسبی .

                              براي مشاهده كامل به ادامه مطلب رجوع كنيد....

|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1


منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نظر سنجی

بنظرشماكدام يك ازشهرهاي كردنشين زيربيشترهدف تهاجم فرهنكي قراركرفته است؟

آرشیو مطالب
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد
چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان kurdnews و آدرس kordstan.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را د




آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 5108
:: کل نظرات : 149

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 47

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 11456
:: باردید دیروز : 10827
:: بازدید هفته : 39145
:: بازدید ماه : 24229
:: بازدید سال : 853253
:: بازدید کلی : 7002360