|
13 / 9 / 1391 ساعت 2:14 |
بازدید : 4706 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
Joda Gashtan,Joda Mandan,Barey To Che Asoone
Man Bi To Mimiram,Baraye Man Ye Fekri Kon
Joda Gashtan ,Joda Mandan,Baraye To Che Asoone
VaLi...
Man Bi To Mimiram,Baraye Man Ye Fekri Kon
BE KHODA!!!
!!! BE KHODA
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
|
17 / 8 / 1391 ساعت 6:17 |
بازدید : 5175 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
معاون مالی و اقتصادی شرکت سایپا گفت: هنوز در مورد افزایش قیمت خودرو ابلاغیهای صادر نشده و این موضوع در دست بررسی است.
حسن امیری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی فارس،در واکنش به این نکته که برخی از افزایش نرخ محصولات خودرو در روز جاری سخن گفته اند و این موضوع در بازار سهام هم با واکنشهایی همراه شده، اظهار داشت: این موضوع هنوز ابلاغ نشده و در دست بررسی است.وی ادامه داد:طی 10 روز گذشته حدود 20 جلسه با نهادها و مراکز مختلف از جمله سازمان حمایت، وزارت صنعت، کارگروه تولید، ستاد تنظیم بازار و معاون اول ریاست جمهوری برگزار کردهایم ولی تا به امروز افزایش نرخ محصولات خودرو ابلاغ و قطعی نشده است.
امیری در خاتمه گفت:این موضوع در دست بررسی بوده و به محض نهایی شدن آن از طریق مراجع رسمی اعلام خواهد شد.
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
|
17 / 8 / 1391 ساعت 6:17 |
بازدید : 5775 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
|
14 / 8 / 1391 ساعت 4:22 |
بازدید : 5308 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
در چند سال گذشته و پس از ظهور وب 2 ، شبکههای اجتماعی رشد بسیار زیادی در اینترنت داشتهاند و کاربران معمولا در حداقل یک شبکه اجتماعی عضویت دارند. این گونه مکانها معمولا برای ارتباط با دوستان، به اشتراگ گذاری اطلاعات مانند عکس، ویدئو، متن و … کارهای گروهی و بسیاری موارد دیگر استفاده میشوند. قطعا عده ای تمایل به حضور در محیطهای اجتماعی عمومی ندارند. با اینحال شبکه های اجتماعی ارزشی ، شیعی و اسلامی فراوانی با سطح کیفی و کمی قابل قبول با ظرقیت اثرگذاری مناسب در اینترنت وجود دارند.
هر چند اخیرا با تلاش وبلاگ نویسان انقلاب اسلامی چندین شبکه اجتماعی با رویکرد ارزشی بوجود آمده است ، اما گرافیک نه چندان قوی، عدم تبلیغات مناسب ، برنامه ریزی نامناسب و ناآشنایی بسیاری از نیروهای موثر ارزشی با این فضا ، این سایت ها را در رقابت با شبکه های اجتماعی چون تویتر و فیس بوک که از پشتیبانی مالی دولت آمریکا بهره می برند ، ناموفق ساخته است. با اینحال شبکه های اجتماعی خوش ساختی هم ایجاد شده اند که با کمی توجه و اطلاع رسانی مناسب می توانند در جذب مخاطب موثر عمل کنند.
مطلبی که در ادامه آمده است به معرفی برخی از این شبکه های ایرانی و عیر ایرانی می پردازد .
گفتگوی شیعیان
شیعه چت[1] از بزرگترین و قدیمی ترین اجتماعات شیعیان در شبکه اینترنت است.این تالار گفتمان در حدود 24000 عضو دارد. تا کنون در حدود دو میلیون مطلب در این شبکه ارسال شده است .افراد زیادی بوسیله این شبکه به مذهب تشیع گرایش پیدا کرده اند. از جمله اتاقهای این سایت می توان به بخشهای مناسبتهای مذهبی ، بخش معرفی کتب و ادعیه شیعه ، مباحث عمومی ، قرآن و حدیث ، مباحث اقتصادی ، ازدواج و ... اشاره کرد.
شبکه اجتماعی مدینه
اين وبسايت اينترنتی[2] در پاسخ به سايتهای اجتماعی غربی از قبيل «فيس بوك» راهاندازی شده است و مسلمانان از هر نقطه جهان میتوانند با ثبتنام در اين شبكه اجتماعی در تالارهای گفتوگو حضور يافته و به تبادلنظر بپردازند.
اين وبسايت در حال حاضر به زبانهای انگليسی، فرانسه، تركی، آلمانی، عربی، سوئدی، روسی ، ايتاليايی و اسپانيايی قابل دسترسی است.
اين وب سايت از آنجا بوجود آمد که فیس بوک اقدام به حذف چهار صفحه بسیار معروف اسلامی از سایت خود نمود. کاربران مسلمان این شبکه بسیار خشمگین شده و نامه ای انتشار دادند که در آن "مارک زاکربرگ" بنیانگذار فیس بوک را به خدشه دار کردن احساسات بیش از ٢.٥ مسلمان متهم کردند. در این نامه خطاب به زاکربرگ جوان آمده: با وجود اینکه عملکرد فوق العاده ای را در گسترش بهترین شبکه ارتباطی جهان داشته اید، در پروراندن کینه و عداوتی بزرگ میان خود و مسلمانان جهان نیز کاملا موفق بوده اید، اما این بار خسارتی واقعا جبران ناپذیر به وجود آورده اید.
در این نامه نه تنها درخواست شده تا صفحات حذف شده دوباره فعال شوند بلکه قوانین جدیدی نیز معرفی شده اند که بر اساس آنها انتشار نظریات ضد اسلامی خلاف قوانین خواهد بود. همچنین در این نامه خواسته شده بود تا نشانه های توهین آمیز به اسلام حذف شده و هر صفحه ای که از چنین نشانه هایی برخوردار هستند غیر فعال شوند.
در این نامه اعلام شده است در صورتی که به خواسته های مسلمانان توجه نشود ٢.٥ میلیون کاربر مسلمان فیس بوک خارج شده و به شبکه اجتماعی "مدینه" خواهند پیوست.
این اقدام در نهایت عملی شد و کاربران این شبکه روز به روز افزایش می یابند.. همچنين دستاندركاران اين شبكه اجتماعی درصدد هستند به زودی دانشنامهای با عنوان «علم پديا» را برای مقابله با ویکیپدیا بر روی اينترنت قرار دهند، اين دانشنامه اسلامی به جای این دانشنامه ویکیپدیا مورد استفاده قرار خواهد گرفت و كارشناسان پس از بازبينی مطالب ارسالی كاربران مسلمان، اطلاعات را بر روی سايت قرار خواهند داد.
Muxlim
از زمان تاسیس اجتماع آنلاین Muxlim.com در ماه دسامبر سال ٢٠٠٦ بیش از ٥/١ میلیون نفر از ١٩٠ کشور جهان ماهانه از این وبسایت بازدید کردهاند؛ این وبسایت امکان پیوستن به اجتماعات بحث و گفتوگو و اشتراکگذاری عکس و گوش کردن به قرآن را فراهم میکند.
Muxlim PAL
پايگاه اينترنتي MUXLIM PAL براي معرفي بهتر اسلام به غربي ها راه اندازي شد. پس از پايگاه اينترنتي "سِکند لايف"، پايگاه اينترنتي ديگري با عنوان MUXLIM PAL.COM راه اندازي شده است که دنياي مجازي مسلمانان و مخصوصا مسلمانان غربي را به نمايش گذاشته است .
به گفتهی مدیر اجرایی Muxlim، هر کسی میتواند به این شبکه دسترسی پیدا کند.
در دنیای مجازی Muxlim Pal کاربران میتوانند فضای خود را ایجاد کرده و به تعامل با دوستانشان در محیطی سالم و اسلامی بپردازند.
بنا بر اظهار موسسان این دنیای مجازی، هدف Muxlim Pal گرد آوردن مسلمانان سراسر جهان کنار هم است اما هر کسی به روابط اجتماعی در دنیاهای مجازی علاقهمند است میتواند بدون هراس از روبهرو شدن با محتواهای توهینآمیز و بدون ملاحظهی مذهبی که دارد وارد این دنیای اجتماعی شود.
فورویزیت
فورویزیت[3] توسط جمعی از فعالین متعهد فضای مجازی ، از ابتدای سال 88 بمنظور انتشار کلیپ های سانسور شده توسط یوتیوب ، فعالیت خود را آغاز کرد. مسئولین 4VISIT قبل از راه اندازی آن در سایت یوتیوب اقدام به انتشار کلیپ می نمودند که پس از بارگزاری حدود 1000 کلیپ ، یوتیوب اقدام به حذف کلیه آنها و مسدود کردن اعتبار کاربری اعضا نمود. پس از این اقدام ، کاربران مصمم به ایجاد سایتی مشابه یوتیوب با محیطی سالم ، در جهت نشر فرهنگ ایرانی اسلامی شدند. مزایای 4VISITنسبت به یوتیوب، عدم وجود کلیپ های غیر اخلاقی و ضد دینی ، دارا بودن قابلیت دانلود مستقیم فیلم ها ، وجود بخش صوتی ، نظارت 24 ساعته بر کلیپ ها و انتشار به روز اخبار و وقایع می باشد. اين سايت حدود یکسال است که به دلیل مشکلات مالی فعالیت نمی کند ، اما مدیران سایت از راه اندازی قریب الوقوع آن با رویکرد جذب مخاطب از سراسر جهان خبر می دهند.
جامعه مجازی نصر
بزرگترين جامعه مجازی مقاومت اسلامی با عنوان «كلوپ نصر[4]» با هدف اشتراكگذاری محتوا با رويكرد مقاومت اسلامی و همچنين جلوگيری از تهديدات نرم ارزشها و منافع اسلامی راهاندازی شده است.
اين جامعه مجازی علاوه بر زبان فارسی به سه زبان عربی، انگليسی و روسی به كاربران و اعضاء خود سرويسدهی میدهد و اين امر، ارتقاء تعاملات مجازی را در سطح بينالمللی به همراه دارد .اين ويژگی مطلوب و قابل توجه سامانه «كلوپ نصر» است.
از بخشهای جامعه مجازی مقاومت اسلامی میتوان به دعوت، برگزيدگان، گروهها، لينكها، فيدها، نيازمندیها، آلبومها، نظرسنجی، وبلاگ، موسيقی، آمار جامعه و افراد برخط اشاره كرد؛ كاربران در بخش «دعوت» میتوانند پست الکترونیکی ، دوستان خود را به صورت جداگانه در فيلدهای مورد نظر وارد كنند.
كاربران علاقهمند به موضوع مقاومت اسلامی میتوانند در اين جامعه مجازی فايلهای صوتی، تصويری و... را بين خود و ديگر كاربران فضای سايبر به اشتراك بگذارند و با اشتراكگذاری اطلاعات، مسائل مرتبط با موضوع مقاومت اسلامی را حمايت كنند و و از امكانات وبلاگنويسی سايت بهرهمند شوند.
شبکه های اجتماعی حامیان ولایت
رویکرد اصلی این پایگاه[5] که نخست با استفاده از سرویس رایگان شبکه نینگ بوجود آمد و پس از استقبال از سوی کاربران بصورت مستقل فعالیت خود را ادامه داد ، پیگیری 2 هدف اصلی می باشد:
1. ایجاد یک فضای صمیمی جهت دوستی، تبادل نظر و هماهنگی میان فعالان حزب الله در حوزه وب. 2. فرهنگ سازی در میان اهالی این جبهه در جهت آشنایی با نحوه برخورد با دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی.
بارگذاری فیلم، صوت، سرویس ایجاد پروفایل، آپلود فایل با امکان دانلود فایلهای آپلود شده از دیگر امکانات این پایگاه میباشد.
امکان ایجاد نامحدود گروه، امکان ایجاد نامحدود رخداد، امکان اضافه کردن و معرفی نامحدود سایت و وبلاگ، ارائه مقالات مفید با موضوعات مختلف روز، ارائه آخرین اخبار روز، امکان برقراری ارتباط آسان با سایر کاربران و اطلاع از فعالیت های دوستان در شبکه از دیگر قابلیت های این پایگاه اینترنتی است. اين گروه با توجه به آنکه در جذب مخاطب حزب اللهی فعال عمل کرده است می تواند با اضافه کردن زبانهای عربی و انگلیسی مخاطبان علاقه مند به انقلاب اسلامی را از سراسر جهان جذب کند.
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
|
14 / 8 / 1391 ساعت 4:22 |
بازدید : 5471 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
پرسپولیس پرطرفدارترین باشگاه اسیا از جام قهرمانان آسیا حذف شد !
خبری که در ادامه سریال دراماتیک ناکامیهای سه ساله حبیب کاشانی و همراهانش در راس پرسپولیس خبر چندان تعجب آوری نیست و به خبری عادی برای هواداران پرشور این باشگاه تبدیل شده است.
اما این همه ماجرای آنچه که در روز 13 اردیبهشت در استادیوم آزادی اتفاق افتاد نبود. حبیب کاشانی که روزی با پشتیبانی طبقات محروم و مستضعف جنوب شهری و بخصوص جوانان هیئتی که عمده آنها بطور سمپاتیک پشتیبان پرسپولیس هستند ، به امید احیای شکوه تاریخی دهه 50 ، 60 و 70 به مدیریت پرسپولیس رسید ، امروز و پس از سه سال هم نتیجه را باخته است و هم اخلاق را.
حدود هزار تن از جمعیت ده هزار نفری که به استادیوم آمده بودند دانشجویانی بودند که از روزها قبل برای پشتیبانی از مردم بحرین و قصد اعتراض به جنایات ضد حقوق بشری اشغالگران سعودی را داشتنند.
از همان ابتدا ، دانشجویان و هواداران تیم فوتبال پرسپولیس که به قصد حمایت از مردم بی دفاع بحرین به استادیوم رفته بودند از بدو ورود با انواع و اقسام تحقیر از سوی نیروی انتظامی مواجه شدند. کوچکترین آن چندین بار بازرسی بدنی و بازداشت شدن به جرم حمل پرچم بحرین بود !
علی رغم تمام مشکلات دانشجویان وارد استادیوم شده و در سکوها تجمیع می شوند و شعار های خود را آغاز می کنند ، تماشاگران پرسپولیس نیز با آگاهی یافتن از قضیه همراه آنان می شوند. شعارهای “یا زهرا” استادیوم را به لرزه در می آورد که ناگهان پس از دقایقی از شروع مسابقه لیدر های تحت امر شخص مدیر باشگاه و سرمربی ناموفق که روز قبل از بازی اعلام کرده بود این بازی نباید سیاسی شود ، بطور سراسیمه در مکانی جمع شده و در طی یک هماهنگی با شعارهای تحریک کننده از قبیل فوتبال سیاسی نمیخوایم ، تو که هی شعار میدی ، سه پنج دو یعنی چی ؟! خوارج ! و ... سعی در رو به رو کردن دانشجویان هوادار پرسپولیس با دیگر هواداران دارند که ره به جایی نمی برند. در نهایت و با اوج گیری شعارها و بی نتیجه بودن تلاشهای لیدرها در همراه سازی تماشاگران ، نیروی انتظامی وارد عمل شده و دانشجویان را به بی سابقه ترین شکل ممکن در برخورد با تماشاگران و در جلوی چشمان مسئولان سفارت سعودی مورد اهانت ، توهین و ضرب و جرح قرار می دهد و به طرز توهین آمیزی دهها تن از دانشجویان را بازداشت می کند. 4 نفر از دانشجویان نیز مجروح شده و روانه بیمارستان می شوند.
شما باختید آقای کاشانی ! هم اخلاق را و هم نتیجه را !
پرسپولیس امروز کسی همچون علی پروین را می خواهد که پیش از انقلاب و در زمان مربیگری آلن راجرز انگلیسی بدون هرگونه ریا !! (بگذریم از صحبتهایی که پس از بازی بین دانشجویان و مدیر باشگاه رد و بدل شد و در جلوی چشم ایشان محافظان محترم پای یکی از دانشجویان را شکستند ! ) تمرین را ول می کرد ، به گوشه ای می رفت ، وضو می گرفت ، سجاده اش را پهن می کرد و نمازش را به جا می آورد ، همان علی پروینی که در دوره جنگ از سال ۶۰ تا ۶۷ پرسپولیس را با یک صدم هزینه های میلیاردی امروز و تمرین در زمین خاکیهای طرشت و تپه های داوودیه ، بدل به قهرمان مطلق لیگ قدس و جام باشگاهای تهران و نهایتا جام در جام باشگاههای آسیا کرد. همان علی پروینی که پس از فرمان امام خمینی برای عظیمت جوانان به جبهه های جنگ ، از سر تمرین ورزشکاران را جمع کرد و با بی ام و خود را به خوزستان رساند.
ترس از جریمه چند هزار دلاری به اندازه یک صدم مبلغ قرارداد بازیکنهای لیگ دسته دوم محلات برزیل که دلالها بارها و بارها به باشگاه تحمیل کرده اند ٬ حقیقت شما را نشان داد
بازی تمام شد آقای کاشانی !
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
|
14 / 8 / 1391 ساعت 4:22 |
بازدید : 5003 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
ماهنامه راه - شماره 52 ورود اینترنت به ایران به سال ۱۳۷۰ برمیگردد و ایران اولین کشور خاورمیانه بود که به این فناوری دست یافت.
حدود ۱۸ سال پیش یک کارمند ایرانی
دانشگاه برکلی کالیفرنیا؛ اولین وب سایت ایرانی را در سال ۷۲ به عنوان یک
پایگاه اطلاعات و منابع ایرانی در وب مستقر می کند.
در آن سالها کسی تصور امکان تجارت، خرید
و فروش، پرداخت وجه، آموزش و بسیاری از کاربردهای فعلی بر بستر اینترنت را
نداشت و تنها استفادهای که از اینترنت صورت میگرفت تبادل نامههای
الکتریکی بود.
پس از این سال بود که تقریبا همه ساله
اقدامات و ابداعات جدیدی بر بستر اینترنت در ایران شکل گرفت که هر یک از
آنها توانست مبنای استفاده اقشار مختلف مردم از این پدیده قرار گیرد.
ثبت دامنه ملی آی آر – IR – در سال ۷۲
یکی از اقدامات موثر در قلمرو اینترنت ایرانی محسوب میشود که توانست
مشخصهای تعیین شده برای هویت ایران در فضای اینترنت شکل دهد. در همین سال
اولین لیست پست الکترونیکی ایرانی که موضوعی ورزشی داشت به راه افتاد تا
اولین طومار ایرانیان در شبکه اینترنت راهاندازی شود و هزاران ایرانی از
سراسر دنیا بتوانند در مورد اخبار و حوادث ورزشی ایران تبادل نظر کنند.
محتوای روزنامه همشهری نیز برای اولین باردر آن سال به زبان فارسی روی وب
قرار گرفت. این محتوا هم اکنون نیز به شکل قدیم آن بر روی سایت همشهری
وجود دارد.
اولین مجله اینترنتی ایرانی در سال ۷۴ در
وب منتشر شد و در همین سال نیز مجلس شورای اسلامی تاسیس شرکت امور
ارتباطات دیتا را تحت نظر شرکت مخابرات ایران تصویب کرد. از دیگر اتفاقات
سال ۷۴ میتوان به پخش اولین مسابقه فوتبال (ایران- عربستان) توسط صدا و
سیما بهطور زنده در اینترنت اشاره کرد.
در سال ۷۵ طبق اعلام موسسات جهانی حدود ۲
هزار نفر در ایران کاربر اینترنت میشوند که با توجه به سرعت دسترسی پایین
و پهنای باند چند بیت در ثانیه تنها موفق به ارسال و دریافت پست
الکترونیکی میشدند.
در آن سالها برای ارسال یک عکس دو مگا
بایتی کاربر باید حدود دو ساعت زمان صرف میکرد و بیشترین سرعت اینترنت
حداکثر ۶۴ کیلوبیت در ثانیه بود.
در سال ۷۶ برای اولین بار در تاریخ انتخابات ایران، نامزدهای ریاست جمهوری
وب سایتهای رسمی خود را منتشر کردند تا فعالیتهای تبلیغاتیشان را به
خارج از ایران گسترش دهند و خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران نیز با راه
اندازی پایگاهی، اخبار خود را از طریق آن انتشار داد. در این سال شمار
مشترکان اینترنت در ایران ۵ هزار نفر تخمین زده شد.
در اواخر سال ۷۹ ایران بهطور رسمی عضو کنسرسیوم یونیکد برای برطرف سازی مشکل فونت فارسی بر روی صفحات وب شد.
اما آغاز دهه ۸۰ را میتوان آغاز اولین پدیده استفاده ایرانیان از اینترنت
دانست. هنگامی که اولین سرویس وبلاگ نویسی ویژه فارسی زبانان «پرشین بلاگ»
در ایران در سال ۸۰ آغاز به کار میکند که هدف تیم ارائه دهنده این سرویس
مجانی ایجاد محیطی کاملا فارسی از جمله متننویس سازگار با زبان فارسی،
تقویم شمسی و سیستم نظرخواهی فارسی و متمرکز کردن وبلاگنویسان فارسی زبان
در یک سایت و در نتیجه افزایش بینندگان این وبلاگها است که در عرض هفت
ماه نزدیک به ۲۱ هزار ایرانی برای استفاده از این سرویس ثبتنام میکنند.
این سرویس وبلاگی با پشتیبانی کامل مالی و معنوی دولت وقت شکل گرفت.
دهه ۸۰ را از حیث فعالیتهای فعالان فرهنگی انقلاب اسلامی در عرصه فضای مجازی به سه بخش میتوان تقسیم کرد:
۱- مقطع زمانی سالهای ۸۰ تا ۸۳ همزمان
با دوره دولت دوم اصلاحات. (رشد کافینتها ؛ گرایش ایرانیها به چتروم؛
تولد وبلاگنویسی و گسترش سریع در ایران)
۲- مقطع زمانی مانده به انتخابات ریاست
جمهوری نهم تا هنگام انتخابات ریاست جمهوری دهم (شکلگیری و رشد وبلاگهای
مذهبی و انقلابی و غلبه آنها بر دیگر پارادایمهای فکری از لحاظ کمیت؛
کیفیت و اثرگذاری در سطح وب فارسی)
۳-انتخابات ریاست جمهوری دهم،
فعالیتهای قابل توجه و تولیدات فرهنگی پس از انتخابات و رکود سال ۸۹
(گرایش کاربران به شبکههای مختلف اجتماعی)
در مقاله پیش رو به طور مختصر نگاهی
خواهیم داشت بر تحولات این سه دوره زمانی در سطح کلان و آنچه که در دهه
۸۰ در سطح فضای وب ارزشمدار فارسی گذشت.
دولت اصلاحات ؛ رشد کافینتها و تولد وبلاگنویسی در ایران
همزمان با این دوره زمانی و رشد
کافینتها مفهوم شکل گرفته از اینترنت در ذهن بسیاری از ایرانیان مساوی
با چت روم بود. بر خلاف ضریب پایین نفوذ اینترنت در ایران با این حال
ایرانیها بیشترین حضور را در چت روم یاهو داشتند و اتاقهای آن به تسخیر
ایرانیها در آمده بود. در آن ایام گفته میشد که ۸۰% از ظرفیت اتاقهای
عمومی منطقه آسیا با حدود ۴ تا ۶ هزار نفر ظرفیت متغیر در طول ساعات روز
را ایرانیها تشکیل میدهند. این فضای جدید و گرایش به آن؛ دشمنان فرهنگ
اسلامی ایرانی را به این فضا کشاند تا به تاثیر گذاری فرهنگی؛ ارائه شبهه
در مورد اسلام؛ ترویج ادیان انحرافی؛ حمله به جمهوری اسلامی و … در آن
بپردازند. در نهایت این موج گرایش به چتروم ها تا حدی اثرات تخریبی
فرهنگی خود را گذاشت اما در تاثیر گذاری سیاسی و نامستحکم کردن اعتقادات
مذهبی ناکام بود. برای مثال هر سال در آستانه عاشورا و یا سالگرد وقایع ۱۸
تیر گروهی سازمان یافته در اتاقهای یاهو به هتک مقدسات مذهبی و حمله به
نظام جمهوری اسلامی میپرداختند که در نهایت توفیق چندانی حاصل نکردند. در
همین حال ارتباطات اولیه بین فعالان ارزشی که به مقابله با این موج
میپرداختند در همین اتاقها شکل گرفت. این دست افراد به طور جهادی و
خودجوش در آن ایام به ارسال پیامهای انقلابی در اطاقهای عمومی یاهو برای
مقابله با حملات سازمان یافته معاندین میپرداختند. هر چند به سبب جو
نامناسب چترومها بسیاری از خانوادههای مذهبی فرزندان خود را از حضور در
این فضا منع میکردند و تعداد آنها در مقابل حرکات سازمان یافته و
برنامهریزی شده طرف مقابل ناچیز بود.
برای کاربران قدیمی اینترنت نام سایت
گویا نام آشنایی است. سایتی که توسط چند نفر مقیم کانادا و سالها پیش از
ظهور پدیده r.s.s و خوراک خوانها در سال ۷۷ راهاندازی شد و آرشیو مجلات
و روزنامههای ایرانی فارسی زبان ضدنظام و اصلاحطلب را به صورت اسکن شده
و یا پیوند به سایت مورد نظر در اختیار کاربران قرار میداد. در کنار
لینکهای سیاسی؛ لینک سایتهای سرگرمی، از قبیل جوک و ورزشی نیز وجود
داشت. لینکهای ایرانی آن زمان شبکه اینترنت را تقریبا در آن یک صفحه
میتوان یافت. در بین همه پیوندهای گویا؛ سایتی با نام ذوالفقار جلب توجه
میکرد. با کلیک بر روی این نام کاربران به سایتی رهنمون میشدند که
عکسهای امام و رهبری در بالای آن نمایان میشدند و آن را ارگان انصار
حزبالله بیرجند معرفی میکرد. در این سایت بیانیههای تشکل، عکسهای
امام؛ رهبری و شهدا قرار داده شده بود و برنامههای انصار حزبالله در آن
اطلاع رسانی میشد.
سال ۸۲ بود که سایت گویا + آ با شکل و
ظاهری مشابه گویا اما با نگاه متعهد و ارزشی ایجاد شد که در آن لینک
وبلاگهای ارزشی و وبسایتهای روزنامههای اصولگرا و لینکهایی از قبیل
دانلود مداحیها؛ آهنگهای انقلابی؛ استخاره و … در آن تجمیع شده بود و
خبرنامه آن نیز در وبلاگی به آدرس http://gooyaa.blogspot.com/ منتشر
میشد و به نقد سیاستهای دولت اصلاحات میپرداخت. این سایت و وبلاگ خبری
آن، پس از مدت کوتاهی فعالیت، به خاطر درج خبری مبنی بر خرید تراکم سه
میلیاردی توسط ابطحی در زمان شهرداری ملک مدنی و همچنین مطلب حمایت ابطحی
در لبنان به ضرر فلسطینیها و مطالبی مشابه، و در نهایت شکایت وی به عنوان
معاون حقوقی و پارلمان رییسجمهور از این سایت، توسط دولت وقت فیلتر شد.
پس از آن و در طی آن سالها سایتهای خبری نظیر بازتاب؛ شریفنیوز،
مطالبه، عدالتخانه و مستضعفین ایجاد شدند و به نقد سیاستهای دولت وقت و
مطالبه سیاستهای امام و رهبری میپرداختند. پایگاه تبیان نیز با هدف
حمایت از محصولات و پایگاههای فرهنگی تحت شبکه نت در سال ۸۱ ایجاد شد. به
تبع ایجاد این سایتها و شکسته شدن انحصار سرویس پرشینبلاگ در سال ۸۳ با
تولد بلاگفا؛ پارسیبلاگ و میهنبلاگ؛ رفته رفته موج گرایش به
وبلاگنویسی در بین خوانندگان ثابت این سایتهای ارزشی نیز به طور همزمان
ایجاد شد.
مقطع زمانی مانده به انتخابات ریاست جمهوری نهم تا هنگام انتخابات ریاست جمهوری دهم
هر چند پیش از ثبت بلاگفا، پارسیبلاگ و
میهنبلاگ؛ پرشینبلاگ در سال ۸۱ ایجاد شده بود و زبان فارسی را به رده
چهارم زبانهای وبلاگی با ثبت ۶۰ هزار وبلاگ رسانده بود، اما با شکسته
شدن انحصار این سایت و ورود این سرویسهای وبلاگ به عرصه وبلاگنویسی
فارسی؛ سال ۸۳ به سال رشد تصاعدی وبلاگستان فارسی بدل گشت. بر طبق آمار
در آن ایام در طی ۱۸ ماه و سه دوره شش ماهه تعداد وبلاگها نسبت به دوره
شش ماهه قبل دو برابر شد. همزمان با این پدیده؛ شبکه اجتماعی اورکات به
وجود آمد که ایرانیها نیز به صورت سونامی وار در آن حضور پیدا کردند و
تبدیل به سومین ملیت این شبکه اجتماعی از حیث تعداد شدند. گروههای
فراوانی در این شبکه با محوریت افرادی چون امام، رهبری، شهدای انقلاب
اسلامی؛ شخصیتهای سیاسی یا گروههای جهادی مانند حزبالله ایجاد شد.
وبلاگنویسان نسل اول که مدتی از تاسیس وبلاگهایشان نمیگذشت؛ از طریق
بخش نظرات وبلاگهای خود و ارتباط در شبکه اجتماعی اورکات با یکدیگر
ارتباط برقرار ساختند. هر چند اورکات پس از مدتی در ایران فیلتر شد، اما
در نهایت این ارتباطات منجر به شکلگیری ارتباطات حقیقی و ایجاد تشکلهای
وبلاگی نظیر مجمع وبلاگنویسان مسلمان شد و شرایط طوری رقم خورد که در
آستانه سال ۸۴ و انتخابات نهم بر خلاف سیاست گذاریهای دولت وقت در زمینه
سکولارسازی فضای مجازی؛ وبسایتها و وبلاگهای منتقد عملکرد دولت هشتم
به موثرترین مرجع در تاثیرگذاری بر فضای حقیقی جامعه بدل گشتند. شاید اگر
اورکات در آن سال فیلتر نمیشد، همزمان با این رشد وبلاگنویسی طیف
ارزشی وبلاگستان؛ فضای شبکههای اجتماعی در سالهای پس از آن نیز در
دستان این طیف قرار میگرفت و از این ظرفیت (برای مثال فیسبوک با ۵۰۰
میلیون عضو) به نفع جبهه حزبالله استفاده میشد.
دولت نهم؛ جایگزین شدن گفتمان غالب ارزشی در فضای وب فارسی
سال ۸۴ سالی بود که برای اولین بار رسانه
جدیدی با تاثیر گذاری بر نسل جوان وارد عرصه انتخابات شده بود. در مقابل
سردرگمی و ناامیدی فضای وبلاگنویسان سکولار و اصلاحطلب در تحریم
انتخابات و یا حمایت از کاندیدای اصلاح طلب؛ شور و شوق زیادی در بین
وبلاگنویسان ارزشی ایجاد شده بود و بحثهای داغی در حمایت از کاندیداهای
اصولگرا وجود داشت. در نهایت همه این طیف با تمام اختلافنظرها؛ در دور
دوم انتخابات با یکدیگر متفق شده و با پیروزی رییس جمهوری دولت نهم
پتانسیل بالایی در وبلاگستان ارزشی ایجاد گشت.
پیروزی احمدینژاد در انتخابات ریاست
جمهوری و فضای یاس وبلاگنویسان طیف مقابل از رای تاریخی مردم؛ این دوره
را به سالهای اوج وبلاگنویسی ارزشی در این دهه بدل ساخت تا جایی که سایت
بیبیسی نیز در گزارشی به این مطلب اقرار نمود. در این مدت تا ظهور
شبکههای اجتماعی نظیر بالاترین، فیسبوک و توییتر میتوان گفت سکانداری
و جریانسازی فضای وبلاگستان فارسی در دست طیف ارزشی قرار داشت. حرکتهای
وبلاگی مختلفی در این ایام شکل گرفت. جنک سی و سه روزه لبنان؛
کاریکاتورهای دانمارکی؛ حمایت از حق هستهای ملت ایران؛ جنگ غزه؛ نقد
عملکرد صدا و سیما؛ حرکت حمایت از طلبه عدالتخواه سیرجانی؛ حرکتهای
متعدد خیریه؛ حمایت و تبلیغ مستندهای دهنمکی؛ مطالبات عدالتخواهانه و
صنفی دانشجویی و … ؛ در مقطع زمانی ۸۴ تا ۸۷ پویایی وبلاگستان ارزشی را به
جایی رساند که هتاکی یک استاد دانشگاه سبب گشت که ۲۰۰۰ دانشجو به وسیله
اطلاع رسانی از طریق اینترنت در مقابل دانشگاه تهران متحصن شوند و آن شخص
مجبور به عذرخواهی و کنارهگیری از استادی آن دانشگاه شود. یا در مسئلهای
مانند اخراج هیئت تحریریه ماهنامه سوره، علیرغم سانسور خبری، موج اعتراضی
شدیدی به واسطه وبلاگنویسان بر علیه مسئولین حوزه هنری شکل بگیرد. اوج
بلوغ جریان وبلاگستان در این مقطع زمانی را میتوان در جنگ ۲۰۰۸ غزه شاهد
بود. تجمع در مقابل سفارت مصر با محوریت وبلاگنویسان شکل گرفت و در تحصن
فرودگاه دهها وبلاگنویس به صورت لحظه به لحظه اخبار تحصن، عکسها و
فیلمها را به وسیله وبلاگهای خود به جهان مخابره میکردند. حملههای
هکری غافلگیر کننده به سایتهای دانمارکی، اسرائیلی و ضد شیعی نیز از
جمله نقاط قابل ذکر این دوره بود.
رشد شبکههای اجتماعی؛ افول وبلاگنویسی؛ فضای انتخابات دهم و پس از آن
هر چند شبکههای اجتماعی نظیر فیسبوک ؛
یوتیوب ؛ توییتر و فرندفید به ترتیب در سالهای ۲۰۰۴؛ ۲۰۰۵ ؛ ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷
ایجاد شدند؛ اما گرایش به این شبکهها در ایران را میتوان به پس از ظهور
اینترنت پرسرعت نسبت داد. رشد شبکههای اجتماعی هر چند سبب رونق وبلاگستان
سکولار پس از یک رکود چند ساله گشت ؛ اما متاسفانه در طیف مقابل و ارزشی
باعث معکوس شدن روند رو به رشد کیفی وبلاگنویسی در این مقطع زمانی شد.
رابطه گرایش به شبکههای اجتماعی با روند به روز رسانی وبلاگ برای بسیاری
از این وبلاگنویسان معکوس شد ؛ به طوریکه به ندرت میتوان وبلاگنویسی را
یافت که وارد فضای شبکههای اجتماعی شده باشد و این حضور سبب رشد
وبلاگنویسی وی شده باشد. امروز نیز بسیاری از فعالان وبلاگهای موثر نسل
اول یا فعالیتی ندارند یا وبلاگهایشان نقاط اثرگذاری گذشته خود را از دست
داده است. در حالی که در طیف مقابل شبکههای اجتماعی سبب رونق دوباره
وبلاگنویسی و افزایش تصاعدی مخاطبان محتواهای وبلاگی به سبب بهرهگیری
از این ابزار گشت.
یکی دیگر از عواملی که در تغییر کفه
ترازو به نفع طیف مقابل نقش داشت رشد شبکههای اجتماعی مافیایی نظیر
بالاترین بود ؛ شبکهای که با ساختار طراحی شده آن امکان هرگونه استفاده
موثر برای بهرهبرداری ارزشی در آن سلب شده است. هر چند این شبکه در کوتاه
مدت ؛ به خصوص در مقطع پیش از انتخابات و مقاطعی از اغتشاشات پس از آن در
بهرهگیری از فضای غبارآلود و دامن زدن به آن به دلیل ضعفهای رسانههای
داخلی موفق بود ؛ اما پس از مدتی ترفندهای آن رو شد و به دلیل توهم دست
داده به اعضای آن ؛ به پاتوقی برای تفریح ؛ سرگرمی و تمسخر اپوزوسیون
جمهوری اسلامی بدل گشت.
این سایت پس از شکست مضحک پروژه اسب تروآ
و حضور ۸۰۰ نفری سبزها در مقابل ۵ میلیون در میدان آزادی و خیابانهای
اطراف ؛ عملا کارایی خود را از دست داد ؛ هر چند هنوز آلترناتیو مشخصی
برای جایگزینی با آن از سوی اپوزوسیون وجود ندارد.
اما سال ۸۸ هر چند سال بهرهگیری موثر
مخالفین جمهوری اسلامی از برنامهریزی هدفمند چند ساله در بهرهگیری از
فضای مجازی بود و در مقابل حداکثر واکنش نهادهای دولتی به این
برنامهریزی دقیق ؛ مسدود سازی سایتهایی بود که به راحتی با یک پروکسی کم
حجم قابل رد شدن بود ؛ اما از جهتی با توجه به حوادث ۸ ماهه پس از
انتخابات جنب و جوش بیسابقه مردمی شکل گرفت و رویشهای ادبی ؛ فرهنگی و
هنری فراوانی در گوشه و کنار ایران به وسیله ابزار اینترنت به همگان معرفی
شد و این مقطع را به یک دوره تاریخی در تاریخ انقلاب بدل ساخت. پوسترها ؛
متون ادبی و طنز ؛ اشعار ؛ شعارها و فیلمهای تولید شده در این مقطع زمانی
همگی ابتدا به وسیله وبلاگها انتشار یافت و در نهایت راهپیماییهای
تاریخی ۹ دی و ۲۲ بهمن به نمایشگاه این تولیدات اینترنتی در فضای حقیقی
جامعه بدل گشت.
سال ۸۸ با تمام فراز و نشیبهای آن در
حالی به پایان رسید که امید میرفت بررسی نقاط ضعف و قوت و رویشهای به
وجود آمده در فضای وبلاگستان ارزشی و نا امیدی اپوزوسیون از شکست نقشههای
خود ؛ سال ۸۹ را به سال جهش گفتمان اصولگرایی و متعهد در وبلاگستان فارسی
و به سکوی پرتابی برای بهرهگیری موثر از فضای اینترنت در دهه ۹۰ بدل سازد.
نهادهایی که سالهای پیش از آن سعی در
نفی اثرگذاری این فضا بر فضای حقیقی را داشتند و هشدارهای دلسوزان را
برای بهرهگیری از این فضا جدی نگرفته بودند و میدیدند که این بیتوجهی
آنها چه اثرات مخربی را داشته است، این بار از آن طرف بام افتاده و ردیف
بودجههای میلیونی را به این امر اختصاص دادند. میلیونها تومان در این
سال هزینه شد و در نهایت در آستانه پایان سال ۸۹ حتی یک نمونه شبکه
اجتماعی با نمره متوسط یا سایتی که بتوان آیندهای را برای آن تصور کرد ؛
شاهد نیستیم. هنوز در مقابل سونامی تخریب بر ضد جمهوری اسلامی در فضای
بینالمللی و عربی؛ حتی یک وبلاگ انگلیسی یا عربی که به تبیین آرمانهای
انقلاب اسلامی و واقعیات برای مخاطبان مسلمان و غربی بپردازد وجود ندارد.
باید پرسید این همه همایش جنگ نرم و تقدیر و تشکر چه اثری را در سطح واقعی
و ارتقای کمی و کیفی فضای مجازی داشته است؟! خروجی برگزاری سه دوره بخش
تولیدات اینترنتی نمایشگاه رسانههای دیجیتال در ارتقای کیفی و کمی گفتمان
انقلابی چه بوده است؟ هر چه تقدیرها بیشتر شد به جای انگیزهبخشی برای
تعالی ؛ توهم مهم بینی برای برخی از وبلاگنویسان بالاتر رفت. از طرفی
وبلاگهای ارزشی مانند آهستان ؛ دانشطلب ، زهرا اچ بی، اسماعیلنیوز و ….
که بدون سر و صدا و هیچ چشم داشتی و با اثر گذاری بیشتری نسبت به برخی
غوغاسالاران مدعی به فعالیت میپرداختند ؛ بدون هیچ دلیل عقلانی فیلتر
شدند. در سیاست گذاری سادهاندیشانه؛ در همان زمان که شبکههای اجتماعی
نظیر فیسبوک ؛ توییتر و فرندفید فیلتر شد؛ صدها حساب کاربری غیر حقیقی
با بودجههای جنگ نرم ایجاد گشت تا بر فضای این شبکههای اجتماعی اثرگذاری
کند. حسابهای کاربری که پس از مدتی به علت ناکارآمدی و صرف زمان و هزینه
تعطیل و به حال خود رها شد. از آنجا که با روند فعلی سیاستگذاری تا چند
سال آینده به نظر نمیرسد بتوانیم به رقابت برابر با جبهه استکبار در فضای
مجازی بپردازیم ؛ آیا نباید حداقل یک بررسی تطبیقی برای مقایسه عملکرد
وبلاگها ، اکتیویستها و شبکههای اجتماعی طرفدار حزب الله و یا حتی حماس
داشت و سوال کرد که چرا آنها با تمام ملاحظات و مشکلات و نبود امکانات به
بهترین نحو ؛ حداکثر استفاده ممکن از فضای اینترنت برای جریانسازی به نفع
جبهه مقاومت را انجام میدهند؟
این دهه در حالی به پایان میرسد که ۱۳۲
هزار کاربر سال ۸۰ امروز به سی و هفت میلیون نفر در آستانه سال ۹۰ رسیده
است و به نظر میرسد در پایان دهه آستانه قرن چهاردهم شمسی ؛ فضای مجازی ؛
تحولات و روندهای آن تبدیل به متن و فضای حقیقی تبدیل به حاشیه گردد. امری
که اگر به آن توجه نشود و با همین روند ساده اندیشانه سیاست گذاریها
بخواهد ادامه پیدا کند عوارض بسیار جبرانناپذیری را در آینده با خود به
همراه خواهد داشت.
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
|
14 / 8 / 1391 ساعت 4:22 |
بازدید : 5659 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
فهمي هويدی – نویسنده و تحلیلگر برجسته مصری
مترجم: محمد ولوی/
به گزارش پایگاه تحلیلی رصد، “فهمی هویدی ” کارشناس و تحلیلگر برجسته
مسائل سیاسی خاورمیانه با درج مقالهای در روزنامه ” الشروق” چاپ مصر با
اشاره به سفر هیئت مصری در دوهفته گذشته به ایران می نویسد: ” سفر هیئت
نمایندگی مردم مصر بر یک امر مهم تر نیز دلالت دارد ، از جمله اینکه جامعه
مصر دوباره آزادی خود را به دست آورده است و تحلیل موقعیت و صلاح خود را
به دست گرفته است”.
فهمی هویدی متولد ۱۹۳۷ در مصر و
از روزنامه نگاران ناسیونالیست عرب با دیدگاه اسلامی است. وی دارای
تالیفات متعددی از جمله کتابی با نام ” ایران ، نگاهی از درون ” است. وی از
چهره های شناخته شده شبکه های تلویزیونی و روزنامه های پرخواننده جهان عرب
است. چندی پیش وزارت خارجه ایران، میز گردی تخصصی درباره خیزشهای جهان
عرب و پیامد آن برای فلسطین برگزار کرد. فهمی هویدی از جمله مهمانان دعوت
شده به این نشست بود. وی در طی چند روز اقامت در تهران با مقامات مهم کشور
از جمله سعید جلیلی، دبیر شواری عالی امنیت ملی، علی لاریجانی رئیس مجلس و
علی اکبر صالحی وزیر خارجه دیدار کرد. آن چه در ادامه می آید متن کامل این
مقاله است.
***
ارتباط با ایران یکی از
معیارهایی است که می تواند میزان استقلال در تصمیم گیری مصر جدید را نشان
دهد. هنگامی که کسی از من می پرسد نظر شما در مورد بیش از سی سال عدم
رابطه بین دو طرف چگونه است ، همواره پاسخ می دهم : تنها قاهره و تهران
دلیل بر این امر نبوده اند و همیشه طرف ثالثی در عدم برقراری روابط بین دو
کشور نقش داشته است. بنابراین تعجب نمی کنم که دکتر نبیل عربی ، وزیر امور
خارجه دولت انقلاب ژانویه ۲۵ مصر اعلام کندکه مشتاقانه منتظر از سرگیری
روابط عادی با ایران است .
من از این قضیه بسیار خوشحال
هستم که هیئتی ۴۰ نفره در هفته جاری به ایران سفر کرد. این یک تلاش
شجاعانه برای شکستن سد روانی عدم ارتباط بین دو ملت است که تا کنون توسط
رژیم سابق ترویج می شد.
اجازه بدهید در این رابطه بخاطر آوریم که توافقنامه امضا شده برای راه
اندازی یک پرواز بین قاهره و تهران ، توسط دست های پنهان بیگانه و مداخله
گر اجرایی نشد و بهره برداری از خط تا اطلاع ثانوی به تعویق افتاد.
سفر هیئت نمایندگی مردم مصر بر
یک امر مهم تر نیز دلالت دارد ، از جمله اینکه جامعه مصر دوباره آزادی خود
را به دست آورده است و تحلیل موقعیت و صلاح خود را به دست گرفته است ،
نگاه امنیتی و تشکیلاتی که بر ذهن و اعمال مردم تاثیر گذاشته بود سقوط
کرد.. همچنین عملیات جنگ روانی که در ۳۰ سال گذشته تحت تاثیر رسانه ها
استمرار داشت ، از یک رویکرد سطحی به یک بینش عمیق رسیده است و به این دلیل
مسیر حرکت جامعه در مصر مقدم بر خواسته های حکومت گشته است. این جامعه
است که خود بخودی و اتوماتیک وار خواسته های خود را تحت تاثیر روابط و
احساس تاریخی به حکومت دیکته می کند . در حالی که حکومت باید محاسبات
پیچیده و دیپلماتیک را به حساب آورد و معادلات منطقه ای و بین المللی را در
نظر بگیرد.
علی رغم شرایط جدید ، من هنوز
هم یکی از کسانی هستم که می گویند ننگین و شرم آور تر از این برای مصر
نیست که با این همه تضاد استراتژیک با اسرائیل، سعی در عادی سازی روابط با
این دشمن استراتژیک و اول خود دارد. و در همین حال قادر به برقراری رابطه
با کشور برادر خود ایران نیست. هیچ گونه تفسیر و منطقی بر این امر وجود
ندارد ، الا اینکه طرف ثالثی می خواهد دولت کنونی مصر به تصمیمات گرفته
شده در نظام سابق ادامه دهد.
اصلی بین همه دیپلمات ها و
سیاست مداران وجود دارد که آنها می دانند برقراری روابط عادی بین دو کشور
لزوما به معنای رضایت کامل از سیاست ها و مواضع طرف مقابل نیست، یا اینکه
برقراری یک رابطه استراتژیک بین دو کشور به معنای این نیست که آنها یک
اتحاد استراتژیک بر ضد یک طرف ثالث برقرار کرده اند.
کشورهای حاشیه خلیج فارس که
بعضی از آنها از موضع اخیر دولت مصر برآشفته شده اند ، روابط عادی
دیپلماتیک با ایران دارند. و کشورهای آنان تبدیل به یک بازار بزرگ برای
محصولات و سرمایه گذاری ایرانی ها شده است. در هر یک از این کشورها ایران
سفیر دارد. حتی در عربستان سعودی ، ایران دارای دو سفیر است. یکی به
نمایندگی از جمهوری اسلامی در ریاض ، و دیگری در سازمان کنفرانس اسلامی که
مقر آن در جده است. من نمی دانم چگونه تا نوبت به مصر می رسد انتقادات
آغاز می شود و نمی تواند برای خودش با حفظ سیاستهای خاص خود با ایران
همانند بقیه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس ارتباط برقرار کند.
من به خوبی می فهمم که اگر یک
رابطه عادی بین قاهره و تهران برقرار شود، آمریکا و اسرائیل متضرر خواهند
شد. رابطه ای که از برقراری آن به هیچ دولت دیگری ضرر نمی رسد. جز شیاطین
بزرگ و کوچک که مصلحت آنان در منزوی کردن ایران و تضعیف نظامی ست که در
مقابل هژمونی آمریکا ایستاده است و به مقاومت فلسطین یاری می رساند.
آنچه متوجه نمی شوم این است که
چرا بعضی از کشورهای عربی در این موضوع علاقه دارند به اضلاع مربع این خط
آمریکایی – اسرائیلی تبدیل شوند.
ما نمی توانیم از مطالعات پژوهشگران استراتژیک که می گویند رنسانس منطقه
مثلت قدرت را در منطقه تکمیل خواهد کرد ؛ چشم پوشی کنیم. مثلثی که ایران ،
مصر و ترکیه اضلاع آن را تشکیل می دهند. همانطور که ما نمی توانیم حجم
منافع و مصالحی که به سبب قطع روابط بین ایران و مصر از دست داده ایم را
فراموش کنیم. افقهای همکاری اقتصادی و گردشگری غیر قابل چشم پوشی است. بعد
از زیارت هیئت مردمی ، سفر بعدی دیدار هیئت بازرگانان مصری از ایران است.
دیداری که می تواند به تقویت همکاری بین دو کشور بپردازد. بخصوص اینکه در
ایران آمادگی جدی برای ورود به سرمایه گذاری در پروژه های مصر تا سطح ۸
میلیارد دلار وجود دارد.
و فی ذلک فلیتنا فی المتنافسون و در این نعمتهای بهشتی راغبان باید بر یکدیگر پیشی گیرند.« سوره مطففین، آیه ۲۶٫»
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
|
13 / 8 / 1391 ساعت 3:0 |
بازدید : 5367 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
هر انسانی نیاز به امنیت روانی دارد و همه افراد موظف هستند شرایط لازم برای خود و شریک زندگی را تامین کنند. روش هایی از قبیل عیب جویی ، لج بازی ، سرزنش ، داد و فریاد کردن ، کتک زدن ، بددهنی و مشاجره کردن نه تنها احساس نا امنی ایجاد می کند بلکه موجب اضطراب و تنفر از هم می شود.
افرادی که شکایت می کنند که همسرشان به آنان احترام نمی گذارد یا به حرف آنها توجه نمی کند ، باید به بررسی و ارزیابی رفتار خود بپردازند و ببینند چه کارهایی کردند یا چه رفتارهایی از خود نشان داده اند که با این وضعیت رو به رو شده اند ؟
بدیهی است اگر شما می خواهید همسرتان رفتارش را تغییر دهد ، شما باید رفتار خود را مورد ارزیابی و بازنگری قرار دهید . این همه مشاجره برای چیست؟ مشاجره می تواند بر سر مسائلی از قبیل طرز لباس پوشیدن ، نحوه برخورد با دیگران ، دوستان ، و افراد فامیل، شغل، اقتصاد خانواده ، و تصمیمات مهم زندگی و بطورکلی همه چیز باشد .
اگر بدانید که شما تنها کسی نیستید که با همسر خود مشاجره می کنید ، شاید کمی احساس راحتی به شما دست دهد . اما بسیاری از افراد در اکثر اوقات در حال مشاجره هستند و این موضوع می تواند ضمن آنکه موجب ناراحتی و نگرانی شما شود باعث خستگی و فرسایش روحی شما گردد . البته این امکان هم وجود دارد که بر سرمسائل بسیار کم اهمیت، مثلاً برای شام چه غذایی سرو شود ، یا امشب کجا مهمانی برویم بحث شود .
کاملاً طبیعی است که زوجها بر سر مسائل مختلف ، با یکدیگر اختلاف نظر داشته باشند و گاهی با هم بحث و مشاجره کنند. اما نباید مشاجره به یک عادت طبیعی تبدیل گردد .
افراد طبیعی هنگام انجام یک مشاجره با هم وارد بحث می شوند ، و دارای قضاوت صحیحی بوده و به یکدیگر فرصت گوش کردن و حرف زدن را می دهند . اما متاسفانه اغلب اوقات قدرت قضاوت افراد بهم می ریزد ، درست بهم گوش نمی کنند و حتی در شرایط بحرانی کارشان به نزاع می کشد.
● نزاع زوج ها به چه معناست؟
زمانیکه با همسرتان درحال جر و بحث هستند، افکار مختلفی به ذهن شما می رسد. چرا باید بر سر هم فریاد بکشید؟ آیا این امر به آن معناست که همدیگر را دوست ندارید؟ آیا قصد دارید همدیگر را تحقیر کنید ؟
جالب است که بدانید گرفتن نتیجه های واهی از جر و بحث های خانوادگی، کار عاقلانه ای به شمار نمیرود . و در اکثر موارد مشاجره نتیجه خوب و منطقی در پی نخواهد داشت و دراغلب موارد مشاجرات خانوادگی تنها به افراد اجازه می دهد تا خود را تخلیه احساسی کنند. و حتی می تواند اعتماد ، علاقه و رابطه عاطفی را کاهش دهد .
● جر و بحث زوج ها کاملا طبیعی است
وجود احساسات، عقاید، و اهداف مختلف، در افراد متفاوت ، یک امر کاملاً طبیعی قلمداد می شود. اولین گام به سوی برخورداری از یک رابطه دو طرفه و صمیمانه صحبت کردن درباره همین تفاوت هاست. تمام افراد دنیا از این حق برخوردار هستند که احساسات خود را بیان کرده، عقاید شخصی خود را ابراز کنند و حتی اختلاف نظرهای خود را نیز به زبان بیاورند.
گاهی اوقات زوج ها نسبت به تفاوت های موجود آنچنان سرسختی از خود نشان می دهند. که گفتگوی مسالمت آمیز آنها تبدیل به مشاجره می شود. بهتر است چنین جر و بحث هایی به سرعت خاتمه پیدا کند. افراد از یکدیگر عذر خواهی کرده ، آشتی کنند و به روال عادی زندگیشان باز گردند.
همیشه فرض کنید همسرتان امروز ، روز بدی را پشت سر گذاشته ،احساس خوبی ندارد ، تحت فشار شدید استرس های روزمره قرار دارد… ( درست شبیه به زمانیکه خود شما با این حالات روبرو هستید ) پس سعی کنید او را درک کنید و با ملایمت و آرامش او را نیز به آرامش سوق دهید .
به هرحال او نیز انسان است و درست مانند خود شما زمانیکه ناراحت می شود، ممکن است فریاد بکشند. گریه کنند، و حرف هایی بزنند که هیچ قصد و غرضی از به زبان آوردن آنها ندارند . خیلی از افراد خونسردی خود را به راحتی در شرایط مختلف از دست می دهند. بنابر این، این بار که همسرتان بد اخلاقی می کند و شروع به مشاجره و بحث می کند تصور نکنید که حتماً باید بدترین اتفاق به وقوع بپیوندد. شما می توانید وضعیت موجود را کنترل کنید و آرامش را به خود و همسرتان بازگردانید .
● چرا مشاجرات بالا می گیرد؟
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، گاهی اوقات زمانیکه زوجین با یکدیگر بحث می کنند، داد و فریادها رفته رفته زیاد می شوند و اهانتها و کلمات خشن و ناگواری شنیده می شود . هر چند این امر در برخی از خانواده ها رواج دارد ، اما اصلاً درست نیست. افراد نباید به خود اجازه دهند که روی ارزش فردی دیگران پـا بگذارند . شخصیت آنها را خرد کنند و هر حرفی را که به ذهنشان می رسد، بر زبان جاری سازند.فرموش نکنید او همان فردی است که بارها به شما گفته بسیار دوستتان دارد .
گاهی اوقات نزاع های خانوادگی از مرزهای خود خارج شده و با هل دادن طرف مقابل ، پرتاب کردن اشیاء و وارد کردن ضربه به دیگری همراه می شود. حتی اگر طرفین از نظر فیزیکی نیز آسیب نبینند، باز هم مشاجره از حد طبیعی خود خارج شده تلقی میشود. دراین شرایط یکی از طرفین قصد دارد با تهدید و ارعاب ، کنترل امور را بدست گیرد. چنین بحث هایی به هیچ وجه طبیعی قلمداد نمی شوند. این همان زمانی است که لازم است مشاوره با یک متخصص با تجربه صورت گیرد .
زمانیکه دعواهای خانوادگی فیزیکی می شود یا با تهدید همراه می گردد. هر دو طرف باید تحت آموزش قرار بگیرند. که چگونه می توانند خشم خود را کنترل کنند.
فراموش نکنید شما با همسرتان بارها قرار گذاشته اید آرام، خونسرد، و مهربان و با شعور باشید . و اینک میزان محبت شما با افزایش و تکرار تعداد دفعات دعواها و شدت مشاجرات ، و کتک کاری کاهش می یابد .
اگر زوج ها درمورد مسائل کوچک و پیش پا افتاده با یکدیگر جر و بحث کنند، این امر می تواند تا حدی بیش ازسایر مسائل ناراحت کننده و دردآور باشد .
● چگونه خانواده ای شاد و سالم داشته باشیم ؟
اگر شما و همسرتان هر چند وقت یکبار با هم مشاجره می کنند، زیاد خودتان را ناراحت نکنید. هیچ خانواده کاملی وجود ندارد. حتی در شادترین خانواده ها هم مشکلاتی به وجود می آید و اعضای آن با یکدیگر بحث می کنند، افراد خانواده موظف هستند تا مسائلی که آزارشان می دهد را تشخیص داده و درمورد آنها با یکدیگر گفتگو کنند. خوشبختانه دراین صورت به راحتی قادرند به مصالحه و سازش دست پیدا کنند. با به کارگیری این شیوه تمام افراد احساس بهتری می کنند و زندگی آنها به حالت عادی خود بازمی گردد.
عضویت دریک خانواده به این معناست که تمام اعضای آن باید قدمی در جهت بهبود زندگی سایرین بردارند و کاری کنند که همه افراد احساس خوشبختی نسبی داشته باشند. گرچه بحث و مشاجره درهر خانواده ای اجتناب ناپذیر است ، اما باز گذشت و درک منطقی از وضعیت روحی طرف مقابل می توان اوضاع را کنترل کرد و بهترین نتیجه را از یک بحث منطقی گرفت . فراموش نکنید با عشق، درک متقابل ، و کمی تلاش تقریبا تمام مشکلات قابل حل می باشند.
هرگز همسر خود را با دیگران مقایسه نکنید بلکه با خودش و وضعیت قبلی و کنونی او مقایسه کنید . سعی کنید رفتارهای مطلوب او را نزد دیگران به ویژه افرادی که او برای نظرشان احترام قائل است متذکر شوید ، از او قدر دانی کنید . تشویق ، تایید و تحسین رفتارهای مطلوب همسر و تقویت نقاط قوت او مهمترین روش برقراری ارتباط سالم با همسر است .
در انتها به آماری نگاه کنید که نشان می دهد نه تنها درا اکثر اوقات نتیجه یک مشاجره رضایت بخش نیست ، بلکه می تواند زمینه ساز مشاجرات بعدی باشد .
!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
|
13 / 8 / 1391 ساعت 3:0 |
بازدید : 7558 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
دارو های ضد افسردگی
داروهای ضد افسردگی، برای درمان اختلالهای افسردگی ساخته شدهاند. کسانی که از افسردگی شدید رنج میبرند، معمولاً با یکی از انواع داروهای ضد افسردگی درمان میشوند. انواع داروهای ضدافسردگی عبارتند از
ضدافسردگیهای سه حلقه ای : (از این جهت سه حلقهای نامیده میشوند که در ساختار شیمیایی آنها سه حلقه وجود دارد) مانند ایمی پرامین ، آمی تریپتیلین و نورتریپتیلین
مهارکننده های مونوآمین اکسیداز
مانند ترانیل سیپرومین ، فنلزین و سلژیلین
که باید مصرف کنندگان این دسته
دارویی از غذاهای حاوی مانند پنیر
MAO
اجتناب کنند
ضد افسردگیهای سهحلقهای مانند الاویل (Elavil) و بازدارندههای MAO مانند ناردیل (Nardil)، از طریق مکانیسمهای گوناگونی فعال میشوند، اما به نظر میرسد که هر دو با افزایش عمل نوراپی نفرین و سروتونین افسردگی را کاهش میدهند.
آمی تریپین
ایمی پرامین
تری میپرامین
داکسی پین
فلوکستین
کلومیپرامین
نورتریپ تیلن
بوپروپیون
سرترالین
داروهای ضد اضطراب
داروهای ضد اضطراب علاوه بر ایجاد احساس بر طرف شدن تنش عضلانی، احساس آرامش و آسودگی را نیز به همراه میآورند. این داروها در درمان اختلالهای اضطراب مورد استفاده قرار گرفتهاند. داروهای ضد اضطراب مانند دیازپام ، کلرودیازپوکساید و آلپرازوپام فعالیت سمپاتیک مغز را به اندازهای کاهش میدهند که پاسخهای اضطراب کاهش یابند یا باز داری میشوند. پروپرانول و مپروبامات از جمله سایر داروهای ضد اضطراب هستند
دیازپام
آلپرازوپام
پروپرانول
اگزازپام
کلرودیازپوکساید
تری فلوئوپرازین
لورازپام
بوسپیرونکلراید
مپروبامات
فلورازپام
داروهای روان گردان
داروهای ضدروان پریشی ، یا آنتی سایکوتیکها برای درمان اختلالهایی مانند اسکیزوفرنی ساخته شدهاند. این گونه داروها تأثیر آرام کننده یا آرام بخش زیادی دارند. بعضی از داروهای ضد روان پریشی مانند تورازین(Thorazine) توهم و هذیان بیمار را کاهش میدهند. ولی سایر داروهای ضد روان پریشی مانند کلوزاریل بیمار را سر حال میآورند و تقویت میکنند. تأثیر اصلی این گونه داروها کاهش و یا حذف نشانههای روان پریشی از جمله توهم، هذیان، گوشه گیری و بی احساسی است و برای آرام نگاهداشتن بیماران ساخته نشدهاند
کلرپرومازین
تیوریدازین
فلوفنازین
هالوپریدول
لیتیوم کربنات
پرفنازین
تیوتیکسین
دیازپام
فنوباربیتال
فلبامات
فنی توئین
کاربامازپین
لاموتری ژین
میدازولام
والپروات سدیم
تیوریدازین
اُلانزاپین
کلوزاپین
داروهای تثبیت کنندهٔ خلق
برای افرادی که از اختلالات دوقطبی رنج میبرند، داروهای تثبیت کنندهٔ خُلق مانند ریسپریدون برای حالت شیدایی و لاموتریژین برای حالت افسردگی به کار برده میشود تا چرخهٔ افسردگی - شیدایی شان از بین برود. لیتیوم داروی استاندارد برای دوقطبی، مانع نوسانهای شاخص خلق میشود، اما عوارض جانبی خطرناکی دارد. از این رو به جای داروی لیتیم از دو دارو یکی برای حالت شیدایی و دیگری برای حالت افسردگی استفاده میشود
الانزاپین
لامویبوژین
دپاکین
داروهای خواب آور
دیازپام
لورازپام
فلورازپام
کلرال هیدرات
کلرودیازپوکساید
در ادامه ی همین پستها به توضیحات انواع داروهای روانی !! می پردازیَم !!!
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
|
12 / 8 / 1391 ساعت 7:45 |
بازدید : 4684 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
داستان آموزنده غرور بیجا
یک روز گرم شاخه ای مغرورانه و با تمام قدرت خودش را تکاند. به دنبال ان برگهای ضعیف جدا شدند و آرام بر روی زمین افتادند. شاخه چندین بار این کار را با غرور خاصی تکرار کرد، تا این که تمام برگها جدا شدند شاخه از کارش بسیار لذت می برد. برگی سبز و درشت و زیبا به انتهای شاخه محکم چسبید ه بود و همچنان از افتادن مقاومت می کرد. در این حین باغبان تبر به دست داخل باغ در حال گشت و گذار بود و به هر شاخه ی خشکی که می رسید آن را از بیخ جدا می کرد و با خود می برد. وقتی باغبان چشمش به آن شاخه افتاد، با دیدن تنها برگ آن از قطع کردنش صرف نظر کرد. بعد از رفتن باغبان، مشاجره بین شاخه و برگ بالا گرفت و بالاخره دوباره شاخه مغرورانه و با تمام قدرت چندین بار خودش را تکاند، تا این که به ناچاربرگ با تمام مقاومتی که از خود نشان می داد، از شاخه جدا شد و بر روی زمین قرار گرفت. باغبان در راه برگشت وقتی چشمش به آن شاخه افتاد، بی درنگ با یک ضربه آن را از بیخ کند. شاخه بدون آنکه مجال اعتراض داشته باشد، بر روی زمین افتاد. ناگهان صدای برگ جوان را شنید که می گفت: اگر چه به خیالت زندگی ناچیزم در دست تو بود، ولی همین خیال واهی پرده ای بود بر چشمان واقع نگرت، که فراموش کنی نشانه حیاتت من بودم!!!
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
|
12 / 8 / 1391 ساعت 7:45 |
بازدید : 5521 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
مرگبار ترین آزمایش های علمی آمریکا + عکسنگاهی به تاریخ علمی آمریکا نشان میدهد وجود نگرشهای نامناسب و تبعیضآمیز نسبت به انسان در جامعه آمریکا باعث شده است دانشمندان و محققان این کشور از انسانها، به خصوص سیاهپوستان و اقشار ضعیف به عنوان موضوعات آزمایشهای بحثانگیز استفاده کنند. این آزمایشها، مواردی مانند آلوده کردن عمدی آزمودنیها به بیماریهای مرگبار یا ناتوانکننده، قرار دادن افراد در معرض سلاحهای زیستی یا شیمیایی، قرار دادن افراد در معرض آزمایشهای تشعشعات، تزریق مواد شیمیایی سمی و رادیواکتیو، آزمایشهای مربوط به روشهای اعترافگیری و شکنجه، آزمایش بر روی داروهای دگرگونکننده هوشیاری و موارد دیگری از این قبیل را در برمیگیرد. بسیاری از این آزمایشها بر روی کودکان، افراد بیمار و افراد دارای ناتوانیهای ذهنی و در پوشش درمان پزشکی انجام شده است. در بسیاری از این مطالعات علمی بخش زیادی از آزمودنیها افراد فقیر، اقلیتهای قومی و زندانیان بودهاند. منابع مالی این آزمایشها توسط دولت آمریکا ـ به خصوص سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)، ارتش آمریکا و شرکتهای فدرال یا نظامی ـ تأمین میشد. این آزمایشها معمولاً به صورت بسیار محرمانه انجام میشدند و در بسیاری از موارد اطلاعات مربوط به آنها تا چندین سال پس از انجام این آزمایشها افشا نمیشدند. آزمایشهای غیراخلاقی آمریکا بازتابهای قانونی، حرفهای و اخلاقی گستردهای در میان جامعه علمی داشت و بسیاری از سازمانها و موسسات سیاستگذاری خواهان آن شدند که استفاده از آزمودنیهای انسانی در آزمایشها با رعایت قواعد قانونی و اخلاقی انجام شود. آنچه در زیر میخوانید خلاصهای از آزمایشهای علمی مرگباری است که در آمریکا بر روی آزمودنیهای انسانی انجام شده است. ذیل هر کدام از عناوین، آزمایشهایی آمده است که در آمریکا بر روی آزمودنیهای انسانی انجام شدهاند. 1- آزمایشهای جراحی * بنیانگذار علوم زنان، از بردههای آفریقایی برای آزمایش استفاده میکرد در دهه ۱۸۴۰، «ماریون سیمز» که از او به عنوان بنیانگذار علوم زنان یاد میشود آزمایشهایی در زمینه جراحی بر روی زنان برده آفریقایی، بدون بیهوشی انجام داد. این زنها اغلب به خاطر عفونتهایی که بعد از این آزمایشها به آنها مبتلا میشدند فوت میشدند. (نقل از کتاب «وقتی پزشکان میکشند»، نوشته پرپر و سینا) «ماریون سیمز» آزمایشهایش را روی زنان برده آفریقایی انجام میداد. وی برای آزمودن نظریهاش درباره علتهای تشنج آرواره در نوزادان، آزمایشهایی انجام داد که در آنها سوزنهای کفاشی را در اطراف استخوانهای جمجمه زنان برده حرکت داد. * استفاده از زنان سرطانی به عنوان آزمودنی یکی دیگر از متخصصان که سابقه انجام چنین آزمایشهایی دارد «روبرتو بارتلو» است؛ در سال ۱۸۷۴، یک زن خدمتکار ایرلندی نزد دکتر «روبرتز بارتلو» آمد تا سرطانش را درمان کند. بارتلو که فرصتی برای تحقیق به دست آورده بود سر وی را باز کرد و سوزنهای الکترودی را داخل ماده مغز وی جاسازی کرد. وی این آزمایش را به این صورت توصیف میکند: «بارتلو»، پزشک ارتش آمریکا بود که به خاطر وصل کردن جریان الکتریکی به مغز یک بیمار سرطانی توسط دانشکده پزشکی فیلادلفیا مورد تشویق هم قرار گرفت. «وقتی آن سوزن به ماده مغز او رسید، او از درد حاد در ناحیه گردنش شکایت کرد. برای اینکه واکنشهای دلخواه بیشتری تولید کنم، شدت جریان برق را افزایش دادم… در قیافهاش حالتی که انگار عذاب شدیدی میکشید پدیدار شد و شروع به گریه کرد. اندکی بعد دست چپش باز شد، انگار که میخواست چیزی که در روبریش قرار داشت را در آغوش بگیرد؛ چشمهایش در حالی که مردمکهای آن کاملا گشاد شده بودند، ثابت ماند؛ لبهایش آب شده بودند و دهانش پر از کف بود. نفسهایش خسخس میکرد. هوشیاریاش را از دست داد و سمت چپ بدنش شروع به تشنج کرد. تشنج او پنج دقیقه طول کشید و پس از آن او به کما رفت. بیست دقیقه بعد به هوش آمد و گفت که احساس ضعف و سرگیجه دارد». (نقل از کتاب «سرسپرده علم: آزمایشهای انسانی در آمریکا قبل از جنگ جهانی دوم») * آزمایش پونکسیون کمری بر روی کودکان بدون رضایت والدین در سال ۱۸۹۶، دکتر «آرتور ونورث» دست به انجام آزمایشهای پونکسیون کمری (گرفتن مایع مغزی ـ نخاعی) بر روی ۲۹ کودک بدون رضایت والدین آنها زد. این آزمایشها در بیمارستان کودکان در بوستون از ایالت ماساچوست انجام شد تا مضر بودن یا نبودن این اقدام مشخص شود. (نقل از کتاب، «کودکان به عنوان آزمودنیهای پژوهش»، ص ۱۱ نوشته گوردین و گالانتز، ۱۹۹۴) آزمایشهای پانکسیون کمری که روشی تشخیصی برای به دست آوردن نمونهای از مایع مغزی ـ نخاعی بیمار تلقی میشود، توسط پزشکان آمریکایی مورد سوء استفاده قرار گرفت. * آزمایشهای اصلاح نژاد دکتر استانلی دکتر «لئو استانلی» در فاصله سالهای ۱۹۱۳ تا ۱۹۵۱ که جراح زندان دولتی «سن کونتین» در ایالت کالیفرنیا بود دست به انجام آزمایشهای وسیعی روی صدها نفر از زندانیان این زندان زد. وی بیضههای زندانیان مرد اعدام شده را به زندانیهای در قید حیات پیوند میزد. وی همچنین آزمایشهایی در زمینه اصلاح نژاد انجام داد و در این راستا زندانیان زندان مذکور را عقیم کرد. استانلی معتقد بود آزمایشهای او مردان پیر را جوان کرده و با کنترل جرم باعث میشود افراد غیراصلح تولید مثل نکنند». (منبع) 2- آزمایش بر روی عاملهای بیماریزا و عاملهای جنگ زیستی در تاریخ آمریکا نمونههای فراوانی از آزمایش بر روی چنین عواملی دیده میشود؛ ما مهمترین این آزمایشها را ذکر میکنیم، با این توضیح که این موارد همه آزمایشهای غیراخلاقی در این حیطه بر روی انسانها را در بر نمیگیرند. * آزمایشهای طاعون و بریبری روی زندانیان در سال ۱۹۰۰ پزشکان ارتش آمریکا در فیلیپین، پنج زندانی را به طاعون مبتلا کردند؛ آنها همچنین در ۲۹ زندانی دیگر «بریبری» ایجاد کردند. ۶ سال بعد نیز یکی از اساتید دانشگاه هاروارد به نام «ریچارد استرانگ» ۲۴ زندانی فیلیپینی را به بیماری وبا مبتلا کردند تا بر روی آنها آزمایش انجام دهند. ۱۳ نفر از این آزمودنیها فوت کردند. * آزمایش های سل و سفلیس روی کودکان و سیاهپوستان در سال ۱۹۰۸ نیز سه نفر از محققان ایالت فیلادلفیا دهها کودک را به سل مبتلا کردند که منجر به نابینایی دائمی تعدادی از آنها، بیماریهای دیگر و تورم چشم در بسیاری دیگر از آنها شد. در آزمایشهای آنها از این کودکان به عنوان «مواد مورد آزمایش» یاد شده است (نقل از کتاب «به نام کودکان»، ص ۱۰۴؛ نوشته کوتر، ۱۹۹۲) در سال ۱۹۱۱ یکی از پزشکان «مرکز تحقیقات پزشکی راکفلر» ۱۴۶ بیمار این بیمارستان را به سفلیس مبتلا کردند. والدین بعضی از کودکانی که بدون اطلاعشان در این آزمایش به عنوان آزمودنی به کار گرفته شده بودند از این پزشک شکایت کردند. بین سالهای ۱۹۳۲ تا ۱۹۷۲ سازمان بهداشت عمومی آمریکا در مطالعهای بالینی موسوم به «آزمایش سفلیس در تاسکگی» ۴۰۰ مرد سیاهپوست از طبقات محروم جامعه که به بیماری سفلیس مبتلا بودند را برای مطالعه بر روی این بیماری انتخاب کرد. محققان در این آزمایش به این افراد چیزی درباره بیماریشان نگفتند. در سال ۱۹۴۷ داروی پنیسیلین به عنوان درمان این بیماری شناخته شد اما محققان این آزمایش از دادن این دارم به این افراد امتناع کردند تا اثرات بیماری سفلیس بر بدن انسان را مطالعه کنند. در سال ۱۹۷۲ که این مطالعات به پاپان رسید، تنها ۷۴ نفر از این افراد زنده بودند. پزشکان در حال خون گرفتن از یکی از آزمودنیهای غیرمطلع تاسکگی هستند. * آزمایش مالاریا روی زندانیان در مطالعه دیگری موسوم به «تحقیقات مالاریا در بازداشتگاه استیتویل» که در دهه ۱۹۴۰ آغاز شد محققان اداره بهداشت دانشگاه شیکاگو با همکاری ارتش آمریکا و وزارت خارجه این کشور اثرات بیماری مالاریا را بررسی کردند. در این آزمایشها که ۲۹ سال به طول انجامید ۲۹ نفر از این زندانیان به طور عمدی به مالاریا مبتلا شدند. (نقل از کتاب «بیگانگان در بستر: پیشینه نحوه اثرگذاری قانون و اخلاق زیستی بر تصمیمگیریهای پزشکی»، نوشته راثمن، ۱۹۹۲) این عکس در تاریخ ۱۲ ژانویه سال ۱۹۶۱ در روزنامه شیکاگو سان به چاپ رسید و زیر آن نوشته شده بود: «یکی از متهمان که خودش را در معرض بیماری مالاریا قرار داد روی تخت بیمارستانی در استیتویل نشسته است و قرصی میخورد تا شاید بیماریاش درمان شود». * آزمایشهای مرگبار در گواتمالا و عذرخواهی ۶۰ سال بعد بین سالهای ۱۹۴۶ تا ۱۹۴۸ محققان آمریکا در مطالعهای در گواتمالا از روسپیهای بیمار برای مبتلا کردن افراد زندانی، بیماران آسایشگاههای روانی و سربازان گواتمالایی به سفلیس و سایر بیماریهای آمیزشی استفاده کردند تا اثرات پنیسیلین برای درمان این بیماریها را مطالعه کنند. در این مطالعه نزدیک به ۷۰۰ نفر از این زندانیها که بعضی از آنها کودکان یتیم بودند به بیماری مبتلا شدند. سه نفر از آزمودنیهایی که در مطالعات پزشکی آمریکا در گواتمالا به بیماری مبتلا شدند منابع مالی این تحقیق را «وزارت بهداشت عمومی»، «موسسه ملی بهداشت و سلامت» و «هیئت بهداشت و سلامت هوادار آمریکا» (که اکنون «موسسه بهداشت آمریکا» در «سازمان بهداشت جهانی» است) و دولت گواتمالا تأمین کردند. «جان چارلز کارتر» که سرپرستی این تیم تحقیق را به عهده داشت به این علت این مطالعات را در گواتمالا انجام داد که به وی اجازه انجام این آزمایشات در آمریکا داده نمیشد.(نقل از کتاب «کشور هرز: دری به سوی تنها ابرقدرت جهان»، نوشته ویلیام بلوم، ۲۰۰۶) هیلاری کلینتون، وزیر خارجه فعلی آمریکا در ۱ اکتبر سال ۲۰۱۰ از مردم گواتمالا به خاطر انجام این آزمایشها عذرخواهی کرد. * آزمایشهای جنگ بیولوژیک سازمان سیا در سال ۱۹۵۵ سازمان سیا دست به انجام آزمایشاتی در زمینه نبرد بیولوژیک زد؛ در این آزمایشها سیا اقدام به انتشار باکتری سیاهسرفه در بیرون خلیج تامپا، در ایالت فلوریدا کرد. این اقدام باعث شد بیماری سیاهسرفه در این شهر مسری شده و حداقل ۱۲ نفر را به کشتن بدهد. (نقل از کتاب «کشور هرز: دری به سوی تنها ابرقدرت جهان»، نوشته ویلیام بلوم، ۲۰۰۶) در فاصله سالهای ۱۹۵۶ و ۱۹۵۷ آزمایشهای سلاحهای بیولوژیک ارتش آمریکا در شهرهای «ساوانا» در ایالت «جورجیا» و «آوون پارک» در ایالت فلوریدا انجام شدند. در این آزمایشها محققان ارتش آمریکا میلیونها پشه آلوده را در این دو شهر رها کردند تا ببینند آیا این پشهها میتوانند باعث انتشار بیماریهای تب زرد و تب دنگی شوند یا خیر. بر اثر این آزمایشها صدها نفر از ساکنان این دو شهر به بیماریهایی مانند انواع تبها، مشکلات تنفسی، جنینهای مرده، انسفالیت و تیفوئید مبتلا شدند. سپس محققان ارتش در لفافه متخصصان بهداشت وارد این دو شهر شدند و شروع به عکسبرداری و انجام آزمایش های پزشکی روی قربانیان کردند. چندین نفر از فرادی که به بیماری مبتلا شده بودند، به خاطر این آزمایشها جان باختند. (نقل از کتاب «طاعون یازدهم: سیاستهای نبرد شیمیایی و زیستی»، نوشته کول، ۱۹۹۶)
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
|
10 / 8 / 1391 ساعت 6:23 |
بازدید : 4593 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
ــــــــــــــــــــــــــــi♥(*´•´*) ــــــــــــــــــــــــi♥(*´•´*) ღミ★ミღقـــــالـب هــای سـفـــــارشـیღミ★ミღ ــــــ نــکـیـســــــــــــاــــــــــ♥(*´•´*) ــــــــــــــــi♥(*´•´*) ¸ ــــــــــــi♥(*´•´*) .•*´¨)¸.•*´¨) ✿¸¸.•*´•.♥.•`*•.¸✿ ¸.•*¨) ــــــــ♥(*´•´*) ــــi♥(*´•´*) ــ♥(*´•´* naki3a.blogfa.comــــi♥(*´•´*) ــــــــi♥(*´•´*)بهترین قالب ها برای شما با سلیقه خود شما ــــــــــــi♥(*´•´*)¸.•*´¨)¸.•*´¨) ✿¸¸.•*´•.♥.•`*•.¸✿¸.•*¨) ــــــــــــــــi♥(*´•´*) ...... ـــــــــ♥(*´•´ــــــــــ بـدو بـیــا ــ هـر قـالبی که بخوای برات ساخته میشه ــــــــــــــــــــــــــــi♥(*´•´*) ــــــــــــــــــ____ـــــi♥(*ღミ★ミقـــــالـب هــای سـفـــــارشـی ღミ★ミღ
بـهتـریــن مـکــان سفـارش قــالـب
بـلـاگفـا ، میهن بلـاگ ، پـرشین بلـاگ و . . .
کـافـیـست امـتـحـان کنید
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
|
یک شنبه 5 / 8 / 1391 ساعت 7:19 |
بازدید : 5484 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
جيژني قوربان ئه گه ر ره سمي خه ليلوللايه-
به لام لاي موسلمين زير وته لايه
جيژنه با بچين بؤ مالان دل ره ق نه بين-
خوداي نه كه رده با مه غرورترين كه س نه بين
رئ به ري موديري وبسايتي kurdnews
جيژني قوربان له هه مو موسلميني جيهان وبه تايبه ت گه لي كورد پيروزبايي ئه كه ين و سه ربه رزي هه موهاولاتيان وبه رژه وه ندي موسلمين وگه لي كورد دوا ئاواتمانه.
له گه ل ريزدا
"رضاسيدرشيد"
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
|
4 / 8 / 1391 ساعت 4:11 |
بازدید : 3649 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
هیچ وقت هیچ چیز و هیچ کس را بی جواب نگذار، مطمئن باش هر جوابی بدهی ،یک روزی ، یک جوری ، یک جایی به تو باز می گردد
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
|
30 / 7 / 1391 ساعت 5:48 |
بازدید : 6167 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
سقز اي مهد عزيز اي زادگاه پاك من
ارض اقدس اي مبارك سرزمين و خاك من
مسقط الراس من واسلاف رحمتناك من
منبع الهام اشعار من و ادراك من
مادر والاي من ، اي مولد بي آك من
مژده بادا نهالانت همه در جنب و جوش
بهر حفظ آبرويت در فغانند و خروش
از سروشم دوش گويا اين پيام آمد به گوش
اي غيور فرزند من در راه فرهنگت بكوش
تا درخشان كوكبي باشي تو در افلاك من
نوجوانان در رهت اينك فداكارند و شاد
كسب دانش مي نمايند و هنر گيرند ياد
مي پرستند از دل و جان هر دبير و استاد
از خدا خواهم كه چشم بد از ايشان دور
دور باد چشم بد زين فرقه چالاك من
ملت فرهنگ خواهت پرچمي افراشتند
بهر استقلال فرهنگ قدم برداشتند
سود شخص را براهت زير پا بگذاشتند
خود غلط بود آنچه بدخواهان ما پنداشتند
هست دست ديگران در هستي و املاك من
اي گروه حاضر اندر انجمن ميدار گوش
اين سخن با فكر باز و هوش جمع از من نيوش
روز و شب در اعتلاي شهر و فرهنگت بكوش
جامه عزت بپوش و جام خوشبختي بنوش
مرهمي نه بر دل از هم جدا و چاك من
ميشنو اندر زمام ميهن و گفتار او
از زبان شاعر و از سوزش اشعار او
از غرور ملي و از گزمي بازار او
از نواي بلبل گوينده ي اسرار او
تاريخ سرايش اين شعر سال 1331 شمسي به مناسبت مستقل شدن فرهنگ سقز بوده.
|
امتیاز مطلب : 17
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
|
30 / 7 / 1391 ساعت 5:48 |
بازدید : 5299 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
پیشینه تاریخی
سقز یكی از شهرهای استان كردستان است كه در شمال غربی سنندج و در فاصله 198 كیلومتری آن واقع است و از شمال به بوكان و از غرب به بانه و از جنوب به منطقه تیلكو و از شرق به منطقه افشار منتهی میشود .
شهرستان سقز بر روی دو تپه طویل كه رودخانه سرپوشیده ولی خان از وسط آن می گذرد ، بنا شده است پستی و بلندیهای داخل شهر و مناظر و چشم انداز زیبای رودخانه سیمینه رود كه از كنار این شهر می گذرد جلوه بدیعی را به نمایش گذاشته است .
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
|
26 / 7 / 1391 ساعت 1:52 |
بازدید : 5150 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
تيم فوتبال پرسيپوليس در ديداري تدارکاتي مقابل سايپاي شمال متوقف شد.
پرسپوليس از ساعت 16
ديروز در ديداري دوستانه در ورزشگاه تختي تهران به مصاف تيم سايپاي شمال
رفت. اين ديدار با تساوي 2 بر 2 خاتمه يافت. مهدي مهدوي کيا دقيقه 10 و
جواد کاظميان در دقيقه 75 از روي نقطه پنالتي براي پرسپوليس و ايمان اوغلي
دقيقه 30 و هادي رياحي در دقيقه 70 براي سايپا گلزني کردند.
حاشيههاي اين مسابقه را در زير ميخوانيد:
* پرسپوليس در نيمه اول با ترکيب: گردان، مهدوي کيا، نورمحمدي، بنگر،
آقازماني، اسماعيل زاده، خانزاده، قدمي، احمدزاده، کاظميان و نوروزي به
ميدان رفت.
ترکيب شاگردان ژوزه در نيمه دوم به شرح زير بود: گردان، بنگر، نورمحمدي،
مهدويکيا، آقازماني، خانزاده، فشنگچي، نوروزي، سيفالهي، کاظميان و
اسماعيلزاده به ميدان رفت.
* مهدوي کيا پس از ورود به ورزشگاه تختي به بازيکنان پرسپوليس گفت اين استاديوم شبيه ورزشگاه مونيخ است.
* به دليل تعداد کم پرسپوليسيها 6 بازيکن از تيم اميد پرسپوليس براي حضور در اين مسابقه به جمع سرخ پوشان اضافه شدند.
* صندليهاي خاکي ورزشگاه تختي براي هواداران مشکل ساز شده است. حدود
500 هوادار از اين مسابقه ديدن کردند. يک هوادار که مدام مي خنديد مورد
توجه هواداران ديگر قرار گرفت.
* حميد علي عسگر به صورت اختصاصي در کنار زمين اختصاصي تمرين کرد.
مهرزاد معدنچي، غلامرضا رضايي و نقي زاده در کنار زمين به صورت اختصاصي
دويدند.
* محمد علي يحيوي مربي دروازهبانان سابق تيم پرسپوليس اين بازي را از نزديک تماشا کرد.
* از سوي مسئولان حراست با عکاسان در کنار زمين برخورد نامناسبي صورت گرفت که پس از لحظاتي اين مشکل حل شد.
* ماموران حراست هواداران را با سوت راهنمايي ميکردند!
* بازيکنان سايپا با يحيي گل محمدي مربي پرسپوليس خوش و بش کردند.
* ژوزه از سوي هواداران تشويق شد. اين در حالي بود که هواداران پرسپوليس
در بازي قبل و در تمرينات با توجه به اختلاف اين مربي با کريمي عليه ژوزه
شعار ميدادند. البته هواداران بين دو نيمه با ديدن ژوزه به شدت علي کريمي
را تشويق کردند. کريمي در اواخر و پايان بازي نيز از سوي پرسپوليسي ها
تشويق شد. در اين لحظه ژوزه با حرکات دست از آنها خواست بيشتر کريمي را
تشويق کنند.
* باشگاه پرسپوليس يک دستگاه اتوبوس اختصاصي جديد خريداري کرده که بازيکنان با آن به تختي آمدند.
*محسن بنگر و هادي نوروزي قبل از شروع بازي به سمت نيمکت سايپاي شمال
رفتند و با نادر دست نشان سرمربي اين تيم خوش و بش کردند. همچنين مهدوي کيا
نيز بين دو نيمه با اين مربي گفت و گو کرد.
*اعضاي کادر فني پرسپوليس به سمت نيمکت سايپاي شمال رفتند.
*مدير مجموعه تختي با مانوئل ژوزه صحبت کرد.
*سيد علي هاشمي قضاوت اين ديدار را برعهده داشت.
*پرسپوليس در هر دو نيمه کاملا سوار بر بازي است و سايپا روي ضد حمله به گل رسيد.
*هواداران در يکي دو صحنه به قضاوت داور اعتراض داشتند و با شعار «داور
دقت کن» اين مسأله را اعلام کردند. هواداران همچنين تولد معدنچي را با شعار
دادن تبريک گفتند که اين بازيکن از آنها تشکر کرد.
*گل محمدي در اکثر دقايق لب خط حضور داشت و توضيحات فني را ارائه کرد.
*نورافکن هاي ورزشگاه در نيمه دوم روشن شد اما با اين وجود بخشي از
ورزشگاه کاملا کم نور بود. در اواخر بازي با روشن شدن کل نور افکن ها وضعيت
نور بهتر شد.
*دست نشان از سوي هواداران پرسپوليس تشويق شد.
*داور بعداز گرفتن پنالتي نوروزي بازيکن سايپا که خطا کرده بود را اخراج
کرد. اين بازيکن بعد از اخراج ضربه اي به داور زد و حاضر به بيرون رفتن
نشد و در اتفاقي نادر به بازي ادامه داد! بازيکنان سايپا در اعتراض به داور
قصد رفتن به او را داشتند که دست نشان جلوي آنها را گرفت. هواداران
پرسپوليس بعد از اين اتفاق داور را تشويق کردند.
*اين بازي داور چهارم نداشت.
*آقا زماني از پرسپوليس در دقيقه 80 اخراج شد.
*در نيمه دوم داور 55 دقيقه زمان گرفت.
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
|
26 / 7 / 1391 ساعت 1:52 |
بازدید : 3032 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
امام هر زمان ايشان را در حال سان ديدن و يا لباس رزم در تلويزيون در مقام
رياست جمهوری می ديدند لذت می بردند و می گفتند آقای خامنه ای مناسب رهبری
هستند.
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
|
24 / 7 / 1391 ساعت 5:41 |
بازدید : 5981 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
Anti Social Personality Disorder ( اختلال شخصیت جامعه ستیز ) شناخته شده ترین اختلال در زمینه اختلال های شخصیتی است .
یک اختلال شخصیتی ، یک حالت ماندگار و مزمنی است که در آن رفتار ، تجارب و چشم انداز فرد نسبت به فرهنگ و تمدن ، به طور محسوسی منحرف می شود .
Anti Social Personality Disorder یک نوع مزمن از بیماری های روانی است که باعث می شود افکار ، شناخت از موقعیت و تعاملات فرد با دیگران غیر عادی و نا معمول شود .
زمانی که شما دچار Anti Social Personality Disorder هستید به طور قابل توجهی نسبت به قوانین و حدود خود بی تفاوت می شوید . در این حالت شما اغلب حقوق دیگران را نادیده گرفته و آنها را نقض می کنید . شما ممکن است دروغ بگویید ، رفتار تجاوزکارانه داشته باشید و به الکل و مواد مخدر روی بیاورید . همچنین ممکن است قادر به انجام وظایف خانوادگی ، کاری ، درسی و غیره نباشید .
Anti Social Personality Disorder به افراد زیر 18 سال تنها زمانی نسبت داده می شود که دارای سوابق و علائم این اختلال از قبل از 15 سالگی باشند .
این اختلال گاها به عنوان Sociopathic personality disorder و یا Psychopathic نیز شناخته می شود . اما تحقیقات نشان می دهد که Anti Social Personality Disorder وPsychopathic دو اختلال متفاوت هستند . اگر به طور ساده بخواهیم Sociopathic personality disorder را تعریف کنیم به افرادی می گوییم که به اصطلاح شدیدا نسبت به دیگران بی وجدان هستند . اما Psychopathic افرادی هستند که کاملا فاقد وجدان هستند .
نشانه های Anti Social Personality Disorder :
1- نادیده گرفتن قوانین و بی احترامی به آنها
2- فریب کاری و دروغگویی
3-سوء استفاده کردن از زیبایی و بذله گویی برای فریفتن دیگران
4- زیر پا گذاشتن حقوق دیگران به طور مداوم
5- تجاوز به کودکان
6- تهدید کردن دیگران
7- رفتار پرخاشگرانه یا بیرحمانه
8- صدمه زدن به دیگران و عدم پشیمانی از این کار
9- رفتار کردن بدون برنامه و فکر قبلی
10- بی قراری
11- ضعف در برقراری رابطه با دیگران یا داشتن رابطه توهین آمیز
12- بی مسئولیتی
این علایم معمولا در سن 20 سالگی به اوج خود می رسد و سپس از شدت آن کاسته می شود . هنوز مشخص نیست که کاهش شدت علائم به علت بالا رفتن سن است یا افزایش آگاهی از جامعه .
اگر هر یک از علائم بالا در شما وجود دارد به پزشک مراجعه کنید . چراکه اگر Anti Social Personality Disorder رها شود و درمان نگردد می تواند مشکلات فراوانی در زندگی به وجود آورد .
دلایل Anti Social Personality Disorder :
دلیل قطعی برای Anti Social Personality Disorder شناخته نشده است . اما به نظر می رسد دو عامل ژنتیکی و محیطی در بروز این اختلال موثر باشند .میزان شیوع Anti Social Personality Disorder در افرادی که پدر یا مادر آنها به این اختلال دچارند ، بیشتر است . همچنین شخصی که فردی جامعه ستیز را الگو قرار می دهد و یا در محیطی جامعه ستیز رشد می کند احتمال اینکه به Anti Social Personality Disorder دچار شود افزایش می یابد . بنابراین عوامل محیطی نیز در بروز این اختلال نقش دارند .
Anti Social Personality Disorder می تواند باعث بروز بیماری ها یا اختلال های زیر شود یا با آنها مرتبط باشد:
1- افسردگی
2- اضطراب
3- تجاوز یا خشونت
4- تمایل به خود کشی
5- تجاوز به کودکان
6- اعتیاد به الکل و مواد مخدر
7- گرایش به قمار بازی
8- زندانی شدن
9- مشکل در برقراری ارتباط با دیگران
10- انزوای اجتماعی
11- بروز مشکل در مدرسه یا محل کار
درمان :
درمان Anti Social Personality Disorder بسیار چالش انگیز است . در حقیقت هیچ درمان ویژه ای برای این اختلال وجود ندارد . از آنجا که Anti Social Personality Disorder یک بیماری مزمن است بنابراین نیاز به درمان طولانی مدت دارد . همچنین شاید لازم باشد دیگر حالت های ناشی از این اختلال را مانند افسردگی ، اضطراب و اختلال های تیروئیدی نیز مورد درمان قرار گیرند .
برای درمان Anti Social Personality Disorder چند گزینه وجود دارد :
1- روان درمانی
2- کسب مهارت های کنترل استرس و خشم
3- دارو درمانی
4- بستری کردن
اینکه کدام گزینه برای بیمار بهتر است بستگی به شدت علائم و موقعیت بیمار دارد.
روان درمانی :
روان درمانی یک روش نیرومند و کارآمد برای درمان جامعه ستیزی است . روان درمانی یک دوره کلی برای درمان یک حالت است که در آن در مورد وضعیت و مسائل مربوط به بیماری ، با بیمار صحبت می شود .
در طول درمان Anti Social Personality Disorder با ابن روش ، شما در مورد حالت ، احساسات ، افکار و رفتار خود آموزش می بینید.
روان درمانی شامل چندین روش می شود :
1- Cognitive Behavioral Therapy :
این روش ترکیبی از Cognitive therapy و Behavioral therapy است که باعث حذف اعتقادات و رفتارهای منفی و نا سالم و جایگزینی آنها با عقاید و رفتارهای سالم و مثبت می شود .
2- Psychodynamic Psychotherapy :
پایه و اساس این نوع درمان روانکاوی است و تمرکز آن روی افزایش آگاهی از افکار و رفتار نا خود آگاه و ایجاد یک بینش جدید است .
3- Psychoeducation :
در این نوع درمان به شما و شاید به خانواده و دوستانتان در مورد بیماری شما و مسائلی مانند کنار آمدن با مشکلات و حل کردن آنها آموزش داده می شود .
مدیریت خشم و استرس :
کج خلقی ، پرخاشگری ، بی حرمتی و خشم بیشترین مشکلات ناشی از Anti Social Personality Disorder هستند . کسب مهارت هایی برای کنار آمدن و کنترل کردن این حالات می تواند به شما قبل از اینکه به خود یا دیگران آسیبی وارد کنید ، کمک کند .
دارو درمانی :
هیچ داروی ویژه ای برای درمان Anti Social Personality Disorder توسط FDA تایید نشده است . اما با این حال چند دسته از داروها می توانند در کاهش علائم موثر باشند .
1- Anti Depressant Medications : داروهای ضد افسردگی در کاهش علائمی مانند افسردگی ، نا امیدی ، خشک و کج خلقی به شما کمک کی کنند .
2- Mood Stabilizing Medications : همان طور که از اسم این داروها مشخص است ، برای ثابت نگه داشتن خلق و خوی بیمار تجویز می شوند .
3- Anti Anxiety Medications : این داروها برای بهبود اضطراب ، بیقراری و بی خوابی موثرند .اما در بعضی موارد باعث رفتار خودسرانه و بدونه فکر می شوند .
4- Anti Psychotic Medications : این داروها برای درمان روان پریشی و در بعضی موارد برای کاهش اضطراب و خشم تجویز می شوند .
مراقبت و بستری :
در بعضی موارد علائم بیماری شما ممکن است تا حدی شدید باشد که نیاز به مراقبت ویژه داشته باشید . معمولا تنها زمانی بیمار را بستری می کنند که قادر به مراقبت از خود نباشد و یا به خود و دیگران آسیب برساند . مراقبت ممکن است به صورت 24 ساعته و در بیمارستان باشد و یا ممکن است بیمار بخشی از روز در بیمارستان بستری باشد و یا شاید مراقبت ها محدود به خانه شود و نیازی به بستری شدن در بیمارستان نباشد .
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
|
12 / 7 / 1391 ساعت 2:6 |
بازدید : 4521 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
|
11 / 7 / 1391 ساعت 1:22 |
بازدید : 5330 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
چمن گلی: فیلا مرا میشناسد، عملکرد و سابقه کاری مهمترین دلایل انتخاب من بود
به گزارش سایت www.soori.ir
عبدالله چمن گلی مربی کردستانی تیم ملی کشتی فرنگی جوانان کشور که از سوی فدراسیون بین المللی کشتی جهان (فیلا) به عنوان بهترین مربی سال 2012 انتخاب شده است، اتحاد و همدلی را عامل اصلی کسب موفقیت در عرصه های مختلف می داند.
رافائل مارتینتی رئیس سوئیسی فدراسیون بین المللی کشتی (فیلا) با ارسال نامه ای به فدراسیون کشتی از انتخاب عبداله چمن گلی به عنوان بهترین مربی کشتی فرنگی دنیا در سال 2012 جهان خبر داد.
وی اعلام کرد که جایزهای به همین منظور در کلاس مربیگری که طی روزهای 11 تا 14 آبان در شهر ویلنیوس لیتوانی برگزار می شود به وی اهداء خواهد شد.
چمن گلی، کسب این موفقیت، را حاصل تلاش و یکدلی تیم کشتی فرنگی جوانان دانست و گفت: اتحاد و هماهنگی بین اعضای تیم یکی از دلایل اصلی کسب این موفقیت بود.
وی با ارزیابی وضعیت تیم ملی کشتی فرنگی جوانان ایران، به پیشرفت 100 درصدی این تیم اشاره کرد و افزود: این تیم از سال گذشته تاکنون پیشرفت بسیار خوبی داشته است.
کشتیگیر سابق کردستانی به کسب مقام هشتم تیم کشتی فرنگی جوانان ایران در سال گذشته اشاره کرد و گفت: با تلاش و زحمات فراوان امسال توانستیم عنوان چهارم را کسب کنیم و این نشان از پیشرفت بسیار خوب این تیم دارد.
وی به نحوه انتخاب خود به عنوان بهترین مربی کشتی فرنگی دنیا اشاره کرد و گفت: بنده چهره شناخته شدهای برای مسوولان فیلا بودم و عملکرد کاری و سابقه فعالیت ورزشی ام برای آنان شناخته شده بود و این مساله یکی از دلایل انتخاب من بوده است.
قهرمان سابق آسیا اظهار داشت: در گذشته چندین دوره در مسابقات آسیایی و جهانی به عنوان کشتی گیر و چند دوره نیز به عنوان مربی در مسابقات جهانی حضور داشتم و همچنین عملکرد تیم ملی کشتی فرنگی را نیز می توان از دیگر دلایل این انتخاب ذکر کرد.
سرمربی کردستانی تیم ملی کشتی فرنگی جوانان ایران در ادامه به دیگر افتخارات خود برای ملت ایران اشاره کرد و گفت: من در دوران مربیگری عناوین اول مسابقات جام سیلا کوپ رومانی، جام پی تی سی رومانی و مسابقات جهانی قزاقستان را از آن خود کردم.
عبدالله چمن گلی با تبریک این موفقیت به ملت ایران و تمام کشتیگیران و ورزش دوستان، کسب این موفقیت را متعلق به تمام مردم و جامعه ورزشی ایران دانست و اظهار امیدواری کرد این اتفاق نقطه امیدی برای موفقیتهای بعدی و انگیزهای برای جوانان کشور در راستای کسب موفقیت های بیشتر در عرصه های مختلف از جمله ورزش شود.
وی با تشکر و قدردانی از کادر فنی تیم ملی جوانان کشتی فرنگی کشور، ترکیب این تیم را متشکل از مربیانی باتجربه، تحصیل کرده، متعهد و دلسوز دانست و گفت: کادر فنی ماهر و تحصیلکرده برای کشتی ایران بسیار مهم و تاثیر گذار است و این خود عاملی مهم و جدی برای موفقیت و رسیدن به پله های بالای جهانی است.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی جوانان کشور در ادامه گفت: با وجود این که هشت سال از سرمربیگری تیم های ملی کشتی دور بوده ام، اما آمادگی کافی برای هدایت تیم ملی جوانان را داشتم و توانستیم در مسابقات عنوان چهارم را کسب کنیم.
وی ادامه داد: در هیچ مقطعی از کشتی دور نبودم و همیشه در دانشگاه ها با بحث کشتی و تدریس کشتی در ارتباط بودم و تعامل خوبی با مربیان، کشتی گیران و اهالی کشتی داشتم.
ملیپوش سابق کشتی فرنگی اظهار داشت: در مدت هشت سالی که از تیم ملی دور بودم، شرایط طوری بود که نتوانستم در بدنه کشتی و خدمت به این عرصه حضور داشته باشم اما از کشتی روز دنیا اطلاع دارم و سعی می کنم از نظرات تمام بزرگان که علم کشتی و مسایل روز آن را دارند، برای موفقیت تیم ملی کشتی جوانان استفاده کنم.
وی با اشاره به زمان مسئولیت خود در سمت معاون دفتر هماهنگی امور استان های وزارت ورزش قبل از پذیرفتن سمت سرمربیگری تیم ملی جوانان، اظهار کرد: زمانی که من سرمربیگری تیم ملی کشتی جوانان را بر عهده داشتم، تیم ملی نایب قهرمان جهان بود و همیشه یکی از افتخاراتم این بوده که جامعه کشتی، عبدالله چمن گلی را به این جایگاه رسانده است.
وی در پایان تاکید کرد: در کشتی همیشه باید گروهی را داشته باشیم که در زمینه علمی و فن کشتی تخصص دارند تا بتوانیم بستر پشتوانه سازی کشتی فرنگی را ایجاد کنیم و این مهم با بودن رسول خادم و حسن رنگرز که از بزرگان کشتی هستند، اتفاق خواهد افتاد.
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
|
10 / 7 / 1391 ساعت 2:48 |
بازدید : 4401 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
کوڕهکهم فێربکه.ئهبێ بزانێ ههموو خهڵکێ ڕاستگۆ و دادپهروهر نین،بهڵام لهبهرامبهر ههر فێڵبازو دهسبڕێکدا مرۆڤێکی ڕاستوێژو پیاو ماقووڵ ههیه.پێ بڵێ لهبهرامبهر ههر سیاسهتوانێکی خۆویستهوه ڕێبهرێکی جوامێر ههیه،لهبهرامبهر ههر دوژمن و نهیارێکهوه یار و هاوڕێیهک ههیه.
فێری بکه ئهگهر بهکار کردن و دژوارییهوه یهک دۆلار بهدهست بێنێ،باشتر
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
|
10 / 7 / 1391 ساعت 2:48 |
بازدید : 4416 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
در یکی از شهرهای اروپایی پیرمردی زندگی می کرد که تنها بود.هیچکس نمی دانست که چرا او تنهاست و زن و فرزندی ندارد. او دارای صورتی زشت و کریه المنظر بود. شاید به خاطر همین خصوصیت هیچکس به سراغش نمی آمد ...
و از او وحشت داشتند ، کودکان از او دوری می جستند و مردم از او کناره گیری می کردند. قیافه ی زننده و زشت پیرمرد مانع از این بود که کسی او را دوست داشته باشد و بتواند ساعتی او را تحمل نماید. علاوه بر این ، زشتی صورت پیرمر
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
|
10 / 7 / 1391 ساعت 2:48 |
بازدید : 5453 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
به ڕاست گه لی کورد زۆرمان نه زانین به هۆی نه زانین ڕوو له نه مانین
ئاتاج به وانه ین وا زۆر ئه زانن به پێی زانینیا ن هه ر تا ئه توانن
تێکۆشن له بۆ پێشکه وتن وڵات چه ن زانا ی به ناو خاوه ن د ه سه ڵات
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
|
10 / 7 / 1391 ساعت 2:48 |
بازدید : 4158 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
پژوهشی درآرایه های ادبی در شعر تنی چند از شاعران کردزبان
نالی،وهفایی،مهحوی،مهولهوی،سواره،هێمن،ههژار،ئهمین گهردیگلانی،ڕهحیم لوقمانی،جێماو،مهینهتی
...........................................
از نالی:
نام: خدربن احمد شاویسی مکائیلی
سال تولد: 1215 هجری ب
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
|
10 / 7 / 1391 ساعت 2:48 |
بازدید : 4071 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
1) حاجی آقا آکتور سینما (اوانس اوگانیانس، 1311): اوگانیانس در سال 1309 با ساختن فیلم کمدی "آبی و رابی" نام خود را به عنوان پدر سینمای بلند داستانی ایران به ثبت رساند. متأسفانه تنها نسخه ی این فیلم یک سال بعد در یک آتش سوزی نابود شد. اما معدود نوشته های باقی مانده از آن دوره نشان می دهد که آبی و رابی تقلیدی از یک کمدی دانمارکی بوده و ارزش هنری چندانی نداشته است. ولی حاجی آقا آکتور سینما با آبی و رابی فرق می کند. اوگانیانس در این فیلم از شیوه ای استفاده کرد که آن موقع حتی در هالیوود و اروپا هم چندان شناخته شده نبود: فیلم در فیلم. فیلم در عین حال نگاهی به شدت مترقیانه و روشن فکرانه به پدیده ی مهمی مانند سنت و مدرنیته دارد. نگاهی که سنت را در صورت عدم نوآوری و تغییر، نابود شده می داند و حرکت به سمت مدرنیته را امری اجتناب ناپذیر. فیلم، متأسفانه در اکران عمومی شکست وحشتناکی خورد. به طوری که پایان فیلم سازی اوگانیانس جاه طلب و پرشروشور به شمار می رفت. با این وجود امروزه می توان به تماشای فیلم نشست و از این لذت برد که 77 سال قبل، فردی در ایران دست به ساخت فیلمی زده که موضوع اصلی آن، ستایش سینما است. حاجی آقا آکتور سینما اولین فیلم بلند داستانی ایران است که نسخه ی آن در دسترش است و از این رو اهمیت زیادی در بررسی تاریخ سینمای ایران دارد.
2) گنج قارون (سیامک یاسمی، 1346): سینمای ایران پس از حاجی آقا آکتور سینما، مسیر جالبی را طی نکرد. فیلم های آبکی و ضعیفی که در طول چند سال ساخته شد و عدم حمایت دولت از سینما باعث شد که سینمای ایران بین سال های 1316 تا 1327 به خوابی یک دهه ای فرو رود. در طول این مدت هیچ فیلمی در ایران ساخته نشد تا این که در آن سال، حیات دوباره ی سینمای ما آغاز شد و کم کم سینما در ایران رونق گرفت. ولی اکثر فیلم های ایرانی آن قدر از نظر ساختاری ضعیف بودند که حتی قابل ذکر نیستند. در طول بیست سال اولیه ی دوره ی دوم فیلم سازی در ایران، فیلم هایی با فروش بالا به عنوان پدیده های سینمایی شناخته شدند و بازیگرانی هم به جایگاه ستارگی رسیدند. اما اولین فیلمی که به عنوان یک پدیده ی سیاسی – اجتماعی (و نه فقط سینمایی) شناخته شد، گنج قارون بود و اولین بازیگر سوپراستار سینمای ایران هم محمدعلی فردین بود که با این فیلم، جایگاهی فراموش نشدنی کسب کرد. به طوری که جریان معروف فیلمفارسی را در ایران به راه انداخت. گنج قارون البته امروزه از نظر هنری ارزشی ندارد. داستان فیلم به شدت هندی وار است و دز تصادفات و اتفاقات عجیب و باورنکردنی در این فیلم آن قدر بالا است که خنده دار به نظر می رسد. روابط علی و معلولی در فیلم نامه آن قدر خام پرورانده شده اند که حیرت انگیز است! با این وجود فیلم هنوز هم دلچسب و دلنشین جلوه می کند. دنیایی که فیلم به تصویر می کشد، آن قدر زیبا و فریبنده است که هنوز تماشاگر با مشاهده ی این فیلم احساس آرامش می کند. دنیای علی بی غم، دنیایی است بسیار کوچک که در آن انسان هایی با دل های بسیار بزرگ زندگی می کنند. چه کسی است که نخواهد در چنین دنیایی زندگی کند؟!
3) قیصر (مسعود کیمیایی، 1348): موج "قارونیسم" خیلی زودتر از آن چه انتظار می رفت به ابتذال کشیده شد. اگر گنج قارون علی رغم ضعف های فراوانش دنیایی زیبا و دل نشین را ارائه می داد، تقلیدهایی که از آن و به قصد فروش بالا صورت گرفت، اکثراً احمقانه و شرم آور بودند و این کار عملاً باعث جدایی قشر نخبه ی جامعه ی ایران از سینمای ایران و کشیده شدن آنان به سمت فیلم های خارجی اکران شده در سینماها شد. در چنین شرایطی نیاز به یک تغییر اساسی و عمده به شدت احساس می شد. در این وضعیت، سال 1348 یک رنسانس در سینمای ما رخ داد. رنسانسی که مقدماتش از زمان ساخت فیلم هایی چون شب قوزی (فرخ غفاری) و خشت و آینه (ابراهیم گلستان) آغاز شده بود. ولی با قیصر و گاو (داریوش مهرجویی) به ثمر نشست. قیصر فراتر از یک تغییر بود. قیصر یک "اتفاق" بود که باعث شد سینمای قبل از انقلاب به دو دوره ی قبل از قیصر و بعد از قیصر تقسیم شود. در دوره ای که "گنج قارون" ها محور بحث خود را تساهل و تسامح در برابر مشکلات زندگی و رعایت اصول جوانمردی قرار داده بودند، مسعود کیمیایی با قیصر برای اولین بار حرف از تغییر زد. از اراده ی خود مردم سخن گفت. نیروی سیاسی و امنیتی حکومت را به سخره گرفت و این گونه قشر نخبه را دوباره به تماشای فیلم های ایرانی کشاند. قیصر فقط در تهران 2میلیون تومان فروخت (یعنی با احتساب قیمت بلیت آن دوره، چیزی حدود یک میلیون نفر از مردم تهران، این فیلم را در سینما دیدند) و با اختلافی نجومی پرفروش ترین فیلن سال شدو آغازگر دوره ای طلایی در سینمای ایران بود که گرچه مثل همیشه تعداد زیادی فیلم مستهجن و ضعیف در این دوره به چشم می خورد، ولی تعدادی از بهترین فیلم های تاریخ سینمای ایران در سال های 49-57 ساخته شدند. فقط کافی است به اسم این فیلم ها دقت نمایید: داش آکل، رضا موتوری، خاک، گوزن ها، سفر سنگ (همگی از مسعود کیمیایی)، آرامش در حضور دیگران (ناصر تقوایی) ،طوقی و سوته دلان (علی حاتمی)، تنگنا و تنگسیر (امیر نادری)، زیر پوست شب، کندو و دشنه (فریدون گله)، فرار از تله (جلال مقدم)، رگبار (بهرام بیضایی)، صبح روز چهارم (کامران شیردل) و...
4) گاو (داریوش مهرجویی، 1348): در کنار قیصر که آغازگر موج نو سینمای ایران به شمار می رود، نمایش فیلم گاو هم اتفاق مهمی در سینمای ایران تلقی می شد و گام بزرگی در راه تغییر دیدگاه نخبگان نسبت به سینمای فارسی بود. گاو به تعبیری اولین فیلم هنری ایران به شمار می رود و راه را برای بسیاری از فیلم های مشابه هموار کرد. در دوره ای که عمده فیلم های ایرانی از فرط شعارزدگی و آشکاربودن پیام هایشان، تماشاگر را به ستوه می آوردند، گاو زبانی کاملاً استعاری را در پیش گرفته بود، معانی ضمنی زیادی درون خود داشت و موضوع مهم استحاله و از خود بیگانگی را با زبانی نمادین به تماشاگر منتقل می کرد. گاو در ضمن یکی از اولین اقتباس های ادبی مناسب و خوش ساخت در سینمای ایران بود و فرصت را برای کارگردانان دیگر فراهم کرد که چندین فیلم مهم از روی کتب مشهور ادبی ایران و خارج بسازند. (در رأس همه علاوه بر خود مهرجویی، مسعود کیمیایی قرار داشت). گاو در خارج از ایران هم موفق بود و جایزه ای از جشنواره ی بین المللی فیلم برلین دریافت کرد. اما مهم ترین تأثیر فیلم گاو این بود که نسل جدیدی را وارد سینمای ایران کرد. علاوه بر خود مهرجویی که به عنوان یک کارگردان مطرح و تثبیت شده به کار خود ادمه دارد، تعداد زیادی از بازیگران مطرح تئاتر ملی ایران، به وسیله ی این فیلم جای خود را در سینمای ایران باز کردند. از جمله عزت الله انتظامی، علی نصیریان، جعفر والی، جمشید مشایخی و پرویز فنی زاده. همه ی این ابعاد را که در نظر بگیریم، متوجه می شویم گاو چه فیلم مهم و ارزشمندی در تاریخ سینمای ایران به شمار می رود.
5) برزخی ها (ایرج قادری، 1359): پس از پيروزي انقلاب، وضعيت ستاره هاي سينماي قبل از انقلاب در هاله اي از ابهام قرار داشت. تكليف ستارگان زن كه البته مشخص بود. از ميان ستاره هاي مرد هم بهروز وثوقي قبل از انقلاب به آمريكا مهاجرت كرد و تقريباً بقيه ي سوپراستارها همه در ايران ماندند. برزخي ها اولين فيلم ايرج قادري پس از انقلاب بود. فهرست بازيگران اين فيلم قابل تأمل است: محمدعلي فردين، ناصر ملك مطيعي، سعيد راد، محمدعلي كشاورز و خود ايرج قادري. برزخي ها اگرچه با نگاهي به وقايع انقلاب ساخته شده بود، ولي در واقع اكشني از جنس فيلمفارسي هاي قبل از انقلاب بود. ولي اهميت امروزي اين فيلم بدين دليل است كه نقطه پاياني محسوب مي شد بر فعاليت تعدادي از هنرپيشگان اين فيلم. برزخي ها در آن دوره و با قيمت بليت آن زمان، روزانه نزديك به 1 ميليون تومان مي فروخت. ولي اعتراض شديد تعدادي از تندروهاي آن دوره به نمايش فيلمي از سينماگران "طاغوتي" در سينماهاي كشور، باعث شد تا اين فيلم زودتر از موعد مقرر از اكران برداشته شود. پس از اين فيلم بود كه ديگر فيلمي از محمدعلي فردين و ناصر ملك مطيعي اكران نشد و ايرج قادري هم تا مدت ها ممنوع الكار بود و اين گونه عملاً دوره ي ستاره سالاري قبل از انقلاب به پايان رسيد و دوره اي در سينماي ايران شروع شد كه تا ابتداي دهه هفتاد به طول انجاميد و مؤلفه ي اصلي آن هم ستاره ستيزي بود.
6) هامون (داریوش مهرجویی، 1368): مهرجویی که بعد از انقلاب، چند سالی را در خارج از کشور سپری کرده بود، در اواسط دهه ی 60 به ایران برگشت و از میان تمام طرح هایش، اجاره نشین ها را ساخت که غوغایی به پا کرد. اجاره نشین ها در تهران پرفروش ترین فیلم سال شد و منتقدین هم از آن استقبال خوبی به عمل آوردند. پس از این فیلم و تجربه ی ناموفق شیرک، در انتهای دهه ی 60 مهرجویی با ساخت فیلم هامون، اوجی را نه تنها برای خودش که برای سینمای ایران رقم زد. در دوره ی دشوار پس از جنگ، هامون به طرز غریبی تصویرگر نسل جوان آن روز بود. نسلی سرگشته و آشفته که به هیچ جا نرسیده و هر چه بیشتر تلاش می کند، بیشتر فرو می رود. نسلی که عشق روشنفکری باعث می شود کارهای عجیبی انجام دهد و شک و بدبینی مؤلفه های اصلی زندگیشان را تشکیل می دهد. هامون در جشنواره ی فیلم فجر سال 1368 بسیار مورد استقبال قرار گرفت و 5 سیمرغ بلورین را از آن خود کرد. در اکران سال 69 هم هامون رتبه ی چهارم فروش را کسب کرد. با این وجود، اهمیت هامون بیش از این است. هامون با گذشت زمان به اولین فیلم کالت سینمای بعد از انقلاب مبدل شد. (توجه کنید در طول این 80 سال حیات سینمای ایران، تعداد فیلم های کالت واقعی مان از انگشتان یک يا نهايتاً دو دست فراتر نمی رود). تکیه کلام های شخصیت اصلی فیلم، سر زبان ها افتاد و هامون، تصویر نسلی شد که در آن دوره به دنبال بیان حرف هایش بود و تجلی این حرف ها را در هامون می دید. هامون هنوز هم عجیب با روح زمانه ی ما انطباق دارد و حتی نسل جوان امروز هم می تواند بازتاب رفتارهای خود را در این شخصیت ببیند. هیچ چیز عوض نشده است!
7) عروس (بهروز افخمی، 1370): سينماي ايران در دهه 60 دوره ي دشواري را پشت سر گذاشت. دوره اي كه از يك طرف با جنگ همراه بود و بنابراين بيش از هر زماني دغدغه ي انتقال پيام ها و تعهدهاي اجتماعي از طريق فيلم هاي سينمايي احساس مي شد و از طرف ديگر با سخت گيري هاي گاه وحشتناك مسئولين و متوليان وقت همراه بود و دست كارگردانان را براي بسياري از كارها مي بست. به عنوان مثال كافيست به فيلم گل هاي داوودي (رسول صدرعاملي، 1363) اشاره كنيم كه يكي از اولين رمانس هاي بعد از انقلاب بود و براي اين كه مجوز ساخت بگيرد، داستان عشقي اش را بين دو جوان "كور" روايت كرد تا خداي نكرده انحرافي پيش نيايد! البته مثل هر سيستم مشكل دار و بي منطقي، تناقضات خيلي زود از دل اين سيستم ظهور كردند و سوپراستارهايي مثل فرامرز قريبيان، بيژن امكانيان و سپس خسرو شكيبايي در دل مردم جايگاه ويژه اي يافتند. در اين ميان، عروس حكايتي ديگر داشت و براي اولين بار از مسائلي حرف زد و تصاويري را نشان داد كه در سينماي آن دوره همچون تابو به شمار مي رفت. تصوير آرايش كرده ي نيكي كريمي روي پرده شور و شوقي عظيم برانگيخت و او و ابوالفضل پورعرب به سوپراستارهاي جوان و خوش چهره ي سينما تبديل شدند. عروس شايد براي اولين بار در سينماي بعد از انقلاب از عشق زميني به مفهوم واقعي آن (و نه بين دو جوان كور) سخن گفت و بسياري از تابوها را شكست، حرف هاي جديدي زد و در عين حال به هيچ كسي هم توهين نكرد. در تأييد جريان ساز بودن فيلم عروس همين بس كه پس از اين فيلم سيستم ستاره سازي دوباره به راه افتاد و سينما مجدداً در اختيار جوانان واقعي قرار گرفت.
8) آژانس شیشه ای (ابراهیم حاتمی کیا، 1377): پس از شروع جنگ 8 ساله ی ایران و عراق، ژانر جنگی جای خود را در سینمای ایران باز کرد. تا قبل از پایان جنگ، طبیعتاً فیلم های جنگی با هدف تقویت روحیه ی ایرانی های درگیر جنگ تهیه می شدند و از لحاظ هنری حرفی برای گفتن نداشتند. ولی متأسفانه آن جریان بعد از جنگ هم ادامه پیدا کرد و فیلم هایی با مضمون جنگ تحمیلی ساخته می شدند که کیفیت بسیار نازلی داشتند. در این میان ظهور کارگردانان جوانی چون ابراهیم حاتمی کیا نوید روزهای بهتری را برای سینمای جنگ می داد و حاتمی کیا این امید را ناامید نکرد. در این میان آژانس شیشه ای، نه تنها نقطه ی اوج حاتمی کیا، که یکی از مهم ترین فیلم های تاریخ سینمای ایران بود. آژانس شیشه ای به نوعی مانیفست نسل جنگ بود و بعد از آن همه تصاویر رؤیایی و اغراق شده، بالاخره تصویری رئال و حقیقی از جنگندگان را روی پرده تصویر می کرد. تصویر آدم هایی که بین تعهد به خود و تعهد به جامعه درماندند و سرانجام با تصمیم گیری هایشان تعهد به خود را ترجیح دادند. حتی اگر از سوی جامعه طرد شوند. حتی اگر در ظاهر این کارشان در خلاف جهت کاری باشد که دو دهه قبل در زمان جنگ انجام دادند. در واقع آن چه حاتمی کیا نشان داد، این بود که حتی تصمیم آن موقع رزمندگان برای اعزام به جبهه، در واقع یک جور پاسخ به تعهدی بود که نسبت به خود احساس می کردند. الآن هم وضع فرقی نکرده است. آن ها همان آدم ها هستند. ولی جامعه عوض شده است.
9) طعم گیلاس (عباس کیارستمی، 1377): عباس كيارستمي بي شك يكي از متفاوت ترين ترين و البته از معدود كارگردانان مؤلف ايران است. روند فيلم سازي او در اواخر دهه 60 و اوائل دهه هفتاد به اوج رسيده بود و فيلم هاي پياپي او، از كلوزآپ و مشق شب گرفته تا خانه ي دوست كجاست و زندگي و ديگر هيچ و زير درختان زيتون، همگي با استقبال پرشور منتقدان ايراني و جشنواره هاي خارجي مواجه مي شدند. اما او همواره فيلم سازي آوانگارد بوده و دست به تجربه هاي فرمي شگفت انگيزي زده است. در اين ميان طعم گيلاس شايد متعادل ترين (و نه لزوماً بهترين) فيلم او به شمار برود. اما بحث اصلي اين نيست. طعم گيلاس فيلمي است كه بزرگ ترين و معتبرترين جايزه ي تاريخ سينماي ايران را به دست آورد: نخل طلاي جشنواره ي كن. اتفاقي كه البته متأسفانه در رسانه هاي ايراني بازتابي درخور و شايسته نداشت، اما موج حيرت انگيزي از فيلم هايي را به راه انداخت كه به مرور زمان به "فيلم هاي جشنواره اي" مشهور شدند. فيلم هايي كه اكثراً مسيري ثابت و قابل پيش بيني را طي مي كردند و تا مدتي مورد توجه جشنواره ها هم واقع شدند. اين مسير البته به زودي از مسير اصلي خود منحرف شد، به طوري كه مدتي است شاهد كم توجهي جشنواره هاي معتبر به اين دسته از فيلم ها و گرايش آن ها به سبكي متفاوت از فيلم هاي ايراني هستيم. خود كيارستمي هم دست به تجربه هاي جديدي زد كه با واكنش هاي متفاوتي رو به رو شدند. ولي نام او با فيلم طعم گيلاس همواره در بررسي تاريخ سينماي ايران مي درخشد.
10) عینک دودی (محمدحسین لطیفی، 1379): عینک دودی از لحاظ جریان ساز بودن، یکی از مهم ترین فیلم های ایرانی دو دهه اخیر به شمار می رود. گرچه امروزه ممکن است کمتر نامی از این فیلم شنیده شود، اما واقعیت این است که آغازگر جریان کمدی سازی ایرانی که امروز سینمای ما را در بر گرفته است، همین فیلم بود. عینک دودی البته در قیاس با بسیاری از کمدی های سخیف امروزی، فیلم آبرومندی به شمار می رود. داستان معمولی اختلافات زن و شوهری و مشکلات آن ها، در این فیلم با ضرباهنگ مناسبی روایت می شود و فیلم در مواقع مناسب خنده های خوبی هم از تماشاگر می گیرد و پایان بندی مناسبی نیز دارد. در ضمن داستان همیشگی درگیری های زن و مرد، جذابیت زیادی برای کسانی دارد که دارای تعصبات جنسی هستند! همه ی این ها از عوامل فروش بالای عینک دودی بودند. در دوره ای که ایران، ملتهب ترین شرایط سیاسی سی سال اخیر (غیر از ماجرای پس از انتخابات سال گذشته البته!) را سپری می کرد و به تبع آن سینما هم بیش از هر دوره ی دیگری حالت سیاسی و اجتماعی به خود گرفته بود و فیلم هایی چون دو زن، شوکران، آژانس شیشه ای و زیر پوست شهر در جمع پرفروش ترین ها قرار داشتند، عینک دودی در آن میان مثل مهمان ناخوانده بود. ولی فروش بالایش باعث شد تا نگاه تهیه کنندگان به این ژانر هم جلب شود و سرانجام شد آن چه شد!
در انتها بايد گفت آن چه واضح به نظر مي رسد، توجه به اين نكته است كه اين فيلم ها قرار نيست تنها فيلم هاي تأثيرگذار سينماي ايران باشند. در تاريخ سينماي ايران فيلم هاي زيادي داشته ايم كه از جنبه هاي مختلف بر حيات اين سينما تأثير گذاشته اند. شايد آخرين نمونه اش درباره ي الي باشد كه مي تواند باني تغييرات وسيعي در سينماي ايران باشد. به هر حال تمام اين مطالب اثبات مي كند كه سينما هنوز هم زنده است و علي رغم پيچ و خم هاي زياد به حيات خود ادامه خواهد داد.
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
|
9 / 7 / 1391 ساعت 1:49 |
بازدید : 5621 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
ئیمان
ئهزانم جارێكیتر ناڕوێمهوه
ئهزانم
له گهڵ وهرینی ئهم جارهم
له دێبهری هیچ ئهشقێكا
به باڵای خوادا
ههڵنازنێمهوه.
ئهزانم
له سووتانی بهر برووسكهی ئهم ئێوارهوه
تا ماڵاواییم له خاك و له خوا
تازه دوو چاوی تاسهباری من
به درهختی هیچ باڵایهكدا نابنهوه چرۆ
ئهزانم
پاش لێكترازانی من و تۆ
دهلاقهی ژوان
به روومانا ههڵئهپێكرێ بۆ ههتا ههتا
سهرمامه… ههر ئێستاكه به ماچێكت دامگیرسێنه
وهكوو مناڵ
سهرم بگره له ئامێز و
بهفری مهرگله كاكۆڵ و شانی رۆحم داتهكێنه
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
|
9 / 7 / 1391 ساعت 1:49 |
بازدید : 3914 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
شهوی چاوهڕوانی
كات… سڕه ئهمشهو … ناڕوات ناسكۆله، وهڵامهكهم چی بهسهرهات؟
زووكه… بۆ نازانی؟ بۆ نازانی چهند درێژه عومری شهوی چاوهڕوانی؟!
ناسكۆڵه پهپوولهیهك ههر دوو باڵی بۆته دهفتهر كه تۆ شێعری وهڵامێكی بخهیته سهر زوو كه… تو خوا زووكه…
كات… سڕه ئهمشهو … ناڕوات عومری شهوی چاوهڕوانیش درێژه و ههر نابڕێتهوه …
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
|
6 / 7 / 1391 ساعت 7:27 |
بازدید : 5601 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
|
6 / 7 / 1391 ساعت 7:27 |
بازدید : 4880 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
|
6 / 7 / 1391 ساعت 7:27 |
بازدید : 4881 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
زنبيل نام روستايي در کردستان است كه ميان دوشهرستان سقز و بوكان قرار گرفته است . تاريخچه تأسيس زنبيل مربوط است به مرشد اول حضرت حاج سيد عبدالكريم حسيني العلوي (قدس سره)كه به سفارش حضرت پير شيخ عثمان سراجالدين نقشبندي(رحمة الله) به این منطقه اعزام و سپس به ایجاد خانقاه و مدرسه علوم دینی می پردازند (بنا بر روايات متعدد بنا بر سفارش حضرت رسول گرامي اسلام حضرت محمد (ص) و سیدالشهداء حضرت امام حسین (ع) به واسطه خواب و رویای صادقه که شر
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
|
6 / 7 / 1391 ساعت 7:27 |
بازدید : 7943 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
شرح حال آباد کردن زنبیل و هجرت حضرت شیخ المشایخ سید عبدالکریم (قدس سره) بنیانگذار خاندان زنبیل به منطقه کردستان ایران به ویژه خاک زنبیل اینچنین است:
حضرت حاج سیدعبدالکریم حسینی العلوی (ق) فرزند مرحوم شیخ عبدالرحمن است که وی پیرو طریقت قادری و ساکن قریه ا ی به نام (کانی توبه لنگه) یکی از آبادیهای عراق بوده است. حضرت شیخ عبدالرحمن نیز فرزند حضرت شیخ محمد (تره ته ون ) می باشد که در حدود 150 سال پیش همراه خانواده شریف به عت جو سیاسی در مدینه النبی (ص) به کردستان عراق مهاجرت نموده آند که (( تره ته ون) نام روستایی است که حضرت شیخ و خانواده اش در آن سکنا گزیدند.
حضرت شیخ عبدالرحمن پدر شیخ عبدالکریم (ق) دختری داشت به نام ((سیدزاده طیبه)) که دختری پارسا، بسیار مشهور ، معروف ، باسواد و عارفه بود. حضرت شیخ عثمان سراجالدین اول (قدس سره) سیدزاده طیبه ار از دوست دیرین خود حضرت شیخ عبدالرحمن (کانی تو ) برای تجدید فراش حضت شیخ محمد بهاالدین اول(ق) به طور غیر رسمی خواستاری می نماید حضرت شیخ عبدالرحمن مسئوله را با خانواده اش مشورت می نماید. به زودی حضرت شیخ عبدالرحمن توسط نامه ای موافقت خود و خانواده اش را اعلام می دارد. حضرت سراج الدین وقتی که موافقت ایشان را دریافت نمود. همت مردانه و بزرگوارانه حضرت سیدعبدالرحمن را ستوده و در اسرع وقت با حرمت هرچه بیشتر دختر ادیبه ((سیدزاده طیبه)) را رسماً خواستگاری و او را به نکاح شیخ بهالدین در می آورد.
به وسیله این خویشاوندی و رفتن و آمدها سیدعبدالکریم طلبه نوجوان مورد توجه و جای خاص در نزد حضرت شیخ سراج الدین و زیر نظر او قرار می گیرد که در اندک زمانی مراحل علمی را طی و به کسب معرفت همت می گمارد و از طرف شیخ سراج الدین (ق) مأمور به سیر وسلوک عرفانی می گردند با توجهات حضرت پیر کبیر و همت والای خویش به زودی زود از همپایه های خود پیش گرفته و مدال لیاقت و افتخاز نیابت و خلافت اول را از مراد خویش دریافت می نمایند.
حضرت سراج الدین (ق) روزی به سید عبدالکریم می فرمایند :
ای عبدالکریم مصلحت می دانم که تو در خدمت ملاعلی قزلجی که یکی از اساتید فرهیخته و علمای اعلام خطه کردستان ایران است برسی و در خدمت ایشان بقیه دروس مانده را تمام کنی و گاه گاه به ما سربزنی او نیز بدون تأمل امر استاد معظم خویش ارا طلاعت نموده به زودی به خدمت حضرت ملا علی قزلجی در می اید، پس از مدتی تمام علوم مربوطه را نحو احسن فراگرفته و موفق به اخذ اجازه نامه فتوی گردیده و با دست پر به حضور استاد والامقام خویش بر می گردد.
با پیشنهاد حضرت بهاالدین (ق) حضرت پیر عرفان دختر خویش یعنی (( سیدزاده آمنه)) را به نکاح سید عبدالکریم در می آورد.
پس از گذشت مدتی ، خداوند منان کودکی زیباروی و نورانی به آنان عنایت فرمود.که متأسفانه مادر پس از زایمان دار فانی را وداع گفته و مشیت الهی بر آن بود که کودک از همان بدو تولد از ناحیه مادر یتیم گردد.
این کودک نورسیده حضرت شاه عبدالحکیم است که بعداً به حضرت شاه حکیم مشهور می شود.
شخصی این خبر ناگوار را به حضرت سراج الدین (ق) می رساند، حضرت می فرمایند: دخترم چه به دنیا آورده است؟ عرض می کنند قربان فرزندی ذکور به دنیا آمده است. حضرت سراج الدین (ق) می فرمایند او را پیش من بیاورید. هنگامی که کودک را به دستان ایشان می دهند لحظه ای به چهره پک نوه اش خیره می شوند و سپس با لحنی رضایتمندانه سربلند کرده و به درگاه عز الهی چنین شکرانه نعمت به جای می آورند: سبحان الله! به این معامله چقدر راضی اهستم ! دختری از من گرفته ایو به جای آن پسری رعنا به من ارزانی فرموده ای که حکیم دین و دنیا است. حضرت سراج الدین (ق) پس از مدتی حضرت سید عبدالکریم (ق) طبق سند معتبری که هنوز نیز موجود می باشد به خلعت خلافت و و کیل مطلق و نائب الارشاد خویش مفتخر نموده و روانه سرزمین با صفا و خوش آب و هوا به نام ((زنبیل)) نمود.
زنبیل ییلاق و جنگلی پر پشت و انبوهی بود که در میان روستای ترجان و بوکان بر فرق در های زیبا واقع شده است و از نظر جغرافیایی و تقسیمات کشوری جزو مناطق کردستان می باشد.
حضرت سراج الدین (ق) به حضرت سید عبدالکریم (ق) امر فرمودند که هرچه زودتر باید زمینهای خاک زنبیل را از ارباب روستایی به نام ((شیلان آباد )) خریداری نمایند و در آنجا خانقاه و مدرسه علو مدینی برای طالبان شریعت محمدی (ص) بنا و به ارشاد خلق همت گمارند. حضرت سید عبدالکریم طبق فرامین استادش به منطقه آمده و زنبیل و زمینهای مربوطه را از ارباب شیلان آابد خریدرای نموده و در اندک زمانی ساختمان خانقاه و منازل مسکونی جهت خانواده خویش و زائران و حجره هایی برای طلاب دایر و به امکانات لازم مجهز گردانید. بدین سان زنبیل به عنوان یک پایگاه و مرکز علمی و عرفانی در خاک کردستان ایران پایه گذاری گردید.
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
|
6 / 7 / 1391 ساعت 7:27 |
بازدید : 5079 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
حضرت حاج سید عبدالکریم الحسینی العلوی(ق) مرشد اول و بنیانگذار زنبیل در طول عمر شریف خود سه بار به زیارت خانه خدا نائل آمدند و بنا به استدعای خویش پس از مرگ جانگداز حضرت شیخ بهالدین(ق) از هر دو چشم نابینا گردد و در سال ۱۳۳۱ هجری قمری دارفانی را وداع گفتند.
پس از درگذشت جانسوز حضرت حاج سید عبدالکریم- فرزند خلف و ارشدش حضرت حضرت شیخ سید عبدالحکیم (ق) مشهور به شاه حکیم به مسند ارشاد نشست و رهبری طریقت نقشبندی و قادری را به عهده گرفتو به ارشاد مردمان پرداختند. ایشان در زمان پدر یه شاه حکیم معروف گشته و از احترام و عزت به خصوصی در میان مردم برخوردار بودند. حضرت شاه حکیم (ق) نیز در سال ۱۳۱۲ هجری شمسی در زنبیل دعوت حق را لبیک گفته و در مزار خانوادگی در کنار پدر بزرگوارشان به خاک سپرده شده اند. روحشان شاد و با زهرای مرضیه (س) محشور باد.
پس از کوچ مرشد دوم حضرت حاج سید عبدالحکیم (ق) ُ فرزند گرانقدرش قطب العارفین حضرت حاج سیدالشیخ محمد هاشمی ملقب به شاه نورانی به مقام ارشاد رسیدند و به مدت ۶ ماه درب خانقاه را بستند و فرمودند من از عالم باطن چیزی را درخواست کرده ام اگر به من عطا گردیدُ خانقاه را باز می کنم و الا مردم را فریب نمی دهم پس از مدت شش ماه ایشان درب های خانقاه را به روی مشتاقان گشودند.
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
|
6 / 7 / 1391 ساعت 7:27 |
بازدید : 8287 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
پس از رحلت جانسوز پير بزرگ حضرت شاه نوراني (ق) حضرت سيد عليشاه به جانشيني پدر رسيدند، معظم له مردي وارع، متين ، خوش برخورد، گشاده رو، مهربان، مهمان نواز و بسيار متواضع بودند.
حضرت شيخ عليشاه هاشمي (ق) بعد از وفات پدر نامدارشان مدتي مدتي در زنبيل اقامت گزيد و به ارشاد خلق الله مشغول بود . ولي به علت ابتلاء به يك بيماري خطرناك، مجبور شدند در شهرستانهاي مهاباد و بوكان به سر ببرند. تا آخرالامر در 22/11/1359 هجري شمسي در شهر بوكان به علت بيماري صعب العلاج؛ دار فاني را وداع گفته و به جرگه ارواح مقدس نياكان خود پيوستند و جنازه مطهرش را طبق سنت خانوادگي در آرامگاه پيران زنبيل به خاك سپردند.
خبر وفات ايشان به سرعت در تمام شهر بوكان و حومه پيچيد و پس از چندي مردم از هر سو به طرف بيمارستان و منزل حضرت عليشاه (ق) سرازير شدند
امام جمعه شهرستان بوكان پس از مطلع شدن از وفات آن حضرت چند روز در بوكان عزاي عمومي اعلام كردند. در شهر غوغايي بود ، مردم نجيب كرد در غم از دست دادن پير طريقت خود ناله ها سر مي دادند دهها هزار نفر از شهرهاي مختلف با دلي پر از اندوه و مويه كنان پيكر مطهر پير فقيدشان را بر دوش مي كشيدند .از بوكان تا كل تپه مردم با پاي پياده جنازه را تشييع نمودند. آز آنجا به بعد به ديلل خاكي بودن جاده و بر اثر بارش برف، مشكلات عبور و مرور وسايط نقليه دهها برابر گرديده و همگي در گل و لاي فرورفته بودند . ناچاراً پيكر پاك حضرت شيخ را به مسجد روستاي قهرآباد منتقل نمودند تا بالاخره پس از تلاش بي وقفه مردم خداجوي و بايامانپيكر پاك حضرت عليشاه (ق) در آرامگاه خانوادگي به خاك سپردند. روح پاكش با نبي اكرم (ص) محشور باد.
مسئله وفات حضرت عليشاه و بيماريشان را خود حضرت پيش بيني كرده و قبل از روشن شدن بيماري كه در آن زمان ميبايست در مجهز ترين بيمارستانهاي سرطانتشخيص داده مي شد ايشان فرموند بدانيد كه من سرطان دارم. و قبل از پايان سال از دنيا خواهم رفتو شما بعد از فوت من در زمستان امسال هنگام انتقال جنازهام دچار مشكل بزرگي خواهيد شد كه انشاء الله به گشايشي بدل ميشود كه متأسفانه در زمستان همان سال ايشان دار فاني را وداع و دعوت حق را لبيك گفتند.
پس از فوت جانشور حضرت عليشاه هاشمي (ق) تا سال 1366 (هجري شمسي) زنبيل كاملاً متروك و تدريجاًبه ويرانهاي تبديل شده بود.
اعضاي خانواده و گروههاي زائري كه هرچندگاه براي زيارت مراقد پيران زنبيل به آنجا ميآمدند با مشاهده آن وضع اسفناك ، و مقايسه ان با آن زنبيل معطر سابق ، آن دانشگاه ابر آگاهي و مركز طريقت اشك از چشمانشان جاري و محزون ميگشتند.
در آن زمان به دليل جنگ، جو سياسي، ترس، وحشت و نا امني كه بر منطقه كردستان حاكم شده بود،در آن نا اميدي بي پايان ، نوري و درخششي قدي علم شد و كمر مردانگي وهمت بست و آهنگ حركت كردو با عزمي راسخ و ارادهاي پولادين شروع به ترميم خرابيها و آباداني دوباره آن مكان مقدس نمود. اين شخصيت كسي جز حضرت حاج سيدالشيخ انور هاشمي ايدهم الله تعالي نبود.
وي براي نجات زنبيل و خانقاه آن از بذل مال و جان فرزندان خود دريغ نكرد و با فروش طلاهاي همسر وفادار ، دختران و عروسان خود به آباداني و مرت خرابيها آن همت گماشت. در اين ميان اعضاي ديگر خانواده چون : جناب حاج سيدالشيخ جميل هاشمي(دامه عمره) و جناب حاج سيد عمر هاشمي (طال عمره) نيز از روي غيرت كمر همت راست نموده و به ياري شتافتند.
حضرت حاج سيد جميل (دامه عمره) و جناب حاج سيد عمر (طال عمره) ساختمان مرقد نياكان خود را برافراشته و تعميرات اساسي نمودند.
سپس حضرت حاج شيخ انور هاشمي (دامه عمره) نيز گنبدي زيبا، زينت بخش فرق آرامگاه نمود و همچنين ساختمان خانقاه، ديوارهاي مربوط به محوطه ساختمان جديد سكونت خود و سرويس بهداشتي عمومي و حوض هاي داخل صحن را با رنج ، مشقت و محروميت فراوان به عهده خود گرفته و در اجراي چنين برنامه عظيمي هرگز از كسي از مريدان و منسوبين نشنيد كه دست ياري و مساعدت مالي را به سوي كسي دراز كن و چيزي طلب نمايد. در سالهاي بعد حضرت شيخ انور هاشمي(ق) با ساخت مسجدي و مزين نمودن آن با نام مسجد حضرت خديجه كبري(س) زنبيل را از پيش مجهزتر نمودند. حضرت پير (ق) در صحبتهايي كه ايراد ميفرمايند همواره اشاره به آن دارند در اولين وقت ممكن اقدام به تأسيس مدرسه تعليم علوم ديني در زنبيل مينمايم. البته در كنار كارهاي عمراني حضرت پير همراه با برپاداشتن نماز جمعه در زنبيل سيل مشتاقان را به سمت اين مكان عرفاني ميكشانند و در صورت عدم حضور ايشان، ماموستا ملاسيد گل اقدام به برپايي نماز جمعه مينمايند كه اين خود اهميت به رعايت فرايض ديني و همچنين قانونمند بودند زنبيل حكايت دارد.
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
|
جمعه 5 / 7 / 1391 ساعت 2:47 |
بازدید : 4392 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
مراهيچ چيزعذاب نميدهد
جزاينكه دانسته خطاكردم ،
ندانسته آلوده شدم،
نشناخته وابسته شدم و نخواسته رانده شدم.
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
|
جمعه 5 / 7 / 1391 ساعت 2:35 |
بازدید : 5963 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
له سه ر تووه ي دله كه م داريك هاوه بان بانه- چل مليون گه لاي سه وز،سايه ن ئه راي ئه ي گيانه- ئه روه لنگي لي رزيايه نوور دايه وه ي چه وانه- داره گه ي دايم سه وزم نه سوه ي كوردستانه-
|
امتیاز مطلب : 13
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
|
5 / 7 / 1391 ساعت 1:53 |
بازدید : 5833 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
هه ریمی کوردستانhttp://www.kordstan.lxb.ir.
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
|
5 / 7 / 1391 ساعت 1:53 |
بازدید : 5299 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
نظر غالب در روانشنانسي به طور اعم و در روانشناسي شناختيك به طور اخص اين است كه انسان سيستمي است كه كه به طور آگاهانه اطلاعات را دسته بندي ، تعبير و تفسير مي كند، اما عوامل ناآگاهانه تر ديگري نيز در فرآيند تعاملي بر تصميم گيري حاكم است. اين عناصر شامل ادراك، مدل هاي ذهني تعبير و تفسير موقعيتهاي خاص، هيجان ها و عواطف، نگرش ها و تلقي ها، مخاطرات، تصميم گيري قبلي و پيامدهاي آن است.(برگردان مجدد اسناد حقوق بشر از زبان انگلیسی به خوانندگان پیشکس می گردد.(استفاده از اسناد این وبلاگ با ذکر منبع و مترجم آزاد است)
حقوق بشر معياري مشترك است كه دستاورد همهي جوامع و ملت هاست، با هيچ فرهنگي بيگانه نيست و بومي همهي ملت هاست
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
|
5 / 7 / 1391 ساعت 1:53 |
بازدید : 8831 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
رووداونێت-سوێد دوای ئهوهی لهرۆژی 21/2/2010، تهلهڤزیۆنی BBC بهبۆنهی "رۆژی نێونهیهتهوهیی زمانی دایك"هوه، بهرنامهیهكی بهزمانی فارسی بڵاوكردهوه و تێیدا زمانی كوردی و ئازهری وهك دوو زمانی محهلی ناوهێنا و لهتهواوی بهرنامهكهدا چهندین جار ئهوهی دووپاتكردهوه، بووه جێی ناڕهزایی كورد كه زمانهكهیان زمانێكی رهسمییه بهتایبهتی لهباشووری كوردستان.
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
|
30 / 6 / 1391 ساعت 3:26 |
بازدید : 5180 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
نشست پارلمان جدید عراق پس از حدود سه ماه و نیم از زمان برگزاری انتخابات پارلمانی امروز به ریاست فواد معصوم آغاز شد، اما مخالفت نمایندگان ائتلاف کُردها با ادای سوگند به عربی به عنوان زبان رسمی عراق آن را با حاشیه همراه کرد.
دومین پارلمان عراق پس از سرنگونی رژیم بعثی صدام از ساعتی پیش به ریاست فواد معصوم نماینده ائتلاف کردستان آغاز شد، پیش از این مقرر بود "حسن العلوی" مسن ترین عضو پارلمان ریاست نخستین جلسه را برعهده داشته باشد-
|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
|
20 / 6 / 1391 ساعت 15:47 |
بازدید : 4207 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
|
20 / 6 / 1391 ساعت 4:34 |
بازدید : 4742 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
ڕۆجیاروو دیمهنیت
خهیلێو بێ قهمچه
تاریکسانهکهو خهیاڵیمهنه
پڵۆسنابێمهره یاذت!
ماوێو بێ سهرچهمهو
ئاواتیم وشک و برێنگ
ڤاران بڕیوی بێ نان ودۆی
وهرهڕا گێرتهبێ
وێم و قهڵهم
تۆریهی بێنمێ
جه درکنای حهزهکاما
ڤزهما چنه نهی
نموتق!
تا بێ وهختێو
وهیشوومهو ویره ههرۆڵامهنه
ڕۆجیاروو دیمهنیت سهرهش
زنیهوه
چڕانێ هاواری!
بهڵام
پڕابێ نۆتهو ژیوایم
ئازیز ئامایت دهنگیوی
گڕ بێ
و
لوایت تۆشهبهرێوه
پهژارێ بێ دهنگێ
ئۆمید حهبیبی 12/4/1390
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
|
20 / 6 / 1391 ساعت 4:34 |
بازدید : 4044 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
بهی و نهی!
پهشتۆ چێڕێ و چۆڵهچراڤۆ
پهیکهروو ئازادیهوه1
پهشتۆ وهیوڵه
پڕپۆڵینهکۆ والێنتاینی2
پهشتۆ میاچهماو
ئۆتووبانه تهمهلوول گێرته درۆزنهکا
چا پهشته نسرمێنه
که خواچ، ئاخرش ڤله دڕهینێنه !
چننێ چارهکێن چنی
قیژهو کناچێوێ گڕگێرتێ
ههذهرهنا و مڵاسم
گێرتهن
ههیان ههیان ملهقوتێ
ڤینای دیامانیتهنا
نیا سوێست!
نامانی چوو پهڕیچهوه
دوورهنی
دوور
زانانم و مزانووچ
بهڵام تاقانه بهرزی دیارکهوته
بهی و نهی!
ئهرهنهکاسیا و
ژووژهڵه
پهیت کیشوو ماڵه،
چهوتیهکا
وهشهویسمهنی
تێکهڵ چنی ههوازهو
باذه باذیوی3 چیای!
پهیکهوو ئازادی : پهیکهرێوا که ساڵۆ 1886 ی عیسایی شاروو "نیۆیۆرک" وو ئامریکایهنه نریانهره، ئیژاو واتهیا که ئی پهیکهره دیمهنش جه مس یا و وهڵاتوو فهڕانسهی بهبۆنهو 100ساڵهو سهربهوێ بیهی ئامریکای پێشکهش پا وهڵاتیشه کهرذهن. ئیسه ئا پهیکهره بیهن به هێماو بهنامێ ئازادی جه وهرنیشتهنه.
والێنتاین : ڕۆ والێنتاین یام عاشقهکا ڕۆیوی تایبهتا جه فهرههنگوو وهرنیشتیهنه که ههر جه زهمانوو ڕۆمی باستانیهنه بیهن و تا ئیسه ئامان بهڵام ئیسه شاخ و باڵش پنه دریان، جه لاو ئێمهیچهوه 25 مانگۆ ڕابڕانوو گرذ ساڵێوێ بێوێ و بێ هیچ ویرهوه کهرذهی عاشقهکێ وهیوڵێوه مذا ههنترینی
"باذه باذه" : ورذه بهزمیوی کۆنی ههورامیا که گۆرانیهواچ چا وهختهنه که وهیوهشا جه یانهو تاتهیشهنه زنیێنهره، واتهنش.
ئۆمید حهبیبی
7/2/1391
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
|
20 / 6 / 1391 ساعت 4:34 |
بازدید : 7304 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
ئازیزا داستانێوه که وارهنه مهی داستانێوه
کۆڵێ ههورامیهنه به نامۆ "شێتم مزانا!" که به داواو بڕێو جه دۆسه وهشهسیاوهکام چێگهنه منیهوشهره
پهیتا
شێتم
مزانا!
وێرهگا وهخته
تیجیۆ ڕۆجیاروو هامنی هازیش چنه بڕیهیبێ و وهرهتاو، ههروهرهنه کۆڵێ سهرکهلهکاو
نۆدشهیهوه ڤهزهی ڤهزێره، سهرمهڕ1 و لامرۆیا2 سهیوهرشا
چنه مجیابێره. شنهو شهماڵی ختلێ وهزهکا دێ و فۆکلێشا دژنێ. چنی سهرکۆی ڕهفێقیم
هانهو مهجنوون ڕیانهو بهرهنۆیهنه3 کزووڵهما کهرذهبێ، قهڵوهزوو
ئاوهکێ و هاڕهو دهرهی ئهوپهڕوو وهشیهنه گڕهوشارما دێ. ههر دوهما وڕێ
بیێبێنمێ هانهچهمهکهینه و قسێ نهکهرێنمێ چنی ههنترینی. تێکهڵ چنی بێ دهنگی
ئێمه پاسه ئهی وهروو خیاڵیم پهلهوهریچ باڵ نهشانێ. ها خهریک بێ ویرێ بهرامهوه
ههر ویشهوه داش سهرهمهڤره باسوو دهمقڕهکهو وێم و تاتهیم که پهرێشهوێ
بیهبێما کهرووش پهی. ئاخر چی دویهر ساڵهنه که پێسمه سهر ئامان و لهشوو
ئیذی و ئهویم نهمهنهن تهنیا چنی سهرکۆی ڕهحهتهنا و قسۆ دڵیم لاشهوه کهروو.چی
ماوهنه فره مهینهت و مهرارهتوو خهڵکیم کێشتهن. چینهیه که گرذ شێتم
مزانا شکهم نیهنه بهڵام بڕێوشا وهروو ئانهیه خوا نهگێرۆشا ڤنه وهرهڕوو
مهذامهنه ڕوه! و بڕێوتهرشا خوهشا مهی و دلێڕاسهو بازاریهنه لاقرتیێم پنه
کهرا و چڕا شۆنیمهره ئاواته شێت!. سهرکۆ پێسه هیچکامی نیا و جۆرێو گۆش
مذارۆنه قسام ئهجیۆم شێتم مهزانۆ!. چڕانێش ڤنه
سهرکۆ......سهرکۆ، ویرا نقم کهرذهبێ. دالێو
تن چڕانێ سهرکۆ
ئێننه خراب
چڵهکیاره. خوڕا ملمهره. ئینه تۆ مهزانی پێسه بنیاذمی چڕی یۆی؟
واتم واز باره
ئا قسا.گۆش گێره با گێڵنووتهوه پهی چهنی پهرێشهوێ چنی تاتهیم گیریهیمێنه
ڤرێڤ
سهرکۆ به نهرمونیانیێڤ
ڕوهش کهرذانه و واتش ئاوات گیان لالۆ "بهرزان" کهوتهن سڵاموو زهمینی
و پیر بیهن. قسێوهیچ کهرۆ تۆ زوو پهرچش مهذهوه، واچه ڕاس ماچی تاته قسۆ تۆنه،
با وهشش بۆ. چی میاڤنیش یاگێوه پڕۆوه سهرهش؟. لالۆ بهرزان شۆنۆ ئانهیه پاسه
پاش لوا سهروو مینیهنه و کهوتهنه یانه، ههرچی مهی تووڕهتهر بۆ. دهی حهقهیچشهنه.
مزانی ئاذ چهنی ئی کهش و ئهو کهش کهرێ و پا ئهنه چیروو وێش نهنیێ؟
ڕاس ماچی تاتهم
دهیمهدهره پی کهشانه بێ و جه ڕاوێ تێر نهبێ. ههسهرێوهش بێ و قاچاخوو سهروو
مهرزیش پنه کهرێ. هامشانهکێش کهڕهتێو کهرێنێره تهوێڵێ، یانهنه نهتاڤێنێ
جما تا ساحبێو. ئاذ نزیکوو "مهڕێ سوورێ"4 کهوتهیاوه ههسهرهکێش
دێ دهسوو ڕهفێقهکاش و وێش "هانه مارا"5 و "کاڤۆ
زارا"6 ڤه هۆرکێشێ و دهس کهرێ گهز کهرذهی کهشهکا!. ئاخ ههرچی
ویرێ ئا وێرهگانهیه کهروهوه حهیبهتیێ کاس گنوو. یانهنه وتهبێنێ دهنگهدهنگوو
برا ڕۆ ئهذهیم های کهرذانێوه. تۆقانێ هۆرسانێوه چڕانێ ئهذا......ئهذالێ
گیان چێش بیهن؟. مذیهو خهڵکیوی فره وهروو بهرهیمانه گلێرێ بیێنێوه. تاتهم
ئینا چۆتهرمێوهنه هاوارێ کهرۆ. وهختێو ورذ بیاوه دیم قاچێوش پڕان و ونی پێسه
چێشی مشهی مشۆ چنهش. ئیتر زانام لوهی لوان سهروو مینیهنه. بێوێ دهسم کهرذ
گرهوای و بنۆ تاتهڕۆیم داره. ههر وێشهوه قسهکێم بڕیهنه دهمم و واتم سهرکۆ
گیان ئانه چی من چێوێ مزانوو و خهڵک شێتم ماچا؟
سهرکۆ ماچۆ
وهڵێ ئانهیه جوابت دهووه تۆ گێڵنهوه پهیم چنی لالۆ بهرزانی چی دهمقڕهتا
بیهن؟
سهروو
خوانوو ویرهگایهوه بێنمێ ئهذام ماچۆ کوڕهکهو فڵامهرزی، ههسهن فره ژیرا و
کهوته تاریفێ دایش. ماچۆ پاسه ماچا نماش مهشۆ و گرذ دوهشهممه و پهنجشهممانێو
ڕۆچێ سننهته گێرۆ،ههرزهکاری مهکهرۆ،گرذوو ڕهفیقاش ملا وهرهڕاو
کناچڵا،دڵداری کهرا و ههزار گۆناحی مارا ملوو وێشاره ئێذ ههر ئینا کۆنجێڵهو
مزگیهنه. ماچۆ ئهذاش پهریزاذه واتهنش ههسهن گهرهکشا ئێننه بوانۆ تا بۆ
به مهڵڵای دوانزه عیلم. تاتهیچم که پا مهسنۆعیهکهش بهرش ئارذهبێ و لاسهری
خوانهکهیوه خهریکوو تریت کهرذهی بامیه و تهماتهکهیش بێ چێرهنه چهمێوش
وست پهیم و دهسش کهرذ قسێ سۆڵێ کهرذهی و تهشهر شای. ماچۆ دهی بیه بیه خهڵکی
چن خوا مارۆ ڤهرهڤه پهیش زهیچهش ئاننه ژیرا و فامش ههن یه کوڕوو ئێمهیچ
شۆنۆ ئا گرذوو کتێب وانایوه و خهرجوو زانشگا کێشتهیش ئیسه شێت بۆ پهیما!. دهخۆ قهذیمی بێ ههقڵ نهبیهن
واتهنش " تاقاله یام شێتا یام
دێوانه! ". ژهنهکێ ناشۆکریێ نهبا ئێمهیچ بهختهما کرۆڵه نهبیایا
بێژگه ئینهیه ئیسه چوار پهنج زاڕۆڵێتهرما
بێنێ. جۆرێۆ خهرهزش جمابێ چاشتهکێش داشهوه دما و مێڵاکش نهکهرذه. ههناسیوی
سهرذش هۆرکێشا و ماچۆ ئهوهڕۆ یاوانێ قالهی مامۆزایم واچێ واچه ئاواتی واز
بارۆ چی لوان پیلاوپهولاره دژمانیش دهینێ به یانهو ئهلی و واتهنش بهزۆر
"نهرمین" هشا دا شوو پهوچی ئاذێچه وێش گڕش دا و جوانهمهرگه بیه.
پاذی چێش؟ ئاذ چکارهن؟ دهی ئهلی بهسهزوان چێش کهرۆ؟ کناچێنه و مشیهیا لوهیا
یانهو وێش. خاسش کهرذهن پیاشا پیا واتهن کاکه ڕۆسهم! ئهی چا نیشتهیاره
دڵداری کهرذهی؟! ئاوڕوو شیهیه!.بیاڤه ئاواتیهره ئهجۆ جۆڕیان!. چاگهنه
ئێتر تاتهم وێش نهگیریاش پهی و تفێوه پهڕ گڵوێزهش کهرذهنه میاچهمام و کهوت
فهزێعهت واتهی پنهم. ئێقرهم نهکهرذ و به دهسم گڵوێزهکهم ڕوهمهوه سهڕت.
ماچۆ ههتیم ئاخر تۆ پهی چێشی "چناره"نه ناسهنت ژهنۆ حهمهساعیذی
ئهرامهننهی نهرێ بڕۆ پهی نان پهتهی و چاشت کهرذهیشا، ئهو ئێننه نهذارا
گاڤروو کۆی بهزهیش مهیوه پۆره. یهواشڵانێو واتم تاته گیان من واتم مهتی
ئافتاو ئا نهرهیه مهبڕه خۆ وشک نهبیهن. ئی دارستانوو نهره و وهنا نهبۆ
مزانی چێشما ڤنه قۆمیۆ؟ ههر ئاننه چێو دنیام دی ئافتاوێ سهگبابێ ههرچی بشیۆ
و نهشیۆ کهرذاش پنه. مذیهو ئهذهیچم تهکهش دا لا تاتهیمهوره. ماچۆ چووزهنهپڕا
پاسه بلی ڤهرهڤه کهس ژهنیت مهذۆ دهی واز باره،تۆ قهبرۆ بابایت وهسێشا.
عهتیێ هامساما چوو وهڵیهوه پهرسهو مهتی حهلیمێ نه سا قۆرئان مواناوه،
پێسه واچی با ههر لاو ژهنهکاوه سووکهش کهروو! ماچۆ سهروهناز گیان ئانه چی
مۆچیاری ئاواتی مهکهری؟ ژهنێ مهحهلهکێ هیزی خوهی خوێنێش پنه. واچێنێ مهی
پا ڕانه ههرچی کهوتهبۆره هۆرش گیرۆ، بهرۆش یاگێوهتهر ڤزۆشهنه تهنهکه
شهخهڵوو شارهوانی، دڵق و کاقهزیچ منیۆنه باخهلهش!دهی گوا ههر یاگێوه بۆ
ههر شهخهڵ نیا و سفوورێ شارهوانی چاگهنه لاش مهبهرا؟
واتم ئهذا
گیان من ماچوو با بهروبانوو شارهکهیما پیس نهبۆ، نهوهشی نههۆرزۆ و سرووشتما
مهنۆ. با شهخهڵهکه یاگێوه گلێر بۆوه و شارهوانی دوور جه شاری کهرۆش
چیروو خاکیهڤره
نهڕا ملمهره
به تۆ چێش؟ خواڵه گیان وێش مزانۆ چێش کهرۆ، ئایا سرووشتی بازۆوه پهیما یام
نا. من و تۆ وهسیلێنمێ. چی قسانه
بێنمێ چنی ئهذهیم، مذیهو زرمهو تهوێڵێم ئاما و یهک دهفعه تهوێڵهم
وناڵینه بیه. وهروو چهمام سیاو بی، چوارمێکهم پێکابێ حهیبهتیێ مڕیانێ دماره و نهتاڤام وهروو وێم گیروو و پهشتۆ سهرهیم کهوت زهمین.چیمهگهره تاتهیم پا مهسنۆعیهکهش
کوانش تهوێڵهمهره.
به عننه خشکێ ئاما سهروو
سهرهیم ماچۆ هۆرزه بزیهره قۆڕمساخ، ئاخر من کوڕی چێمنهمه پهی
چێشی؟.ئاوڕووت پنه ناستهنا، ڕوهم نیهنه پا بازارهنه سهره بهرز کهروهوه.نهیهوه
پی یانهڤره، حاڵیت بی؟!
ئهذهی فهقیرهیچم
دهسش کهرذ گرهوه هۆڕه،قیژنێ واچی خۆ کوڕهکهت کۆشت؟ ئاذیچ واچێ ههر
تۆپنووش.ههر ئانهمه مهیوه هۆش ئێتر ههذهر نهبیهنا. سهرساحب هایم بیهوه
زیانێره تا ئیسه نهلاناوه یانێو زاتم نیا بلوهوه، گیرم وارذهن.
سهرکۆ پێسه
واچی بهزهیش ئاماناوه پۆره، شۆنۆ ئانهیره قسهکێم بڕیێمهوه خهیلێوش پنه
شی ئیجا ئاماره قسێ. ماچۆ ئاوات گیان من تۆم فره وهش مسیهی،کوڕه عالهنی،تا
ئیسه خرابیچم نهذیهنی پوه،مزانووچ تۆ ڕاس ماچی بهڵام قهذیمیا واتهن
"دهسێو نهبڕیۆ مهر ماچش کهری7". ئیسه تۆ مهیاری پینیشا
ههر وێت خرابنی. وێت ده نهفامیهره گیانهکهم با چینهیه فرهتهر وهروو چهماو
خهڵکیهوه نهگنی، ماچۆ "لوه شاروو کۆرا دهسێ نوونه چهمێتهره8".
جه تۆچ زلتهرێ و زانتهرێ نهتاڤانشا ئینیشا حاڵیێ کهرا ئیسهیچ به تۆ وهشێ
مهبا،جاڕێوتهر وینوو یام بژنهڤوو وهراوهرشاوه مدرانی تا مهنهنا مهدۆنووت
و مهذیهوت پۆنه!.
پا قسا تهمام
تهمیانێره،ئهجیام گۆرزهشا دا تۆقۆ سهرهیم،مهژگم حهیبهتیێ کهوت مرۆچڵێ کهرذهی،یهواشڵانێو
هۆرسانێ کهوتا ڕا بێ ئانهیه قسێ کهروو چنی سهرکۆی.چڕا شۆنیمهره دوه لچهم
چنی نهدرکنا.
وێچم نهزانێنێ
کۆگهوه ملوو بهڵام خاس زانێنێ که تا مهنهنا چنی سهرکۆی نمهوڤه سهروو هانهو
مهجنوون ڕیانهو بهرهنۆی!.
1- سهرمهڕ : یاگێوه بهرزهنه که چاگه
نۆدشهت گرذ پیڤیۆڤه ڤنه و ههر ئهجیۆت نۆدشه ئینا چیروو پایاتهنه
2- لامرۆیا:
کۆماڵێوه مڵکێ وهش دۆختێنێ که ههر ئینهی لاو چهپوو سهرمهڕیهوه و ئینای
ڕێکایێوهنه
3- هانهو مهجنوون
ڕیانهی : هانهچهمێوا جه یاگێوه بهنامۆ بهرهنۆ یهنه که کهوتهن لاو سهری
شاروو نۆدشهی. ئاڤۆ هانهچهمهکهی ئێننه چیاییش ههن که نۆدشیهکێ وێرهگا وهخته
ملا پهی ئاگهی بسیاوه و ئاڤی بوهرا
4- مهڕێ
سووره : لاسێوهنه که تووڵهڕاو کۆڵبهرهکاو تهوێڵێ گنۆ دلێ ئا لاسێ
5-هانهمارا :
دۆڵێوهنه جه لاسا که ههر کهوتهن سهروو کهلهبهرۆ مهڕێ سوورێ و چوونکهتی
هانێوش چنهن به نامۆ هانهمارا ی گرذوو دۆڵهکێ پا هانهیوه مژناسیۆ به خهڵکی
6- کاڤۆ زارا : یاگێوه فره وهشهنه که گنۆ پهشتۆ هانهمارا ی و بهتایبهت وههارهنه خهڵكیوی بێ ئهناز سهرش ڤنه مذۆ
7- دهسێو نهبڕیۆ
مهر ماچش کهری: مهسهلێوه قهذیمیهنه که سینه به سینه دلێ خهڵکوو ههورامانیهنه
مهننێنهوه و باس چانهیه کهرۆ که وهختێو زۆرێڤ ئینا سهرتهوه و مهیاریش
پنه ساچه چنیش، جه واقێعهنه مهسهلێوه نهرینیهنه
8- لوه شاروو
کۆرا دهسێ نوونه چهمێتهره : ئاذێچه مهسهلێوه وهڵینیێ ههورامیهنه و
کاریگهری نهرینیش ههن و باس جه تهقلیدی ئهنقهسی و رۆهو زانایهوه کهرۆ
که کابرا وهروو ئانهیه کلکهنیشان نهکریۆ نهق مهکهرۆ و پێسه خهڵکی هۆرزهوئهرهنیشت
کهرۆ ههرچن وێچش مزانۆ فرهو چێواشا ههڵێنێ.
ئۆمید حهبیبی،شاروو
نۆدشهی
|
امتیاز مطلب : 16
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
|
17 / 6 / 1391 ساعت 4:3 |
بازدید : 4877 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
علی شریعتی ( ۲ آذر ۱۳۱۲ - ۲۹ خرداد ۱۳۵۶) نویسنده و جامعهشناس و از روشنفکران دینی ایران .
است.
دکتر علی شریعتی در دوم آذر سال ۱۳۱۲ در کاهک روستای کوچکی در کنار کویر، در نزدیکی سبزوار دیده به جهان گشود. پدرش محمد تقی شریعتی، موسس کانون حقایق اسلامی و مادرش زهرا امینی، زنی روستایی متواضع و حساس بود. پدر پدر بزرگ علی، ملاقربانعلی، معروف به آخوند حکیم، مردی فیلسوف و فقیه بود که در مدارس قدیم بخارا و مشهد و سبزوار تحصیل کرده و از شاگردان برگزیده ملاهادی سبزواری محسوب میشد.
در سال ۱۳۳۱ اولین بازداشت او رخ داد و این اولین رویارویی او و نظام حکومتی بود. در تاریخ ۲۴ تیر سال ۱۳۴۷ با پوران شریعت رضوی همکلاسیش ازدواج کرد. شریعتی تحصیلات دانشگاهی خود را در مشهد گذراند و تحصیلات عالی خود را در سال ۱۳۴۱ در فرانسه و در رشته ادبیات ادامه داد. در سال ۱۳۴۳ به ایران برگشت و در مرز دستگیر شد. حکم دستگیری از سوی ساواک بود و متعلق به ۲ سال پیش یعنی در هنگام خروج از ایران که به همان دلیل معلق مانده بود و در عین حال لازمالاجرا بود. بعد از بازداشت به زندان قزلقلعه در تهران منتقل شد. اوائل شهریور همان سال بعد از آزادی به مشهد برگشت.[۲]
از آبان ماه ۱۳۵۱ تا تیر ماه ۱۳۵۲، به زندگی مخفی روی آورد. ساواک به دنبال او بود و از تعطیلی به بعد، متن سخنرانیهای شریعتی با اسم مستعار به چاپ میرسید. در تیر ماه ۱۳۵۲، علی شریعتی در نیمه شب به خانهاش مراجعه کرد و دو روز بعد به شهربانی مراجعه کرد و خودش را معرفی کرد. بعد از آن روز به مدت ۱۸ ماه به انفرادی رفت. شریعتی این شرایط را نپذیرفت و تصمیم به هجرت از ایران گرفت. اما سه هفته بعد از ورود به ساوتهمپتون انگلستان، به طرز مشکوکی از دنیا رفت. دلیل رسمی مرگ وی حمله قلبی اعلام شد. در ایران بسیاری از او با نام شهید یاد میکنند. شریعتی بر خلاف وصیت خود که خواسته بود بود وی را در حرم امام هشتم شیعیان در مشهد دفن کنند، در آرامگاه زینب خواهر امام حسین در شهر دمشق به خاک سپرده شد. ت
او تحت تاثير سنتهاي خانوادهاش، بويژه پدرش محمدتقي شريعتي، قرار گرفت. پدربزرگش آخوند حكيم و عموي پدرش عادل نيشابوري از دانشمندان فقه، فلسفه و ادب بشمار ميآمدند. پدرش «كانون نشر حقايق اسلامي» مشهد را بنيان نهاد و از مبتكرين و آغازگران جنبش نوين اسلامي بحساب ميآيد.
مصدق، شريعتي از پيرامون به مركز مبارزه وارد شد و به شاخه مشهد نهضت مقاومت ملي به رهبري سيد محمود طالقاني مهندس مهدي بازرگان و يدالله سحابي پيوست. علي شريعتي يكي از سخنگويان و فعالان آتشين اين نهضتعليه سلطه و استثمار غرب در ايران بود. فعاليتهاي بيدارگرانهاش باعث دستگيري او در سال 1336 و انتقال فورياش به زندان قزلقلعه در تهران به مدت هشت ماه شد.
پس از قبول شدن در بورس تحصيلي، علي شريعتي براي مدتي دست از فعاليتهاي سياسي كشيد و براي ادامه تحصيلات عاليه به فرانسه رفت. او از اين دوران براي مطالعه جدي و نيز فعاليت علني سياسي در راه احقاق حقوق بشر و آزادي دموكراتيك در ايران، بهرهبرداري خوبي كرد. وي اندكي پس از رسيدن به پاريس به گروه فعالان ايراني نظير ابراهم يزدي، ابوالحسن بنيصدر، صادق قطبزاده و مصطفي چمران پيوست و در سال 1338 سازماني بنام «نهضت آزادي ايران» (بخش خارج از كشور) بنيان گذاشته شد. حدود دو سال بعد شريعتي دو جبهه تحت نامهاي جبهه ملي ايران در آمريكا و جبهه ملي ايران در اروپا را تأسيس كرد. در جريان كنگرة جبهه ملي در ويسبادن (جمهوري آلمان فدرال) در اوت 1962، شريعتي با توجه به قدرت فكري و قلمياش، بعنوان سردبير روزنامه فارسيزبان جديدالانتشار ايراني در اروپا يعني «ايران آزاد» انتخاب شد. اولين شماره اين نشريه در 15 نوامبر 1962 منتشر گرديد. اين نشريه ديدگاههاي روشنفكران ايراني خارج و نيز واقعيتهاي مبارزات مردم ايران را منعكس ميكرد.
|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
|
جمعه 15 / 6 / 1388 ساعت 4:39 |
بازدید : 5455 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
بعدازيكسال هنوزاشك دزچشمانمان بزرگترين تسكين دهنده زخم ازدست دادنت براي دلهايمان است ومحال است درحين مرگ هم ازيادم بروي مجيدجان. نه ته نها ايلي كلهر،گه لي كوردچاووبه گريانه بؤتؤ- نه ته نهاگه رمه سير،كويستانيش چاووبه فرميسكه بؤتؤ- رضا به سؤزه هاوار ئه با بؤدالكت- له شي ساردي مجيدتائه به دميوانه بؤتؤ. رضارشيدسولاكان سقز
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
|
14 / 6 / 1391 ساعت 1:53 |
بازدید : 5287 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
|
6 / 6 / 1391 ساعت 6:38 |
بازدید : 5456 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
چند سالی میگذشت که دایره آبی قطعه گمشده خود را پیدا کرده بود. اکنون صاحب فرزند هم شده بود، یک دایره آبی کوچک با یک شیار کوچک.
زمان میگذشت و دایره آبی کوچک، بزرگ میشد. هر چقدر که دایره بزرگ تر میشد شعاع آن هم بیشتر میشد و مساحت شیار که دیگر اکنون تبدیل به یک فضای خالی شده بود نیز بیشتر.
آنقدر این فضای خالی زیاد شد و دایره ناراحت تر که ناچار برای کمک به سراغ پدر رفت و به او گفت: پدر شما چرا جای خالی ندارید؟
پدر گفت: عزیزم جالی خالی نه، قطعه گمشده. هر کسی در زندگی خود قطعه گمشده دارد من هم داشتم، مادرت قطعه گم شده ی من بود. با پیدا کردن او تکمیل شدم. یک دایره کامل.
پسر از همان روز جست و جوی قطعه ی گمشده خود را آغاز کرد. رفت و رفت تا به یک قطعه ای از دایره رسید شعاع و زاویه آن را اندازه گرفت درست اندازه جای خالی بود ولی مشکل آن بود که قطعه زرد بود.
دایره باز هم رفت تا اینکه به یک مثلث رسید که فضای خالی خود را با قطعه های رنگارنگ کوچک پر کرده بود.
دایره دیگر از جست و جو خسته شده بود تا اینکه به یک قطعه مربع گمشده رسید، به او گفت شما قطعه گمشده من را ندیدید؟
قطعه مربع گریه کرد و گفت: من هستم
- ولی شما مربع هستید و قطعه گمشده ی من قسمتی از دایره
- من اول قطعه ای از دایره بودم یعنی دقیقا بگویم قسمتی از شما و منتظرتان که یک مربع قرمز آمد. قطعه ی گمشده او مربع بود ولی من گول خوردم و خود را به زور داخل فضای خالی او کردم، به مرور زمان تغییر شکل دادم و به شکل فضای خالی مربع در آمدم .ولی او قرمز بود و من آبی، به هم نمی خوردیم. اکنون پشیمانم. من قطعه ی گمشده ی شما هستم.
دایره که دید قطعه گمشده خود را پیدا کرده سعی کرد او را در فضای خالی خود جا دهد اما نشد، بنا بر این او را با طناب به خود بست و خوشحال راه افتاد. حرکت کردن با یک قطعه که سبب بد قواره شدن دایره شده بود خیلی سخت بود ولی دایره تمام این سختیها را به جان خریده بود و با عشق حرکت میکرد.
رفت و رفت ولی ناگهان گودال را ندید و داخل آن افتاد و گیر کرد. بخت به او رو کرده بود که قطعه ی گمشده اش قسمت بالای او بود و گیر نکرده بود. قطعه گمشده به او گفت: من را باز کن تا بروم و کمک بیاورم.
قطعه ی گمشده رفت و هیچ وقت برنگشت. دایره هم سالها آنقدر گریه کرد تا بیضی شد (لاغر شد) و توانست از گودال بیرون بیاید. دلش شور میزد که نکند اتفاقی برای قطعه گم شده افتاده باشد. دنبال او به هر سو رفت. تا اینکه بالاخره او را پیدا کرد. کاش هیچ وقت او را پیدا نمی کرد.
نتیجه گیری اخلاقی : سعی کنید گول تکه های گمشده دروغی رو نخورید
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
|
جمعه 14 / 4 / 1391 ساعت 3:42 |
بازدید : 4925 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
|
شنبه 13 / 4 / 1391 ساعت 4:0 |
بازدید : 4591 |
نویسنده :
علیرضاحسینی سقز
| ( نظرات )
|
گزارش گفتگویی با نقاش کرد استاد »مصطفی شیرزاد«
فیض اله پیری:»"همه امیدهای من در نقاشی خلاصه می‌شود و تا لحظه‌ای که زنده بمانم، دوست دارم هنر نقاشی را ادامه دهم«". این گفته یکی از پیشکسوتان سنت پسند نقاشی کرد است که سالهاست در کنج خانه‌اش به دور از هیاهوی زندگی شهری، عاشقانه به کار خود ادامه می‌دهد و در عصری که همگان با بهانه و بی‌بهانه از زندگی گله‌مند هستند، می‌گوید: »"خوب خوبم، اوضاع رو به راه است"«. استاد "مصطفی شیرزاد" را اهالی هنر به خوبی می‌شناسند، نقاش نازک خیال و هنرمند سنت گرا که فرهنگ و زندگی جامعه خویش را در قالب تابلوهای نقاشی تجسم کرده است، نقاشی رئالیسم و به غایت ناتورالیسم. برای شناخت و بلکه بازشناسی این هنرمند 70 ساله باید گذشته‌های نقاشی کردستان و از جمله استاد »"عبداله خان ناهید"« را دیگربار یادآوری کرد. از این استاد به مثابه نخستین نقاش کلاسیک منطقه کردستان یاد می‌شود. هنگامی که ناهید در 84 سالگی دعوت حق را لبیک گفت، شیرزاد بیشتر از چهار سال سن نداشت.
عبداله خان این هنر را به »"فیض اله خان«" برادرش که 12 سال از او کوچکتر بود، منتقل کرد و فیض اله خان نخستین استاد مصطفی شیرزاد محسوب می‌شود. عبداله خان با »"آشتیانی"« که شاگرد استاد »"کمال الملک"« نقاش نامی ایرانی بود، حشر و نشر می‌کرد. آنگونه که شیرزاد برای سیروان بازگو می‌کند، چهار تابلو از عبداله خان ناهید نقاش نامی کرد، اینک در کنار تابلوهای کمال الملک در مجلس شورای اسلامی نگهداری می‌شود. او این نکته تاریخی را به نقل از »"احمد قاضی"« پژوهشگر مهابادی که همسرش خواهرزاده فیض اله خان است، روایت می‌کند. فیض اله خان پسرعموی مادر و پدر استاد شیرزاد »"حسین شیرزاد"« است که در کودکی استعداد مصطفی را کشف کرد. شیرزاد امروز تنها خاطرات غبار گرفته‌ای از آن دوران دارد و می‌گوید: »"نقاشی در پنج سالگی در من تولد یافت. خطوطی بدون هدف می‌کشیدم و در اثر تکرار، این خطوط شکل‌های خاصی به خود گرفت. ماموستا فیض اله خان از هفت سالگی استعداد مرا شناخت و تحت آموزش خودش گرفت".« شیرزاد، نقاشی‌را جدی‌تر پی می‌گیرد و به علت انتقال پدرش در سال 1328 به تبریز کوچ می‌کند به دنبال آنکه فیض اله خان ناهید بعد از دو دوره نمایندگی مردم سقز در مجلس شورای ملی فراغت می‌یابد و به زادگاه خود باز می‌گردد، شیرزاد نیز در فصول تابستان به سقز می‌آید و آموزش نقاشی را در روستای »قوله بلاغی« -مابین سقز و بوکان- پی می‌گیرد. رشد چشمگیر استاد شیرزاد در زمینه نقاشی، به گونه‌ای است که در سال 1338 در بین دانش‌آموزان آذربایجان شرقی و غربی رتبه اول و سال بعد نیز در استان آذربایجان غربی نیز رتبه اول را به دست آورد. در اردوی سراسری رامسر نیز در همان سال رتبه سوم کشور را کسب کرد و به گفته خودش نقشی مهم در پیشرفت او داشت. یک سال بعد از استخدام در کارخانه قند پیرانشهر و انتقالش به سازمان اقتصاد و دارایی، از طریق بورسیه به بلژیک رفت و فرصتی شد تا در آنجا با آثار نقاشان اروپایی همچون "»رامیرند"« و نیز سبکهای مختلف نقاشی آشنا شود؛ اما خود سبک های رئالیسم، ناتورالیسم و رمانتیسم را می‌پسندد و این سبکها را برای انتقال اندیشه‌های بومی نگاری مناسب می‌بیند. استاد که سال 48 با دختر عمویش ازدواج کرده بود، سال 1354 به اداره فرهنگ و هنر مهاباد منتقل و کارشناس نقاشی و مجسمه‌سازی شد. او در این مدت همچنین در شهرهای ارومیه و مهاباد نقاشی و طراحی را تدریس می‌کرد. او مدتی کوتاه هنر آواز و تئاتر را نیز دنبال کرد که نتیجه آن آشنایی و همنشینی با استادانی چون »"سید رحیم قریشی"«، »"محمد ماملی"«، »"عزیز شاهرخ"« و »"محمد ناهید"« و دیگران بود. وی در سال 1362 سرانجام به بوکان بازگشت و مدت 17 سال ریاست اداره دخانیات این شهر را عهده دار بود و در سال 1379 بازنشسته شد. در تمام سالهای کاری و به ویژه بعد از فراغت از کار، نقاشی را چون بخشی و بلکه عین زندگی پنداشته و آن گونه که برای سیروان می‌گوید، دوست دارد تا آخرین لحظه عمر نقاشی را دنبال کند. نقاشی‌های او بازتاب زندگی جامعه کردنشین است و زندگی اولیه، فرهنگ مردم‌شناسی و جامعه پیرامونش را به تصویر کشیده است. شیرزاد را باید یکی از فعال‌ترین استادان مناطق کردنشین دانست که شیوه آموزش کودکان را به صورت جدی پیگیری کرده و طبقه همکف خانه‌اش را نیز به همین کار اختصاص داده است. می‌گوید از کنجکاوی و استعداد شاگردانش لذت می‌برد و اینک که به سن کهولت رسیده، چند نفر از شاگردانش که به مرحله استادی رسیده‌اند، کلاسها را با نظارت خود اداره می‌کنند. از شاگردانش حداقل شهریه را می‌گیرد و به ویژه افراد بی‌بضاعت از پرداخت آن معاف هستند. در احوالپرسی نخست از »"ضیاءالدینی‌"ها« (هادی و مهدی) و »"فردین صادق ایوبی"« می‌پرسد و آنان را نقاشان صاحب سبک کردستان می‌داند. او در گفتگو با سیروان این نکته را نیز مورد تاکید قرار می دهد: »به نسل جدید نقاشان کرد امیدوارم« استاد که روزگاری با ماموستا »"هه‌ژار«"، »"هیمن"«، »"محمد نوری«" (عطری) و »"عباس حقیقی"« نشست و برخاست داشته، عکسها و خاطراتی از آن دوران دارد که برایش ماندگار و شیرین است. می‌گوید: »"روزی ماموستا هه‌ژار به خانه ما آمد. وقتی تابلوها را دید، گفت: همسرت را صدا بزن. به همسرم گفت: این خانه بهشت است، چون تمام فرهنگ کردی در تابلوهای آن منعکس شده است. گفتم: استاد منزل و آثار هنری پیشکش. گفت: این نقاشی‌ها قیمت ندارد. به هنگام خداحافظی بدون اینکه متوجه شود، تابلویی را در میان وسایلش گذاشتم. بعدها گفت: تو بزرگترین هدیه را به من دادی«." شیرزاد می‌گوید: »"وقتی به خانه ماموستا هه‌ژار در کرج رفتم، دیدم تابلو را در خانه‌اش آویزان کرده و می‌گوید: دوست دارم این تابلو همیشه روبرویم باشد"«. شاگردان استاد شیرزاد که بسیاری از آنها به مرحله استادی رسیده‌اند، بزرگترین افتخار او هستند. چنانکه خود می‌گوید به این شاگردها خوشبین و دلخوشم. عمده کلاسهای او اینک در فصل تابستان برگزار می‌شود و استاد این روزها به دنبال آن است که سلسله نمایشگاههایی در داخل و خارج برگزار کند. یکی از شاگردان او که 9 سال دارد، اخیرا به موفقیت‌های چشمگیری دست یافته که بهانه‌ای شد تا شبکه دوم تلویزیون ایران به دیدار استاد شیرزاد برود. به علاوه این اواخر فیلمی با موضوع استاد شیرزاد تهیه شد که حدود 50 بار از شبکه‌های مختلف تلویزیونی بازپخش شد. شیرزاد می‌گوید: هنرمندان واقعی به واسطه اینکه دردهای جامعه را در آثار خود منعکس می‌کنند، دردمند هستند و هیچگاه زندگی شیرینی نداشته‌اند؛ اما این دردها از نظر استاد شیرزاد دردهایی آشنا هستند؛ دردهایی لذت بخش و شیرین.
منبع:http://www.sirwanweekly.com/Default.aspx?TabId=58&nid=17486
سایت استاد شیرزادhttp://www.shirzadart.com/
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
|
|
|